Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 4

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 334)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie - sice předvídatelná, ovšem se skvělým nápadem, milá a příjemně koukatelná vůbec. Jimu Carreymu a Zooey Deschanel to spolu šlo, potěšil mě i Terence Stamp. Film jsem bohužel viděl v televizi, a ačkoliv dabing celkově nepatřil k nejhorším, tak za scénu záchrany sebevraha, v níž Jim Carrey hlasem Bohdana Tůmy nejen mluví, ale také naprosto příšerně anglicky zpívá, bych někoho hodně, hodně mučil. Tři a půl. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Yes Man určitě není Jimův nejlepší film a i když mu to přeju, to 75% hodnocení tady na csfd je asi trošku nadstřelené. Na druhou stranu ale obsahuje vydatnou dávku povedených gagů, nefekálního humoru a hlavně Jimma Carreyho (i přes těch pár vrásek) přesně v té poloze, v jaké ho známe z devadesátých let, kdy si na filmovém trhu vytvořil svoje nesmazatelné místo, na kterém už ale od Božského Bruce (2003!) několik let zela pěkná díra. A právě tu se Yes Men podařilo dostatečně zaplácnout. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela podařená oddychová komedie. Jim Carrey už má za sebou sice mnohem podařenější kousky, příběh není nijak originální a víte co přijde za chvilku. Díky slušnému tempu to ale uteče velmi rychle, takže to stačí docela zakrýt i ty slabší chvilky. A navíc Carrey je stále výbornej a pořád se mu to ksichtí jako za mlada. S roztomilou Zooey Deschanel navíc tvoří dobrý pár a ta chemie mezi nima funguje. Prostě slušná jednohubka, na Carreyeho poměry možná slabší ale i tak hodně fajn.70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řek jsem Pájovi napiš k tomu komentář, řekl Ano a komentář je na světě. Řekl jsem přítelkyni pojď na tuhle komedii a ona mi bez problémů řekla Ano. A víte co? Já jsem si v duchu řikal, tohle bude zase parádní nářez a ono opravdu Ano !!! Jim Carrey se po dlouhých čtyřech letech zase našel, v komedii, která pobaví a určitě má hodně zajímavý námět, který má kdekomu hodně co říct. A pár těch scén je tak mocných, že na ně určitě na hodně dlouhou dobu nezapomenu, tak nějak bych řekl, že právě Yes Man je zase jedna z těch Carreyovských komedií, na které jen tak nezapomenu. Jim Carrey totiž září a poboku se Zooey Deschanel opravdu zvládá neuvěřitelné kousky. Mám je oba hodně rád, kéž by se ještě někde objevili spolu. A víte co? Dám pět hvězd, dobrý komedie si to zasloužej, a věřím, že tohle bude jedna z těch, na které určitě budu rád vzpomínat a jen tak na ně nezapomenu a jelikož dobrá komedie v současné době se těžké shání, o to více se tahle cení. A komedie, které jsou vkusné a nemají v sobě ani zbla nechutností, se vyvažují minimálně zlatem. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

I když se Yes Man snaží bourat všechny konvence a klišé, tak se tomu v poslední půl hodince nezabránilo, nebo se spíš objevily žánrové náležitosti. Ku podivu mi zestárlý Jim Carrey vůbec nevadil a v roli "Yes" bych si nedokázal představit nikoho jinýho, příběh byl zajímavý, zábavný a originální, ale to někdy prostě nestačí. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Poté, co Carl (Jim Carrey) dozpívá sebevrahovi, vykřikne: "I've got blisters on my fingers!" Toto zařval Ringo Starr na konci písně "Helter Skelter" - v původní podobě je možné ji slyšet na "Bílém albu" skupiny The Beatles. (#47)
  • Scéna skoku z mostu se točila pro jistotu až v poslední den "Jeho výraz, když stojí na kraji mostu, je opravdový - směs vzrušení a čisté hrůzy," dodal k Jimovi Carreymu (Carl) režisér. (ČSFD)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama