Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Šílené, bizarní... a oba je prostě žeru :-))) Další s britských sitcomů (např. Ajťáci, kde se objevují i stejní herci), který je o něčem jiném... a vy nevíte o čem :-))) Novodobá odpověď na Monty Python. Nevím kam scénáristé chodí na náměty, taktéž autor hudby je inspirován asi jiným vesmírem (a je skvělé, že většina dílů nás obdařuje nějakým fantazmagorickým hitem!). Kultovka!!! ()

boovol 

všechny recenze uživatele

Autoři zdejších komentářů s nízkým hodnocením zhusta uvádějí, že shlédli pouhých pár epizod (často jen první, někdy i druhou), a nutno říci, že seriál má opravdu pomalejší rozjezd – správná jízda začíná třetí epizodou. Seriál asi také nebude pro každého, nicméně pro milovníky absurdního britského humoru a/nebo audio/video (pop)artu jde o jeden z nejlepších a nejvtipnějších počinů v historii lidstva. ()

Reklama

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii: Bohužel jsem si o seriálu přečetl na čsfd před jeho shlédnutím, takže mi jeho sledování mírně zkazila velká očekávání, ale bez předsudků: Příjemně (ale občas ne dost) absurdní s častými přechody za hranici psychedelična (ale ne moc), s kvalitními dialogy, originálním inscenovaným klipem v každém díle (často s chytlavým nápěvem), sympatickými postavami a občas geniálními situacemi (např. Hlídač zrcadlového světa, Čárlího dialogy, služebna smrťáků, kreace největšího mraziče Holomráze apod.....) 60 % za humor, 90 % za originalitu a překvapivost, celkově 75 %. ...po několika dílech 2. a 3. série měním na zcela jasných 5* - málokterý seriál takhle graduje (South Park ) ....DOKONALOST! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

1. série. První díl mě přímo nadchl, většinu času jsem se svíjel smíchy a chtělo se mi tančit a rapovat do rytmu mého tlesajícího srdíčka, speciálně vyhrazeného pro tenhle styl humoru. Nevím, jestli zážitky z následujících dílů potom prostě jen vybledly ve srovnání nebo na ně prostě už nezbylo dost střelného prachu ve scénáři, faktem je, že už jsem je z většiny strávil v klidové pozici. Což je trochu škoda. Pořád ale - sranda to je, zj. kdykoli dojde na muzikální vložky, ústřední duo je příjemně svěží a většina vedlejších postav je patřičně lahůdková (za všechny degen s magetofonem, Fossil). Takže po první sérii - spokojenost a nezávazné doporučení. 70% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že je z tohoto seriálu mnoho lidí zmateno. Obláště přátelé amerických sitcomů mají květák vedle, že umělý smích neoznačuje místa, na nichž bychom se všichni měli za pupky popadat. No a pak je tu to proklaté srování s Pythonem, že? Zatímco často srovnávavný Monty Python jsou "trapný skeče vo hovně", Mighty Boosh jsou naopak "trapný skeče s pointou" zasazený do celkového příběhu. Tedy do příběhu "vo hovně", abychom si rozuměli. Čili mi vůbec nedochází, proč tyhle dva seriály lidi pořád porovnávaj, když jsou až natolik diametrálně odlišný. Mighty Boosh je podle mnohých trapná nuda, která nesahá Monty Pythonům po kolena, zatímco já tvrdím, že Monty Pythoni vykradli tenhle seriál přes časoprostorovou kapsu a tak si svou nudnou trapností jeden s druhým nezadají, ani co by se loosovi za kostým vešlo. Čili ano, takto se dělá kvalitní trapnosranda. A vy ostatní, kdož se neklaníte kárli MODů, se jděte vostrouhat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • V seriálu můžeme několikrát narazit na členky britské hudební skupiny Robots in Disguise - Sue Denim a Dee Plume (bývalá partnerka Noela Fieldinga). Společně se objevují v epizodách "Mutants" (jako mutantky), "Electro" (jako electro girls Neon a Ultra) a "Nanageddon" (jako goth girls Anthrax a Ebola). Samotná Dee Plume se potom mihne ještě v epizodách "The Legend of Old Gregg", "Journey to the Centre of the Punk", "The Power of the Crimp", "The Strange Tale of the Crack Fox", "Party" a "The Chokes". (Martinibaby)
  • Název seriálu má původ v přezdívce, kterou byl pro svůj účes dříve častován Michael Fielding svým bratrem Noelem a kamarády. Sousloví je možné přeložit jako „mocné křoví“. (adelajdaH)
  • Vyzvánění v telefonu Vince Noira (Noel Fielding) je píseň "Cars" zpěváka Garyho Numana. (Anagram)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama