Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(více)

Recenze (67)

klerik 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako jednotka. Opäť úžasná lavína krásnej akcie a obyčajného scenára... aj keď tentoraz mal príbeh originálnejší nádych (vďaka emóciam som mal normálne až chuť zamyslieť sa...) a až kdesi za polovicu naňho tvorcovia rezignovali. Povedzme si otvorene - už názov Appleseed je bravúrnou variáciou na GHOST IN THE SHELL... predsa len však nejde o konkurenciu, skôr je to alternatíva pre publikum, ktoré nestrávilo umeleckosť GITS 2. Ľahko pochopiteľná zápletka a neprestávajúci pohyb ma nútia dať opäť štyri hviezdy, aj keď je to len "štandardne kvalitné akčné aninme"... o kúsok lepšie ako VEXILLE... ()

depony 

všechny recenze uživatele

Poměrně velké zklamání. Jakkoliv se mi v prvním díle Appleseedu líbila animace, tak ať už s ní tady udělali cokoliv, celkem dost ji zbabrali. Navíc příběh ubral na zajímavosti, části příběhu znám z jiných filmů, tudíž to ztratilo i originalitu. A na konci mne dostala ona Borgská královna - co tam dělá Star Trek, to nevím :) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mechaové jedou. Když už není Appleseed nic jiného, tak rozhodně pořádná akční jízda s dostatkem nábojů a power obleků všech postav. Na jednu stranu zábavně působivé, ale na druhou je to málo. Od anime bych čekal větší hloubku, ale možná si autoři nevěřili na dostatečně věrohodné přenesení myšlenek skrz dost akční příběh. Opět je pro mě mírným zklamáním animace, která je o něco jiná než v prvním díle, ale neřekl bych, že lepší. I když statické obrázky jsou úžasné, pohyb je zvláštní... Nejhorší však jsou dvě věci. za prvé chytrost postav, které nejen vyšetřují, ale také dedukují rychlostí slimáka a neuvěřitelné kopírování scén/nápadů/designu odjinud. Za druhé neoriginalita. Mít v závěru (spoiler) borgskou krychly s borgskou královnou říznutou Kerrigenovou ze Starcraftu a Medúzou (tu jedinou díky antickému podtónu filmu beru) je trochu moc a to ani nemluvím o roji robotů z posledního Matrixu...atd. Pro někoho je to možná hloupost, ale když už dělá hlavní postavě šaty Prada, tak by designéři mohli projevit více originality u jiných detailů filmu. Více originality do téhle akce a mohlo to být lepší než první díl. Bohužel není. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Ex Machina posouvá úroveň animace zase na trochu vyšší úroveň, což je asi jediné plus oproti už tak vizualně úžasném předchůdci. Deunan a Briareos jdou z jedné úchvatné akce do druhé, celé to pěkně odsýpá, ale bohužel to je vše, co tohle pokračování nabízí. Ne že by minulý díl byl převelice hluboké dílo plné filosofování, ale nabídlo aspoň trochu zajímavý příběh. Každopádně na všechnu tu akci, bez nějakého dalšího myšlení, se stále kouká dost dobře. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ex Machina překonává první díl nejen v animaci, ale i příběhem, který má osudovější pojetí. Spojení Deunan a Briareeho totiž funguje ještě více právě s příchodem Terea. Stejně jako u jedničky se začíná dechberoucí akcí, která vzdává hold Matrixu a nemohl jsem si nevšimnout i pár trademarků Johna Wooa, který se na druhém Appleseedu podílel produkčně. Ohromná zábava a nadšení tak posílají Appleseed Saga: Ex Machina do mého pomyslného TOPu anime filmů. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama