Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Terra / Battle for Terra

Animovaný / Dobrodružný / Sci-Fi
USA, 2007, 85 min

Režie: Aristomenis Tsirbas
Hrají: Evan Rachel Wood, Brian Cox, Luke Wilson, Justin Long, Amanda Peet, Dennis Quaid, Chris Evans, James Garner, Rosanna Arquette, Beverly D'Angelo, Danny Glover, Phil LaMarr, Laraine Newman, Ron Perlman, Danny Trejo, Chad Allen, Jim Devoti, David Cross

komentáře
diskuze
 ve filmotéce

Obsah:

Poté, co lidská rasa zničila svůj domov válkou, byla nucena cestovat napříč galaxií, aby hledala novou planetu k životu. Jedinou volbou se jeví být planeta "Terra" obydlená zdánlivě neškodnými a mírumilovnými tvory, kteří se však rozhodnou o svou rodnou planetu bojovat.
Hlavní postavou filmu je James Stanton, armádní pilot, který ztroskotá při průzkumné misi na planetě Terra a seznámí se tak s Terrankou Malou.   (JohnyPine)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Shit ****

Konečně taky jednou pěknej akční animák, kterej to tentokrát vzal opačně a ukazuje invazi lidstva k mimozemšťanům. Animace sice neni žádnej zázrak,ale neurazí, obzvlášť ke konci ne a to co tenhle film drží, je opravdu výborná hudba ( i když je fakt, že mi přišla trochu povědomá) a dobrej napínavej příběh. Nenáročný a zábavný, tak to má být

profil / všechny komentáře uživatele Le_Chuck ***

Baby sci-fi s atraktívnymi bojovými sekvenciami a minimom zbytočnyćh kecov. Na tej predĺženej hoďke to aj vďaka slušnej hudbe funguje ako taký predkrm na Avatara priam ideálne. 70%

profil / všechny komentáře uživatele arachneuss ***

Everything different scares them. Nemá to animaci jako Pixarovky. Nemá to příběh plný morálních zásad jako Dreamworks. A i přes to všechno působí Terra velmi originálně a nebál bych se ji komukoliv doporučit. Velmi vydařená žánrovka! ------- Podoba s Avatarem je na místě, že by James pokukoval po inspiraci ?

profil / všechny komentáře uživatele Webb ****

Velice originální a zajímavý koncept od námětu až po scénář, který připomíná na konci tohoto roku uvedeného Avatara. Btw, po tomto animáku se na něj těším ještě více. Místy slabší animace se v tomto případě dá odpustit.

profil / všechny komentáře uživatele ihlicka ****

Temný, akčný animák, ktorý sa na nič nehrá a to je jeho hlavné plus..akčné scény vystrihnuté ako z animovaných Star Wars...film má pointu, zvraty, dobrý koniec...a hlavne nehrá na žiadne city..proste ide si svoje a to je len dobré....vynikajúci animák po dlhej dobe

profil / všechny komentáře uživatele Rachmanino ****

Skvělý námět a hudba s originálním prostředím podává pozoruhodnou podívanou. Jenom to zpracování je dost očesané, sotva se vám scéna dostane pod kůži, tak ji zase rychle vystřídá jiná. Kdyby tenhle film měl o půl hodinky víc, určitě by neměl chybu.

profil / všechny komentáře uživatele Wormboy ****

Kvalitne animovane sci-fi s velkou moralnou (ludskou?) hodnotou, velmi prijemnym spracovanim a peknym hudobnym podmazom. Prijemny zazitok...

profil / všechny komentáře uživatele Joe321 *****

Na Terru čekám už skoro ty dva roky a konečně jsem se dočkal. Když člověk přehlédne jednodušší animaci, čeká ho úžasný zážitek. Scénář také neni věru nápaditý, ale vynahrazuje to celkové zpracování. Nádherné prostřední a design plavidel plus úžasná hudba. Mohlo to být klidně o hodinku delší, protože se dalo pár věcí ještě roztáhnout (třeba minulost), ale zase by to zřejmě nebylo tak svižné jako teď. Momentální nadšení možná opadne, ale zatím pět. -"I believe they can fight, sir." -"Good. Then they die with honor."

profil / všechny komentáře uživatele cab **

Fajn napad bez klasickych klise kazi nepoddajne vizualni zpracovani a par slusnych vybuchu nebo bitev dojem nespravi. 40%

profil / všechny komentáře uživatele Ketri ****

Vhodně zvolená stopáž, příjemný příběh, zajímavá vizualizace. Připojuji se ke komentáři Setiho. SPOILER! Bylo celkem jasné jak to dopadne. Však na planetě je místa dost. Lidská rasa je opravdu nenapravitelná, což bylo vidět na postavě generála Hemmera. Těžko vydrží pod "pokličkou" a pokud to bylo myšleno jako dočasné řešení, tak s tím má lidstvo také své zkušenosti. Nejvíce se mi "líbilo", že místo budování příbytků, infrastruktury a ostatních vymožeností, začali lidé stavět obří sochu zachránci míru a společného soužití s teřany. Taky mi to něco připomnělo, nu což, až ji jiný hrdina nechá strhnout, bude dost materiálu na zbraně. Lidstvu vlastně byla dána už čtvrtá šance na polepšení (Země, Venuše, Mars a Terra) ... takže bude to pokračovat dokud nezpludrují celý vesmír ... :-)) ?

profil / všechny komentáře uživatele maty39 ****

Lidstvo jako ti parchanti... zajímavé. Stejně jsem fandil našim

profil / všechny komentáře uživatele Seti ***

Sice pěkné, ale nedávalo to moc smysl. Proč se sakra obě rasy nepokusily dohodnout na finálním řešení hned na začátku??? Jo vlastně protože by ten film vůbec nemusel být natočen. Terrianská naivita (nebo spíš naivita poselství, které se tvůrci do filmu snažili vložit) v závěru mě ale pobavila. Nikdo, kdo trochu zná historii lidstva si nemůže myslet, že lidem bude takový stánek stačit! Ihned by mohlo vzniknout pokračování s názvem War for Terra, protože válka by byla za podobných podmínek nevyhnutelná. Pro lidi je totiž charakteristická jedna moc pěkná vlastnost a totiž, že vždycky chtějí víc, a nikdy, skutečně NIKDY, nemají dost. Uvidíme se u pokračování...

profil / všechny komentáře uživatele ZkuKol ****

Nechci předbíhat a vycházím pouze z trailerů, ale BfT považuji za velmi chutný předkrm před Avatarem. Nějaké kradení se vylučuje příběhem, jenž tu byl, už když se v jeskyních porcovali mamuti. Terra je velice příjemný animák s humáním poselstvím, který dokazuje, že i u PC animace platí; "nápaditost před rozpočtem!" Společnost ,planeta, minulost i kultura Terry je zde velmi kreaitivně zobrazena, charaktery jednoduché, ale přitahující a dialogy dějposouvající. Příběh je zkratkovitý asi jako unavený vrátný na českých úřadech, ale fungující a i přes svou jednoduchost a přímočarost se mu daří bavit a vyvolávat emoce (také díky hudbě). Velké pozastavení si zaslouží animace, rozpočet byl zřejmě relativně nízký, ale u klávesnic se sešla parta šikulů a naplnila plátno životem, akcí, nápady, odkazy (které naleznete na každém rohu a nejen v animaci) a občas až neuvěřitalnými kousky (oči Terranů, bitvy apod). Jde o až nečekaně dospělý animák, který ovšem producenti nejspíš obrousili a okleštili, aby byl i pro děti (což byla chyba, protože, to s Terrou nejde a tak na to nešel skoro nikdo). Mrumilovná planeta je napadena civilizací na pokraji záhuby a bojuje o holou existenci - že jste to viděli už tolikrát?! Zkuste to ještě jednou... 80%

profil / všechny komentáře uživatele Zombi ***

Velmi slušný animák s překvapivě dospělým příběhem a trochu slabším technickým zpracováním. Námětem podobné jako Cameronův Avatar, invaze lidí na mimozemský svět a z pohledu jedné jeho obyvatelky je také příběh vyprávěn, nakonec dojde až na válečný konflikt, ale největší problém jsem měl s tím, proč lidé vůbec mimozemskou rasu nezkusili nejprve kontaktovat mírovou cestou, zvlášť když měli zřejmě celkem uvědomělého prezidenta a pověst jim kazil hlavně generál? a kvůli tomu také dávám ty 3 hvězdy, byť celkem silné. Jak asi vyplynulo, ač animák, není to film vyloženě pro malé děti, zábavné scénky tu moc nejsou a celé to má takovou snivou atmosféru, k čemuž dopomáhá hudba, která k některým scénám pěkně sedne a je fajn ale do akčních scén se zase vůbec nehodí.

profil / všechny komentáře uživatele terunka003 *****

Animované, akční, sci-fi, svižné, nápadité, nadčasové. Hezké animace, hezký zvuk, hezké postavičky, nová země, obyvatelé, rostliny a zvířata. Příběh o hledání nové země k životu pro lidský druh, který si svojí Zemi zničil. Postava generála Hemmera zastupovala všechny s myšlenkou nadřazení lidské rasy celému vesmíru. Co se týče filmu samotného byl jednoduše podán, podtržen svižnou hudbou, velkým leteckým bojem na konci a samozřejmě také nechyběl ani šťastný konec a bohužel i nějaké ty oběti. Film pro celou rodinu, kdy nebudete mít šanci usnout.

Hodnocení uživatelů:
Shit ****