Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Seti 

všechny recenze uživatele

Sice pěkné, ale nedávalo to moc smysl. Proč se sakra obě rasy nepokusily dohodnout na finálním řešení hned na začátku??? Jo vlastně protože by ten film vůbec nemusel být natočen. Terrianská naivita (nebo spíš naivita poselství, které se tvůrci do filmu snažili vložit) v závěru mě ale pobavila. Nikdo, kdo trochu zná historii lidstva si nemůže myslet, že lidem bude takový stánek stačit! Ihned by mohlo vzniknout pokračování s názvem War for Terra, protože válka by byla za podobných podmínek nevyhnutelná. Pro lidi je totiž charakteristická jedna moc pěkná vlastnost a totiž, že vždycky chtějí víc, a nikdy, skutečně NIKDY, nemají dost. Uvidíme se u pokračování... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,647,083Tržby Celosvetovo $6,192,000▐ V skutku vydarený počin, ktorý skutočne pripomenie Avatar-a, animačne možno nie prvotriedne, v podstate ukážka môže aj odradiť ako sprvoti mňa ale podľa toho čo animátory ponúkli sa to dalo v pohode zniesť a vôbec to nerušilo dej ako iné rýchlo kvasené počítačové animáky posledných rokov(2005-2011), akcia slušná, štipka napätia a emócii. /80%/ ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nechci předbíhat a vycházím pouze z trailerů, ale BfT považuji za velmi chutný předkrm před Avatarem. Nějaké kradení se vylučuje příběhem, jenž tu byl, už když se v jeskyních porcovali mamuti. Terra je velice příjemný animák s humáním poselstvím, který dokazuje, že i u PC animace platí; "nápaditost před rozpočtem!" Společnost ,planeta, minulost i kultura Terry je zde velmi kreaitivně zobrazena, charaktery jednoduché, ale přitahující a dialogy dějposouvající. Příběh je zkratkovitý asi jako unavený vrátný na českých úřadech, ale fungující a i přes svou jednoduchost a přímočarost se mu daří bavit a vyvolávat emoce (také díky hudbě). Velké pozastavení si zaslouží animace, rozpočet byl zřejmě relativně nízký, ale u klávesnic se sešla parta šikulů a naplnila plátno životem, akcí, nápady, odkazy (které naleznete na každém rohu a nejen v animaci) a občas až neuvěřitalnými kousky (oči Terranů, bitvy apod). Jde o až nečekaně dospělý animák, který ovšem producenti nejspíš obrousili a okleštili, aby byl i pro děti (což byla chyba, protože, to s Terrou nejde a tak na to nešel skoro nikdo). Mrumilovná planeta je napadena civilizací na pokraji záhuby a bojuje o holou existenci - že jste to viděli už tolikrát?! Zkuste to ještě jednou... 80% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné animované sci-fi o budoucnosti lidské rasy, která po mnoha generacích přežívání na kosmické lodi nachází planetu Terra, na které je všechno kromě kyslíku. Tohle není obyč animák pro děcka. Tohle je animák s minimem textu díky němuž se stává velice ,,tajemný,, a vleze pod kůži. Od tuctových animáků se liší také svojí velkou myšlenkou s výbornou fantasy atmosférou a hudbou. Akční konec je velice povedený! Jenom vyzuálek mohl být krapte lepší, ale zase 3 roky jsou 3 roky a rozpočet asi nebyl bůhví jaký....Jinak nevím proč, ale z části my to připomíná Avatar a čím dál víc si uvědomuju, že Cameron nepřišel vůbec s ničím novým. Pouze to gradoval:) Dodatek: Vidím, že slovo avatar nemám v komentu jenom já :) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Celosvětový výdělek mluví za sebe.Divácky neuvěřitelně nevděcná podívaná a to především pro ty nejmenší z nás.Dospělý, který neholduje animovanému sci-fi, ani nijak zvlášť neocení na tu dobu dobré efekty, nemůže film plný patetických a ukňouraných klišé nijak zaujmout a děti se u toho budou zoufale nudit, jelikož ve filmu není sebemenší náznak humoru, jen trapné klišé žvásty a milionkrát viděný "dobrodružný" příběh, který dospělého nasere a dítě unudí k smrti, tenhle film je jeden velikej omyl.25%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)

Reklama

Reklama