Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (583)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jako prequel to není úplně zlé. Rhona Mitra byla sázka na jistotu a i zbytek hereckého osazenstva je víceméně pořád stejně kvalitní. Co se ve třetím upířím dobrodružství už tolik nepovedlo byla atmosféra a celkové výtvarné zpracování. Přece jen tma a dunivá hudba mi jdou spíše do moderního nočního velkoměsta, kde to působí mnohem přítažlivěji a atraktivněji, nežli do středověkého hradu s katapulty obehnaný zdmi. Ani triky nebyly zrovna výstavní, ale už od prvních momentek bylo jasné, že se šetřilo kde se dalo. Několik scén bylo originálních (scény s dřevěnými kopí) a překvapila závěrečná čtvrtina filmu jejíž dějové zvraty byly značně nečekané a dobře vpasované do příběhu. Jestli bude čtyřka, zajímalo by mne o čem. Působí to na mne jako uzavřená trilogie, která je kvalitativně tak tak ve standartech. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Underworld je pre mňa jedna s tých sérii, ku ktorým sa rád vraciam, pretože ma skratka baví ten príbeh a tie postavy. A čo sa týka tohto dielu, tak aj keď to pod dohľadom nemal Wiseman, tak to nieje také zlé. Wiseman bol tento krát iba ako producent a zároveň pracoval aj na príbehu, čo je aspoň menšie plus a film funguje a zapadá do serie celkom dobre. To čo bolo spomenuté v predošlých Underwoldoch, je tu roztiahnuté na 89 minút a rytierska doba je pre mňa osobne ešte zaujímavejšia ako súčasnosť. Samozrejme že všetci zhruba vieme čo sa tam udeje a ako to skončí, ale pri tom zbesilom tempe sa snáď ani nedá nudiť. Michael Sheen, Bill Nighy, Steven Mackintosh, či Kevin Grievoux sa vracajú späť do svojich postáv, čo je tiež jeden s kladou. Celý film je dosť tmavý, ale našťastie to tvorcovia moc neprehnali. Akcie sú fajnové a nie nepriehľadné, efekty a masky rovnako na vysokej úrovni (keď to mal na starosti Tatopoulos, tak je to samozrejmosť). Kate Beckinsale tu nechýbala ani náhodou a Rhona Mitra ženskú rolu prebrala ľavou zadnou (myslím že to bola dobra volba). Dokonca aj Paul Haslinger, ktorý vystriedal Beltramiho sa opäť sa vracia k hudbe. Mne sa to páčilo, nemôžem sa stažovať. Obľúbený soundtrack: The Rise Of The Lycans. 75% - 4* ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Nie tak dobré ako prvé dva dieli, ale zato stále perfektné........... Soundtrack Paul Haslinger: 1. Lighten Up Francis - Puscifer ,2. Underneath the Stars - The Cure/Maynard James Keenan/Puscifer/Milla ,3. Nasty Little Perv - Perry Farrell ,4. Hole in the Earth - Deftones ,5. Miss Murder - AFI ,6. Over and Out - Alkaline Trio ,7. Deathclub - William Control/Matt Skiba ,8. Board Up the House - Genghis Tron ,9. Stiff Kittens - Blaqk Audio ,10. Broken Lungs - Thrice ,11. Today We Are All Demons - Combichrist ,12. I Want You - Black Light Burns ,13. Two Birds, One Stone - Drop Dead, Gorgeous ,14. Let's Burn - King Black Acid ,15. Tick Tock Tomorrow - From First To Last ,16. Steal My Romance - Ghosts on the Radio , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavý prequel k prvej časti, ktorá ma bavila (80%) a k druhej, ktorá ma bavila menej (60%). Snímke ublížil predovšetkým odchod Kate Beckinsale, naopak potešia solídne masky a drsné akčné scény. Ale ako minule, i teraz sú postavy priemerné a scenár hlúpy a zároveň zbytočne komplikovaný (čo je niekedy to isté). Nebavilo ma to. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Průměr. Love story i celá zápletka kolem vzpoury Lycanů moc nefunguje, na třetím Underworldu je ale patrná určitá tvůrčí snaha neupadat do čiré debility a neproměnit sérii v totální béčko. Zkrátka a dobře, tenhle Underworld se drží těsně nad vodou i kvůli nečekaně navýšenému rozpočtu, jež se projevil na technické stránce a Billu Nighymu, který špatně hrát neumí... 50% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama