Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď si to porovnám so Soderberghovým Good German je Shanghai v mnohom zaujímavejší, pútavejší a viacej sa približujúci k žánru Noir, aj napriek tomu, že tu absentuje čiernobiela. Film má v sebe veľa nuansí a každá z nich je funkčná. Civilné herectvo dodáva väčší podmaz Badeltovej hudbe a málokto by sa odvážil tvrdiť, že to postráda dobovú atmosféru. Všetky vedlajšie postavy sú perfektné. Hlavne Chow Yun-Fat. Ako náhle sa tam objavil so zbraňou hneď sa mi vybavili všetky tie úžasné zabíjačky, akých bol súčasťou u Johna Woo. Film bohužiaľ stojí na veľmi prostoduchej zápletke. Amini ale dokáže načrtnúť veľa pekných myšlienok, bez toho aby zbytočne moralizoval, ale o nejaký hlbší presah sa nejedná. Myslím si, že to celé kazí vojnové napätie, ktoré mne osobne vždy prišlo v tomto žánri zbytočné aj napriek tomu, že ho definovalo. Ale ono je to asi tak, že niekdy to tam sedí ako riť na šerbeľ a inokedy nie. A tu som s tým mal trocha problém. Hlavne koniec bol značne odfláknutý. A práve tam som si uvedomil, že som sa pozeral na film bez pamätnej scény a bez niečoho čo by ma prinútilo uvažovať o ňom aj iných kontextoch ako, že som si chcel pozrieť ako dopadla ázijská elita v americkom filme od priemerného režiséra. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku, ze kterého dýchá správná špionážně dramatická atmosféra, bohužel film upadne do balastu nepřesvědčivých vztahů a snahy o vytvoření několika záhad, které jsou ovšem většině diváků brzy jasné. Hodně zachraňuje dobře vybrané herecké obsazení. Prim u mě hráli (ne)překvapivě Yun-Fat Chow a Ken Watanabe ve vedlejších rolích, zatímco můj velký oblíbenec John Cusack skoro zklamal. P.S. Ani po 2 dnech jsem nepochopila proč je tady mezi žánry uvedený "mysteriózní". ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem mnoho. Vlastne skoro nic. O to prijemnejsi bylo me prekvapeni. Barvite hekticka atmosfera Šanghaje me snadno vtahla do deje, stejne jako zajimava a dle meho nazoru i smysluplna spionazni zapletka zasazena do skutecnych historickych souvislosti. Herecky tak trochu plochy projev Johna Cusacka dlouhodobe nechapu, z jeho vyrazu jsem necitil vubec nic. Asi nejvetsi slabina filmu. Vynahrazuji to zde ale jini. Predevsim skvostna a krasna Li Gong, jejiz herecky projev me opet uchvatil a dojal zaroven. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Válečné, odbojové, romantické, zlé, špionážní × průměrné, nenáročné. Japonci měli kruté praktiky, a v době světové války je měli i naši sousedé, ale stále mě to mrazí, když to vidím, byť jen nastíněné ve filmu. Snímek to byl dost průměrný, žádná velká dramata se nedála, konec byl jasný už od poloviny děje. Potěšila jsem své oko na tři výborné a sympatické asijské herce. ..poslední dny mám filmy rozkoukané jako seriál, kdy už bude zkouškové období za mnou.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cakal som film z vojnoveho obdobia pre nas chlapov a dockal som sa zenskeho romantizujuceho pohladu kde charizmatickí špióni nezomieraju pre vlast, ale obetúvajú svoje zivoty z lasky k zenam. Bohuzial aj ked su tie zenske neskutočne krásne, správajú sa veľmi hlúpo a tým pádom som miestami od zlosti škrípal zubami pre aké kravy sa tieto prvotriedne herecké esá musia obetovať. Zenskemu pohladu je podriadeny cely film. Velkolepa nadherna vyprava, minimum akcie, pomale tempo, naivne dialogy, komentar hlavneho hrdinu, ktory nezriedka komentuje jasne viditelne veci (snad aby aj diváčky pri zehlicke nic neprepasli) atď. Proste film pre zenske, ktory ale aj muzi preziju celkom bez bolesti (predsa len Chow Yun Fat si tam parkrat zastriela a figurka ktoru stvarnil je neskutocne zabavna). Lutujem nedockavcov, ktori to riskli v mandarinskom dabingu. Pocul som len par sekund, ale bolo to peklo. :-) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

  • Bey Logan dělal koordinátora pro The Weinstein Company (TWC) na Shanghai Tang Fashion Show. (Rominator)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama