Reklama

Reklama

Mučedníci

  • Francie Martyrs (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mučedníci se stali přesně tím kultovním filmem, který máme všichni tak rádi. Je již nyní opředen řadou historek od těch „banálních“ o lidech omdlévajících během projekce až po tvrzení, že Bob Weinstein majitel práv pro americké území se vydržel dívat zhruba dvacet minut. Pokud bychom měli nastínit děj, abychom nic podstatného neprozradili, pak lze pouze říct, že vše začíná v 70. letech ve Francii, kdy je nalezena bloudící pomlácená dívka neschopná vyprávět o tom, co se jí stalo. O patnáct let později ta samá dívka Lucie vtrhne do honosné vily a nemilosrdně vyvraždí všechny její obyvatele. Hned za ní přijede její jediná přítelkyně Anna. Pak by slabší povahy měly opustit kino, protože začíná krvavé peklo. Při sledování filmu si rychle uvědomíte, že nic není tím, čím se zdá být. Vila se stane strašidelným domem, v jehož útrobách se obě dívky pokusí dobrat pravdy. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

(spoiler) - no mě zděsilo totiž to čeho byli ti lidi/ ta sekta schopni pro účelem toho že chtěli vědět jaký je to po smrti....samo o sobě to nemůže být přeci tak velký, ale zřejmě to dobře podali tvůrci filmu, protože mě jen tak něco nedostane, ale z tohodle jsem byl celkem na měkko...za prvé mi bylo strašně líto té holky kdy jsem očekával celou dobu že se dostanee pryč a potom když se vžiješ do toho co musela snášet + to jak ji nakonec stáhli z kůže a ta její odevzdanost. No nevím jak přesně to vysvětlit, já byl celkem v šoku, jinak by to pro mě byl průměrný film

na příspěvěk reagoval Nikol10

 (hodnocení, recenze)

The Viper

Proč otřesná? ta pointa, myslím (vždycky k tomu napiš ****spoiler**** nebo tak něco a můžeš psát co chceš)

na příspěvěk reagoval The Viper

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Nikol10

Já mám slabost pro krátkovlasé, ale s tou brokovnicí jí to také slušelo :)

No mě právě přišlo otřesné ta pointa toho závěru. Nevim jestli se to sem může psát tak raději budu doufat že mě pochopite.

 (hodnocení, recenze)

Nikol10

Upřímně doporučuju na Srpski film se vyser! Je to nehorázná kravina... a nudná. Zhovadilost to je dost velká, ale to není nic proti tomu, kdo takové kraviny vymyslel - to fakt musí být úchyl zneužívaný nebo tak něco. A ani zas nijak šokující či co sem tam četl v komentářích to taky není. Takové hoooodně divné porno! Jinak na Martyrs není nic úchylného, ne? Teda mě nic nepřišlo vyloženě úchylné... možná ta "noční můra", ale jinak.... nebo konec?

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

The Viper

No a zrovna ten Srpski film,mě teda neláká,prý je to zhovadilost,dost úchylná. Mimochodem co je tak úchylného vlastně na Martyrs?

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Nikol10

To jsem viděl také a musím uznat že se mi to líbilo, i když mám z romantických filmů otrávené pocity. Mnohem víc mě děsí komedie s primitivním a trapným humorem jako byla včerejší Lékařská akademie.

Ale pokud chceš trochu té bizarnosti vidět tak si pusť Srpski film. Taková romantika pro nás.

na příspěvěk reagoval Nikol10

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

The Viper

Nevadí já to beru. :). Mimochodem zcela náhodou jsem viděla Zkus mě rozesmát s Aniston a úplně blbé jako všecky ostatní komedie s ní a spol. to nebylo. ;)

na příspěvěk reagoval The Viper

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Popravdě mě dostalo to že tam stříleli děcka v Martyrs a pak mě dostal ten konec, mě to teda docela šokovalo. Zatímco v té Hranici smrti to nemá žádný účel ta ''brutalita'' a jak jsem psal v komentaři k filmu tak tam je snad jedna nechutná scéna v párové komoře, pak tam je taková očekávaná a už ohraná ''brutalita'' jestli to nevadí že to napíšu, tak tam je ustřelená hlava.

 (hodnocení, recenze)

The Viper

Já to tak nějak čekal... Martyrs mají hypo taky jako kráva a ten film není nic moc... je to aspoň tak nechutné jak sem slyšel?

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Tak jsem to teď dokoukal a žádná sláva. Ale třeba tě to bude bavit. Pro mě velké zklamání.

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

The Viper

No nevím proč,mi to trochu připomněla Saw,třeba jednička a možná ještě dvojka mě bavily,poněvadž se nejednalo jen o nějaké bezvýznamné mučení,ale mělo to dobrý děj. Další díly už mi přišly,že nějak ztrácejí hlavu i patu. A právě,že u filmu chci zapojit mozek a nebaví mě koukat na filmy,kde nějaký poděs někoho honí v masce a ani neví proč. Tak asi nebudu padavka a zkouknu to.Jo a filmy s Kačerem,Aniston,Cameron Diaz a spol. nesnáším!!!

na příspěvěk reagoval The Viper

Uživatel Nikol10 smazal svůj příspěvek.

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

No to jsem právě chtěla slyšet,mi nevadí,že někde lítají ruce,nohy a kdoví co ještě. Právě,že o tomhle filmu jsem slyšela kdysi,jak to byla novinka,ale jakmile jsem viděla popis o omdlévání v kině,tak jsem to nechala být,(stačilo mi vidět Paranormal activity,u kterého jsem dvakrát usla a kvůli tomu mne ten popisek odradil) pak po nějaké době jsem si na něj vzpomněla a koukala tady na recenze,protože jsem hledala horor,co nebude o nějaké debilní vyvražďovačce,ale bude mít děj,hlavu a patu a taky atmosféru.Třeba Uvnitř,mě neláká vůbec,poněvadž podle diskuze,se tam jedná spíše jen o krvavá jatka,ale tento mě zaujal.

 (hodnocení, recenze)

Nikol10

Kdysi tady byla sálodlouhá debata jestli ten film je nechutný, není nebo jakký vlastně je... za mě: Nechutný rozhodně není... je hodně drsný - to beze sporu, ale spíše hooodně drsný thriller, než nechutný horor. Když sem si to stáh... ehhh... teda pořídil :) tak mi to taky leželo v pc asi 2 měsíce než sem sebral koule a pustil si to... a nepřišlo mi tam nic vyloženě nechutné nebo nekoukatelného. Ale rozhodně to není procházka růžovým sadem i když osobně si myslím, že takové Hraniie Smrti to co se brutali nebo zvěrstev čeho sou lidi schopní nesahá ani po... paty, třeba. Ale na tu sem si "ještě" netrouf... můj názor, ale hodně lidí s ním nesouhlasí

na příspěvěk reagoval The Viper, Nikol10

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Nikol10

Nebuď padavka. Spíše si z toho konce něco vem, například mě děsí představa čeho jsou lidi schopni.

Takže mozek zapnout a soustředit se. A pokud zvracíš z krve tak jsou tu pro tebe filmy s Jennifer Anistonovou a Astchoten Kačerem

na příspěvěk reagoval Nikol10, Nikol10

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

Jsem milovník hororů,ale těch duchařských,tajemných. Filmy typu Hory mají oči apod.mě neděsí,spíš rozesmějou. Každopádně na Mučedníky,i když se chystám několik let,jsem odvahu neměla,dá se to vůbec vidět,aniž by se vám obrátil žaludek naruby?

na příspěvěk reagoval The Viper

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Mimo jiné tweetnul: Saw the MARTYRS again last night. The most brutally violent film ever, but also brilliant and ultimately even beautiful.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Scott Derrickson podstoupil druhou projekci a po ní si zařadil film mezi svých osobních 10 nejlepších hororů všech dob. (via twitter). Co tam má dál, nevím.

lestyna

lestyna (hodnocení, recenze)

The Viper

Ale já nikdy neřekla, že ten film je hrozný nekoukatelný odpad. Naopak k němu mám respekt, protože je to snad jediný film, který mě opravdu vyvedl z rovnováhy. Takže se dá říct, že svým způsobem jeho zpracování je hodně dobré. A to, že řeknu, že sem ten konec nedala není kritizování, navíc sem potom ještě psala, že doufám, že to jednou dám celé. Takže si to nepřebírej špatně. Celkově říkám, že tenhle horor je pro mě nehodnotitelný ale ne špatný. 

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

lestyna

ne nemusí, sám mám z něj smíšený pocity, ale v tom bude to kouzlo....jen mě vadí že film kritizuje někdo, kdo ho nedokázal ani dokoukat do konce a zrovna u tohoto filmu, je krátkej a myslim že si ti zaslouží už jen za originalitu

na příspěvěk reagoval lestyna

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Komiksové filmy už jen pro děcka

Komiksové filmy už jen pro děcka

21.03.2009

Přinejmenším ty superhrdinské. Krátce po prohlášení Marvel Studios, že filmy kategorie R (tedy mládeži nepřístupné) nejsou součástí jejich celkové strategie, rozhodlo se pro stejný krok i studio… (více)

China Miéville na filmových plátnech

China Miéville na filmových plátnech

29.11.2008

Možná nejvýznamnější současný představitel žánru „new weird“, který ukázal novou cestu zkostnatělé fantasy, zapřísáhlý marxista a vynikající vypravěč China Miéville, se konečně dočká adaptace jednoho… (více)

Reklama

Reklama