Reklama

Reklama

Hranice smrti

  • Francie Frontière(s) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta zlodějů prchá s ukradenými penězi přes hranice. Na chvíli zakotví ve starém hostinci, kde narazí na podivínského chlapíka a jeho rodinu, která se zde skrývá. Z obyvatel zapadlé putyky se vyklubou fanatičtí neonacisté se sklony ke kanibalismu. Strhne se neuvěřitelný souboj, ve kterém jde o krk. Začíná boj na život a na smrt!

Scenárista a režisér v jedné osobě Xavier Gens se netají zálibou ve filmech Texaský masakr motorovou pilou (The Texas Chainsaw Massacre, rež. Marcus Nispel, 2003), Noční můra v Elm Street (A Nightmare On Elm Street, rež. Jack Sholder, 1985), Saw (Saw) nebo Barbar Conan (Conan The Barbarian, rež. John Milius, 1982). O natáčení filmu říká: „Na začátku jsme měli spoustu problémů s násilnými scénami ve filmu. Poté, co se do střižny přišel podívat koproducent Luc Besson, (právě jsem pracoval na scéně jak si rodina vaří jednoho z hrdinů), a utvrdil nás v tom, že máme natočit film tak, jak to cítíme, se mi ulevilo. Krátce na to mi nabídl režii filmu Hitman (Hitman, 2007)“. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (352)

castor 

všechny recenze uživatele

Přespávat v odlehlých motelech nikdy nebylo nic bezpečného. Už by si to ti mladí mohli zapsat za uši. Zvlášť když jsou neobsazené a majiteli je neonacistická kanibalská rodina, jejíž děd rád nosí nacistickou uniformu a vládne železnou rukou. Tři mladíci a těhotná dívka, která se ještě bude hodit, tak v klasické lineární vyvražďovačce okusí jejich (ne)pohostinnost, divák navrch dostane několik explicitních krvavých detailů. Sadisté ani nemusejí klepat na dveře. Povařit zaživa v horké páře, prostřelit hlavu, přeřezat achilovku, poležet na cirkulárce. Alexandre Bustillo, Julien Maury, Alexandre Aja – Francouzi, se kterými by se chtěl Gens (pak leckoho naštval Hitmanem) rovnat, ale rozhodně na ně nemá. Vizuálně ale solidně běsní. Jinak nepřekvapí, neumí atmosféru, ale na debut dobré. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ach to naše slavné mučení. Všechno šlapalo celkem dobře, až do jednoho momentu, kdy mě hlavní ženská postava začala tak trochu vadit. Je těžké posoudit, jak se lidé chovají v takových situací, asi to bude individuální, ale jak se chovala a pohybovala... jako by nechtěně přehrávala a působilo to na mě velice komicky, takže jsem si spíše přál, aby jí dostali náckové taky a to je zlééé. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nad tým, že príbeh je do detailov okopírovaný z iných filmov by som ešte oči prižmúril, keď ale Gens začal naozaj doslova kopírovať jednotlivé scény napríklad z Recu, to už mi došli nervy. Horor je to dobrý, ale už som ho videl mnohokrát predtým. A tá hlavná herečka potopila aj to napätie a záver už je iba na smiech. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z francúzskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o skupinke zlodejov, ktorí unikajú z Paríža plného nepokojov a zastavia sa v jednom osamotenom moteli, kde sa chcú na jednu noc ubytovať, lenže tu žije rodina nacistického zločinca, ktorá nemilosrdne vraždí každého, kto sa u nich ubytuje a navyše nemajú problém ani s kanibalizmom a tak musia zlodeji bojovať o svoj život. Spracovanie je na tom dobre, ešte úvodná dvadsaťminútovka moc nezaujme a to ani po jednej stránke, ale keď sa už postavy dostanú do motelu, tak to získa tú správnu žánrovú atmosféru, začne to slušne gradovať a už sa je stále na čo pozerať. Časom navyše pribudne pár nových záporných postáv a dej načas spomalí, aby sa viac povenoval hlavnej hrdinke v tejto nepríjemnej situácii, no na kvalite to nič neuberie a záverečná tretina je už opäť dynamická drsná jazda. Čo sa týka hororových scén, tak som dosť spokojný, v rámci tohto subžánru je to rozhodne nadpriemer. Tu samozrejme nejde o žiadne postupné budovanie atmosféry, ale hlavne o všadeprítomný pocit surovosti a drsnosti a to vyšlo prakticky dokonalo. Či už prostredím, ktoré ani nemôže byť nepríjemnejšie, ako podzemné chodby, chliev s bitúnkom, no hlavne miestnosť plná zavesených mŕtvol, nájde sa tu niekoľko zaujímavých napínavých naháňačiek, obzvlášť únik v úzkom tuneli s nepríjemnými prenasledovateľmi, ktorí síce nemajú moc priestoru a slúžia skôr ako takí menší doplnok, ale práve v tejto scéne rozhodne zaujmú. Samotných drsných scén tu až tak moc nie je a navyše väčšina úmrtí je uskutočnená strelnou zbraňou, ale zase často im predchádza nepríjemné mučenie a dve likvidácie aj nadmieru potešia, hlavne práve v miestnosti s mŕtvolami alebo aj tá nasledovná, ktorá prekvapí. Herecké obsadenie nie je zlé, z kladných postáv sa dá fandiť iba hlavnej hrdinke a najmladšiemu mužovi, no potešia aj zaujímaví a rozmanití záporáci, keďže tu nechýba typický mäsiar, svalovec, vojenský dôstojník a podobne. Réžia a technická stránka na žánrovú špičku určite nemajú, hlavne ma sklamal vizuál scén, ktoré mali byť až moc dynamické, no skôr sú neprehľadné, ale to sa našťastie týka hlavne tých menej zaujímavých scén, ako automobilová naháňačka, zvyšok je už ideálny. Tento subžáner až tak moc nevyhľadávam, radšej mám horory zamerané na atmosféru alebo originálny príbeh, ale ani tento film nemám dôvod kritizovať, bavil ma a rozhodne splní to, čo sa aj od neho očakáva. V rámci svojho subžánru výrazný nadpriemer. 75% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

"Tak se na to koukni, je to FAKT bomba, naoplátku zajdu na Temnýho Rytíře." Takhle mně přesvědčovala kamarádka, co vlastní mou oblíbenou DVD půjčovnu. Nikdy jsem neměl moc rád Hostel a SAW, ale vidina, že jí dostanu konečně na Batmana, byla lákavá a tak jsem si to půjčil. No... ehm. Hranice Smrti má dobrý začátek. Vše je opravdu pěkné a takové revoluční do momentu, kdy se dva mladící odhodlají přenocovat v "tom" hotelu, kde kurvičky sestry dávaj s mačetou dobrou noc. Od chvíli, kdy se šlo "Až na krev" jsem jen sledoval novodobý Hostel, kde se akorát mluvilo francouzsky. Od horroru učekávám, že se budu bát (proto se na ně moc často nekoukám). Bohužel, za celý film, já člověk co má závratě při duchařině Šestého smyslu, jsem se lekl pouze při scéně "lezeme tunelem a za námi něco je, koukneme se kamerou". Zkrátka to byla hnusná a naprosto odporná zkušenost, pouze to potvrdilo fakt, že na horrory jedině, když si na ně přečtu recenzi s 5 hvězdama a na csfd to je červený. "Tak jak se ti to líbilo ?" - "Člověk co natočil Hitmana nemůže natočit kvalitní film, jdi prosimtě na toho rytíře, ať víš jak vypadá poctivá filmařina :-)." ()

Galerie (63)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen za 36 dní. (Dlee)
  • Během natáčení bylo použito 400 litrů falešné krve. (Dlee)
  • Písnička, která hraje v 13. minutě v autě, je „Last Joint 2“ od Jean-Pierre Taïeb. Ve 22. minutě hraje „Evolution Reversed“ od Udi Kagana. (Duoscop)

Související novinky

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama