Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (300)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl k filmu poměrně štědrý, ale v rámci svého nového úsporného programu jsem se po dnešní repríze rozhodl jednu hvězdičku ušetřit. Tento snímek totiž nedisponoval příliš propracovaným příběhem, děj nebyl nikterak strhující a bavil jsem se podstatně méně, než bych u takového hereckého obsazení očekával. Na druhou stranu je faktem, že jsem čas od času natrefil i na nějaký ten humorný moment a že Isla Fisher byla vždycky lahodnou potravou pro můj chlípný pohled, takže s klidem připouštím, že měla tahle záležitost i své nesporné klady. Jenže, když si odmyslím Islu Fisher, mám takový neodbytný pocit, že už si zítra ani nebudu pamatovat, o co ve filmu šlo, protože ve mně nezanechal žádný trvalejší dojem. Šlo v podstatě o takovou jednoduchou záležitost, u níž můžete úplně vypnout, a pokud netrpíte nějakou závislostí, vůbec u ní nebudete muset přemýšlet. Nechybělo mnoho a ponechal bych v hodnocení i třetí kousek, to by ale závěr nesměl sklouznout do patosu umocněného potleskem. / Poučení: Kreditní karty jsou jako skořápkáři; vypadá to, že dávají, ale nakonec zjistíš, že jsi byl za hejla. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak jsem navštívil ten báječný svět shopaholiků. Návštěva toho světa byla opravdu zvláštní, nabídla mi jednu šílenou ženskou, která by si se všemožnýma hadříkama, botama a já nevím čím ještě, otevřít krám. Snímek je potom typickou americkou záležitostí, která Vás možná lehce rozesměje, ale určitě nedojme. Romantika je opravdu až druhořadá, především má zaujmout publikum shopaholiků, což se možná podaří, i když by mě zajímalo, kolik jich na světe existuje :-) Zvláštní film o zvláštní zálibě. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by mě zdejší hodnocení překvapilo, ale stačí si přečíst koment AngelAngie, že film nenudí a je lepší než podobný jiný filmy a pak tomu dá dvě hvězdičky a je jasno. Spíš než o samotným hodnocení filmů jde některým zdejším uživatelům o vytváření si jakési pofiderní image diváka vodborníka s vkusem a inteligencí před ostatníma a to je trapný jak karlovarská lázeňská oplatka vyroběná v Praze. Ano jistě, film jede po 100x ohraný romantický lajně, jen s pro mě novou zápletkou. Hlavní hdrinka je tak prdlá a blbá až je milá a zábavná, ostatně jako vlastně celej film. Jelikož romantickou komedii beru jako romantickou komedii, nemám tak zapotřebí urážet hlavní hdrinku a už vůbec ne mudrovat nad tím, komu je film určen a jaký jsou blbci ti, co se jim film líbí. Já ženská nejsem a resumé mých utrát za minulý měsíc je následující : x litrů piv, 3x smažák s tatarkou; 1x sázkový tiket na celkové vítězství Sparty ve fotbalové lize a přesto jsem si tenhle film užil na max. Takže kdepak asi soudruzi vodborníci z CSFD udělali ve svých analýzách cílové skupiny diváků tohoto filmu udělali chybu ? ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Třeba by to nebyla taková blbost, kdyby se to natočilo líp. Bylo to celkem moc střeštěný, i když našlo se tam pár dobrých scén. Stupidní a trapné, tak by se to dalo nazvat. Myslím si, že takový filmy je zbytečný točit. Přesně takový lidi jako je hlavní hrdinka nemusím. Nechápu, že musí mít ty všechny nejdražší a příšerný hadry a krámy, který jsou podle mě hrozně nevkusný. No jo, módě asi vážně nikdy rozumět nebudu. Trochu mi to připomínalo film Ďábel nosí Pradu. Akorát ten se dal brát sem tam vážně, ale tohle fakt ne. Co taky čekat od Američanů. Tady na csfd to má ještě hodně procent než by to mělo mít. Zázrak je, že jsem to vůbec dokoukala. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tento film sice pořád ještě spadá do průměrných komedií, avšak přecejen má aspoň mírně originální nápad. Napadlo vás vůbec někdy předtím, že takoví shopaholici skutečně existují? Nebo jaký je to pro ně pocit, když vejdou do obchodu? V dnešním světě má hodně lidí aspoň mírné sklony kupovat neužitečné věci...a o tom tento film vypráví, i když možná s trochu extrémnějším příkladem :) Já si ale i takového nápadu pro film docela cením. ~(3,0)~ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně se Rebecca na něco ptá své spolupracovnice, ovšem za dvě vteřiny se spolupracovnice v záběru již nenachází, jedná se tedy o nepovedený střih. (Pavlínka9)
  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)

Reklama

Reklama