Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (340)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Popisek a účast Ferrella hlásali dobrodržnou švandu. Výsledek hlása přeplácanou kravinu. Začátek se ještě dá unést a skýta vtipné momenty. Hlavně Ferrellův tupý vědec je v začátku zábavný. V okamžiku vpádu do země ztracených se ztratí nejen hrdinové, ale i rozum a něco jako logika nemluvě o humoru. Ten se sestává z Ferrellovo neustálého pitomečkování, padání anebo lití kýble moči. Žhavé magma se dá lehko projit v botech, dinosaur co má spadeno na Ferrella měl jen ucpaná střeva,doktorka co umí zcela neznámý jazyk lidoopů a nemluvě o ještero lidech, kde jen jeden je obdařen inteligencí a tunikou. Být mi 10 let a být na tripu tak mi to je jedno. Jenže co minuta to se Ferrell pitvořil a jako koruna tomu byla dodána v rádoby poučných dialozích v průběhu akcí "Já tu zustanu. Vím kam konečně zapadnu." Nemohu si pomoct, ale po 20 minutách jsem už jen očekával konec a nezachraníto ani vcelku ucházející triky. Vše je totiž klišoidní až hanba. Zloduch chce přistroj hrdinů >zloduch chystá ovládnutí světa>hrdinové vše vyřeší bez mrknutí oka. Pohádka, která ztratila mozek: Land of the Lost Brains. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tomhle filmu nehrálo ústřední trio známé tváře, tak bych si myslel, že jde o amatérský film. Ovšem nejde. Vím, že brát takové filmy vážně se nemá, je to komedie. Ale u téhle jde opravdu všechno stranou a kromě zpustošeného města nechápu, na co byl vyplácán ten honosný rozpočet, když se nakonec dostanou k věci šašci převlečení za nějaké trapné zrůdičky. Pardon, ale tohle není to, co by mělo někomu pomoci z nudy. Tohle je ztráta času! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit podobnosti s Caveman, kde zaperlil podobným způsobem Ringo Starr. Celá Země ztracených se nese v duchu parodie. Ale neptejte se mě kterých filmů. Je to podivná směsice dobrých a trapných nápadů, slušných a příšerných triků a řízeného paherectví, které staví na jednoduchém scénáři. A přesto je to vcelku sympatické a zábavné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ultrakonina, však s koňskou dávkou nadhledu a pokud slovo „pyj“ pořád berou jako pokyn k přijímání tekutin, mohou se dívat i vaše už dávno zkažené děti.. Úchylná monstra McBride a Ferrell se předhání v záchvatech idiocie a já mohl docela dlouho doufat, že druhý jmenovaný nevystaví na odiv svou obchodní značku. Marně. Guaréza po nezdařilé depilaci se zase odhalila.. Takhle to zkrátka dopadá, když je na place dostatečné množství chlastu, trávy a koktejlů vyrobených ze směsi makovic, muškátových oříšků a petroleje. Nutno dodat, že bez těchto stimulů skončí v zemi ztracených i většina diváků.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Plne sa stotožňujem s názorom mnohých uživateľov, ktorí vo svojich komentároch tvrdia o tomto titule, že nedokázal využiť vysoký potenciál zaujímavého námetu. Určite sa dá zo sci-fi príbehu o cestovní naprieč časom a dimenziami vyťažiť omnoho viacej. Toto bolo dosť slabé. "Zem stratených" je len nepodarená paródia "Jurského Parku" a mnohých ďaľších populárnych, dobrodružných filmov. V hlavnej úlohe s nemožným Willom Ferrellom. ** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Film získal v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategoriích nejhorší prequel, remake, rip-off a pokračování. (Pepinec)
  • Hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do finální verze filmu. (CrypzzXD)
  • Původní rating byl R, ale po sestřihu se film dočkal mírnějšího PG-13. (HellFire)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama