Reklama

Reklama

Dragonball: Evoluce

  • USA Dragonball Evolution (více)
Trailer 1

Legenda znovu ožívá! Na motivy jednoho z nejpopulárnějších japonských seriálů manga vznikla akční dobrodružná fantasy, sledující mladičkého bojovníka při velkolepém dobrodružném putování za odhalením vlastního osudu ... a za záchranou světa před silami temnot. Mírumilovný Goku dostane k osmnáctým narozeninám mystickou kouli Dragonball. Na světě jich existuje pouze sedm a tomu, kdo je vlastní, splní přání. Jenže starý válečník Piccolo unikl z věčného vězení a vydal se na svůj vlastní hon za mystickými koulemi. Goku musí využít pomoci přátel a svých bojových schopností, aby ho porazil dřív, než bude pozdě. Film je nabitý řadou vizuálních efektů a velkolepými akčními scénami, v hlavní roli uvidíme Justina Chatwina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik seriálu (resp. seriálov Dragonball a Dragonball Z) som si tento projekt nemohol nechať ujsť. Po prvých minútach, som ale zistil, že film nemá skoro nič spoločné zo seriálom. Kebyže porovnávam film k jeho anime predchodcovi, bol by to čistý odpad!. Odhodlal som sa naň pozerať s nadhľadom, a svoje očakávania presunúť na kvalitnejšie diela. Postavy, herecké výkony a celkovo scenár boli DOSŤ slabé. Dragonball Evolution je ale samo o sebe úplne schématické dielo, ktoré na svoju priemernú stopáž pobaví. Nie kráľovsky, ale pobaví. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Som na rozpakoch... také 2+... Seriál som nevidela, takže hodnotím čisto film... Ide o to, že tie efekty... boli také lacné... bolo viditeľné, že je to LEN efekt. Niektoré nezmyselnosti... prečo ten prístroj vždy zapípal po x minútach či hodinách na tom istom mieste s takými istými podmienkami (skala -> dragonball v nej, Chi-Chi sa s nimi rozprávala, prístroj zapípal, až keď bežala)... Herecké výkony tiež neboli najúchvatnejšie... Hlavný hrdina sa rozprával o dedkovi a všetko ok, ale keď to mal povedať tomu majstrovi, tak zrazu slzy na krajíčku? :-o Proste veľa fušerských vecí v celkom zaujímavom príbehu... ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Adaptace rozmáchlé mangy dopadla jako poměrně dost nudné akční béčko s jen průměrnými akčními scénami. Navzdory účasti Chow Yun-Fata a tomu, že Emmy Rossum a Jamie Chung jsou coby Bulma a Chi Chi krásné jako animované panenky, neznalé komiksové předlohy zdaleka nejvíce pobaví všudypřítomná divná jména. Nechybí ani chlápek zvaný Yamcha. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Totální harantovský výplach, s hezkými tvářičkami (hlavní hrdina mi přišel dost matný), maximálním počtem triků a co nejbombastičtější hudbou. Z nějakého záhadného důvodu, se k projektu nechal ukecat Yun-Fat Chow a je opravdu jediný, kterého je radost sledovat, snažil si svoji roličku co nejvíc užít (přesně kopíruje anime hraní). Akce ujde, mohlo jí být teda víc, Tyler ve svém vykrádání slavnějších kolegů mohl být taky nápaditější, konečně by jeho hudba měla pořádný šmrnc, no a scénárista by si měl přečíst víc přírůček, ala Napište si scénář za hodinu, Scénaristika pro pitomce,... Dvojku čekám v kině. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky - hrůza. Horší než ta kravina na začátku Transformers. První bitka - průměr, ale dá se na to koukat. Ale pozor, s přibývajícími minutami mé nadšení postupně stoupalo:D Čím dál víc se ukazuje, jak hrozné béčko film je a že se to díkybohu ani nesnaží schovávat, ale naopak z toho tvoří svou přednost (motorka!!) Tyjo a Chow Yun-Fat? Supeeer:) "I am Master Roshi, the invincible, muhahaha:D" Anime respektive mangu, ze kterého by měl film vycházet, neznám, ale kreslenej asijskej původ je z toho pořád cejtit, nejvíc v závěru, kterej možná mnozí označej za špatnej, ale ve skutečnosti tam perfektně sedne a předchozímu ději nasadí pěknou korunu. Výborná letní zábava, která sice zmizí z hlavy rychlostí blesku, ale určitě nebudu váhat si jí někdy zopakovat ^_^ Mrzí mě, že to tu má momentálně podle 99 hodnocení jen 43%, protože je to mnohem zábavnější než třeba Jumper, Babylon AD nebo Hancock. Negativní kritiku bych pochopil z úst milovníků anime, protože tohle je asi vážně někde jinde, ale ostatní obecenstvo by mělo pochopit, na co se to vlastně kouká. Tohle není myšleno vážně, vždyť je to komedie! Ostatně jak napsal Marius v diskuzi: předloha je infantilní úchylnost:) Dovedete si vůbec představit, jak hrozný by to bylo, kdyby se tohle někdo pokusil natočit v realistickém stylu?! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Přeměna Jamese Marsterse na Piccola trvala maskérům čtyři hodiny. (HellFire)
  • Producent Stephen Chow se o Dragonball velmi zajímá. Proto se i ucházel o režii. Post režiséra už byl ale obsazený. (ČSFD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš

Pokračování, kam se podíváš

22.02.2009

Dnešní novinka je plná sequelů. Začněme aktuálním hitem. Produkční společnosti Summit Entertainment spadl do klína nečekaný trhák – Stmívání už celosvětově vydělalo desetinásobek svého rozpočtu, a to… (více)

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama