Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

zipper111 

všechny recenze uživatele

První Terry Pratchettovka. Druhá, kterou jsem viděl sfilmovanou. Původně jsem nechtěl, protože už mám svět Zeměplochy naprosto vyrýsovaný ve své fantazii, ale přece jenom jsem se koukl, i když se strachem, že moje představy ztratim :) A byl jsem docela spokojenej, svět na zádech Velké A'Tuin je vykreslen překvapivě hezky a tak jsem si mohl docela vychutnat příběh, který se povedlo přenést do scénaře v celku dobře. Nejvíc mě potěšil asi hlas Smr'te v podání pana Christophera Lee. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na Barvě kouzel je (na rozdíl od Otce prasátek) vidět, že Vadim Jean dostal na svůj projekt mnohem více peněz, hraje zde více známějších herců (Tim Curry, Sean Astin, Jeremy Irons...), Smrťě mluví Christopher Lee a trikové scény jsou opulentnější. Přestože je to pořád ještě docela zmatek, dá se na to dívat snadněji, než právě na Otce prasátek. Pořád se ale ještě jedná spíše o film na experimentální rovině, přičemž oním experimentem myslím podivnou touhu adaptovat Pratchettovy knihy (Barva kouzel a Lehké fantastično) snad stránku po stránce. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Některé věci hodnotím výš než v Otci prasátek, něco zase chybí. Ve finále je ale výsledek zhruba stejný, rozhodně stojí za to vidět. Zásadní filmový počin, který mi málem unikl, netušil jsem dlouho, že se vůbec něco takového točilo. Místy mne film i strhl. Sean Astin je výborný turista, Jeremy Irons si bohužel moc svého Patriciana moc neužil (jen pár minut). 80% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

I keď som od Terryho Pratchetta čítala iba prvú časť Zemeplochy, počúvala som niekoľko vynikajúcich audio dramatizácií BBC (Nočná hliadka, Mort) a samozrejme od ľudí - spolufanov - poznám ešte rôzne ďalšie náležitosti Pratchettovského sveta. Na sfilmovanú Farbu mágie som sa teda tešila, aj keď sa priznám, že Mrakoplaša teda fakt nemusím. Ale ako filmová adaptácia je to veľmi milý počin, má krásnu atmosféru, herci boli povyberaní výborne... + výprava, kostýmy, efekty = krásna fantasy, akých sa už dnes točí veľmi málo. Už dlho vravím, že nebyť Britov, o veľa dobrého by sme prišli ;-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Barva Kouzel je jedina knizka od Pratchetta, kterou jsem cet. Sice uz si ji nepamatuju a ani jsem ji nedocet, ale to je detail. Film je jak jsem cekal zbytecne roztahanej a dlouhej, nejaky dve hodinky by bohate stacily. Nastesti dej nesmrdi na miste a hlavni hrdinove potkaj hromadu ruznejch charakteru (Barbar Cohen je libovej) na spouste mist, takze to pusobi dojmem, ze dej svizne odsejpa a furt se neco deje. Sice je videt, ze to rozhodne neni nejaky vysokorozpoctovy fantasy nebo uzasna komedie, nicmene triky nejsou nejhorsi a sem tam naka hlaska pobavi, takze ve vysledku docela slusna zabava, navic se sympatickejma hercema v cele s vymletym Astinem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Většina lidí, co hrála rozzuřený dav "Star people" a zákazníky v hospodě "Prokopnutý Buben", jsou Zeměploští fanouškové. (Bakllazaan)
  • Britská verze má 184 minut a americká jen 132 minut. (Terva)
  • Film měl premiéru v Curzon Cinema v Londýně 3. března 2008. (Terva)

Reklama

Reklama