Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 5

(série)
USA, (2012–2013), 12 h 56 min (Minutáž: 43–55 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jesse Plemons, Laura Fraser, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

V poslední řadě už Walt nemusí roli drsného mafiána jen předstírat – morální úpadek ho přivádí až na vrchol drogového impéria, kde riskuje všechno a všechny. (Netflix)

Recenze (52)

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Remember my name” je hlavní slogan páté série a já můžu jen říct, že si ho ku*** pamatovat budu. Série perfektní v každém ohledu. Bez jediné slabé epizody, všechno perfektně uzavřelo a nabídlo nejlepší herecké výkony seriálové tvorby. Ozymandias je mistrovské dílo televizní tvorby, někteří tvrdí, že i kinematografie samotné. Následující a zároveň poslední dvě epizody jsou geniálním dovětkem, které chtěji uzavřít celý kruh provázející všech 5 sérii, přičemž se ani nesnaží ždímat emoce. Ú Ž A S N É! /100%/ ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Užíval jsem si každou minutu navíc, i když se tím nevyhnutelné ukončení neoddálilo. Jediná výtka, kterou k seriálu mám, je, že se téměř nezměnil. Přinášel sice další a další zvraty a nejednou dokázal změnit můj vztah k (anti)hrdinům, ale způsob vedení postav či vyprávění zůstal stejný a se svým stylem taky něco nového nevymyslel. Zas tak moc mi to ale nevadí, jelikož už na začátku si seriál nastavil vysokou úroveň a jakákoliv výraznější změna by ho mohla poškodit. (Netflix) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria je vo svojej sile nepredvídateľná, vysvetľujúca, smutná a zároveň po akčnej a emočnej stránke veľmi vyspelá. Nové postavy v priamom strete s tými starými hrajú možno nebezpečnejšiu hru ako si myslia. Obidve ústredné postavy aj Jesse aj Walt sú v tomto prípade rovnocenné a je rovnako ako v štvrtej sérií zábavné sledovať ako sa snažia - každá jedna a po svojom - prispôsobiť novým okolnostiam. Seriál je to výborný. Skvelý scenár a postavy aj akýsi morálny rozpad, ktorý zamrzí, pretože všetky postavy máme akosi radi - možno až na ženské osadenstvo. Najsilnejšia je séria v momentoch kedy postavy nehovoria veci čo by chceli a mali, ale divák tým nevypovedaným slovám rozumie. Divák totiž chápal motiváciam všetkých zúčastnených viac ako jednotlivé postavy. Preto je koniec taký smutný. A zároveň pôsobí reálne. 5 séria - 100% ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již popáté mi bylo dokázáno, že average učitelé co vařej krystal blue meth nejsou jen v Ohiu ale i v Novém Mexiku- odpusťte mi tenhle debilní vtip. Již popáté - nebo-li pátou sérií - mi bylo opět dokázáno, že Breaking Bad není jen televizní zábavou, ale velkolepým majstrštykem. Vince Gilligan předvedl neuvěřitelnou práci a za jeho umění znázorněné tímto počinem, který je víc než-li seriál, si skutečně zaslouží potlesk (teda, já tleskat nebudu, protože by se všichni ptali, co krucinál blbnu, ale chápete jak to myslím). Ale bohužel musím říct, že pátá série mi přišla v jistých aspektech nucená a natahovaná. Samotných šestnáct dílů mi přišlo jako úlet od klasických třinácti. Ale tvůrci naštěstí i tak dokázali jako Ježíšek nadělit milé překvapení, které však milostí a přirovnáním k Ježíškovi končí dalším bodem, který však coby filmovému celku absolutně nevadí. Pátá série je extrémně depresivní. Předešlé série by se daly nazvat pohádkou. Je zajímavé, že zprávy o rakovině jsou milejší než tolikrát filmařsky rozebírané téma rodiny. Tvůrci to dokázali dokonale. Každé postavě dali historii, motivaci, herce... když to nakonec rozebrali a zahnali do až drastických mezí, srdce fakt ve mě bušilo, jak... jak... jako já nevím co, aby to bylo slušné. Asi jako Rocky do náhodnýho afroameričana nebo rusáka. Do toho všeho věčně nasraná depresema posedlá Skyler napětí jen nahušťuje.  Týýýý jo, fakt nevím co říct. byla to ďábelská emocionální jízda, jsem rád, že jsem jí mohl být aspoň přes obrazovku součástí. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

So the creators broke bad too. ***A slovo "executive" ve spojení executive producer dostalo úplně nový význam. *** Čtvrtá série mi dlouho připadala nejlepší, pro to jemnění rozvíjení i snímání, a jak se v ní konečně zhodnotila investice do tří předchozích. *** Pátá znatelně zvukově i vizuálně zhrubla, i co do budování narativu, ale vlastně ten podlomený formát k takovému neslavnému finále sedí, a pro to dosahování nových a nových kruhů zla, jež se jako ty na vodní hladině budou šířit už napořád, se ta pátá, dobře podepřená, zaryla studeným hrotem přímo do srdce. *~ ()

Galerie (310)

Zajímavosti (41)

  • Když se Walt (Bryan Cranston) prochází varnou, pozastaví se nad správnou teplotou v nádrži, která je 85 stupňů. Tato správná teplota byla sporem mezi Waltem a Galem (David Costabile) ve 3. sérii. (Stewik)
  • Poslední díl seriálu prolomil v USA rekordní hranici 10 milionů diváků. Nenechalo si jej ujít 10,3 milionů lidí, z toho 6,7 milionů dospělých ve věku od 18 do 49 let. (hippyman)

Reklama

Reklama