Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byla jednou jedna malá holčička. Jmenovala se Terezka (D. Dědková) a měla moc ráda pohádku O Červené Karkulce. Žila spokojeně s maminkou (J. Čvančarová) a tatínkem (P. Řezníček), chodila do školky s kamarádem Šimonem (M. Kratina) a byla šťastná. Ale jak už to v pohádkách i v životě bývá, jednoho dne se cosi změnilo. Terezka neví, proč se maminka najednou chová jinak. Neví, kdo je ten cizí pán (M. Hofmann) a proč se doma mluví o Japonsku. Ví jen, že něco je špatně. Ptá se, ale dospělí mluví jinou (svojí) řečí. Jediný, kdo umí poradit, je kamarád Šimon a ten má jasno: maminka je vyměněná mimozemšťanka. Terezku tak čeká veliké dobrodružství. Složitá cesta za odhalením tajemství možná povede přes daleké země a možná někde číhá i nebezpečný vlk... (Česká televize)

(více)

Diskuze

Dextra

Dextra (hodnocení, recenze)

Dvě věci mě na tomto filmu uhranuly hned - úžasné vcítění se do dětského vnímání světa, a dvojice Jitka Čvančarová - Pavel Řezníček. Hlavně druhý jmenovaný podal skvělý výkon.

Jogi.1

Jogi.1 (hodnocení, recenze)

Opravdu krásný film. Pravdivý a je prostě takový jaký je život. Moc se mě líbí.

B_EyE

B_EyE (hodnocení, recenze)

Pro mě jeden z nejlepších českých filmů poslední dekády. Je to dobře natočené, citlivé, uvěřitelné. V době kdy se v českém filmovém průmyslu stále více prosazují konzumní sračky (s prominutím) je to příjemné osvěžení zvládnuté jak na straně herců, tak na straně režie.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Girili

Girili (hodnocení, recenze)

Morte666, ale ale... Je videt, ze rodicovstvi je pro tebe zatim jenom teorie. KAZDY rodic dela chyby a ten, kdo si tohle neni schopen pripustit, zatim neni na rodicovstvi pripraven. Imho tahle matinka nebyla o nic horsi nez kterakoliv jina. Ze rodic nekdy zapomene v mnozstvi vlastnich starosti na neco, co je dulezite pro dite, se proste stane. Na tom nestoji a nepada cela vychova. Samozrejme, vsichni bychom si prali delat to lip nez ona filmova matka, ale bohuzel realita je takova, ze delame ne-li stejne, tak urcite nejake jine chyby a nase deti to prezijou bez uhony a jsou natolik rozumne, ze nam to nakonec nedaji sezrat...

Morte666

Morte666 (hodnocení, recenze)

V tomhle filmu byl uveden názorný příklad, jak by neměla vypadat ničí matka. Upřímně řečeno, takovou matičku mít, tak jí v pozdějších letech dám její péči náležitě sežrat. Už jenom v té školce při besídce, kdy matinka na Terku zapomene a ona je tam jak chudák co nic nemá, pak od ní dostane vynadáno a nakonec doma pronese "zapomněla sem na tu besídku no". Kdyby šlo dát facku skrz televizi, tak bych jí jednu vrazil :-)))

Girili

Girili (hodnocení, recenze)

Povedene, jen me trochu rusila spatne napsana a zahrana postava ucitelky, byt byla spise okrajova.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Diskutovat? No po 15 minutách jsem to přepnul raději na Nejkrásnější hádanku i když na tu jsem se původně nechtěl dívat vůbec.

petr29

petr29 (hodnocení, recenze)

Zajímavý nápad Vlasta Třešňák v unyformě hlídací služby.

Tiger5

Tiger5 (hodnocení, recenze)

NUDA!NUDA!NUDA!!!!a ktomu este 3ročné deti preberajú či ich v pôrodnici nezamenili,či niesú od suseda,celé je to strašne spomalené,nemá to žiadnu myšlienku,pomaly ani dej,škoda času!!!!

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

Může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že uživatel Destructor, který dal tomuto filmu odpad, může komentovat po jedenácti ohodnocených filmech? Ať má každý názor jaký chce (koneckonců to vypovídá o člověku samém), ale tohle je mi fakt záhadou...

pavelplzen

pavelplzen (hodnocení, recenze)

Skvělý český film, který mile překvapil. Zaslouženě získal Zlatého ledňáčka na Finále Plzeň 2009

Rara-avis

Rara-avis (hodnocení, recenze)

Podle mě tam teda David Švehlík nehrál... neviděla jsem ho, navíc jsem si ho nevšimla ani v titulkách...

Desiree

Desiree (hodnocení, recenze)

Vážení, ne náhodou jsem si na čas vypůjčila foto z tohoto filmu. Než se zde pustíte do neuvážených soudů po shlédnutí (pouze) traileru, tak zvažte, zda by jste si nenašli 90 minut na to, aby jste film zkoukli celý. Uznávám, že trailer moc chuti nepřidá, byla jsem taky dost skeptická, ale věřte, že Nebudete litovat ;) !

Alism

Alism (hodnocení, recenze)

Vážně v tom hrál David Švehlík? Nějak jsem si ho nevšimla. Jinak film je skutečně skvělej!

Rosomak

Rosomak (hodnocení, recenze)

No jako me ta ukazka prijde strasne amaterska (spatne komponovany a prepaleny zabery, infantilni vyprava, nezajimavi herci a strasny vykony:) ale je to jen ukazka... A prvni reakce me prakvapujou, protoze film celkem chvalej, Nevim co si ted mam myslet... asi jsem divnej:)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Viděl jsem v kině trailer a říkal jsem si jen WTF? (v dobrém smyslu)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Trailer vypadá... no nechci napsat vyloženě dobře, ale rozhodně zajímavě. Sympatičtější děcko v hlavní roli by ale asi ničemu neuškodilo.

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Tento rodinný snímek vypadá více než zajímavě. Konfrontovat naivní dětský svět s krutostí vztahů dospělých a vše to spojit dohromady temnou pohádko O červené karkulce? Že by česká variace na Společenství vlků. Už teď hořím nedočkavostí.

Reklama

Reklama