Poetika, slovní humor a brilantní výkony interpretů (zvláště Spejbla a Hurvínka, Máničky a paní Kateřiny) jsou tu umocněny vizuálním vjemem, který přibližuje děj a figury marionet oživlých v rukou loutkovodičů často v překvapivém a působivém detailu. DVD - se záznamem titulu v české a německé verzi - obsahuje také bonus se zajímavými pohledy do zákulisí a fotoalbem jednotlivých dřevěných herců. (oficiální text distributora)
Arrietty
Kapitoly: 1. Jde se do muzea, 2. Pozor na flétničku!, 3. Ve středověku, 4. Zrzík a kráva, 5. Mánička míří na hrad, 6. Šaty pro Máničku, 7. V kovárně, 8. Na trhu, 9. Hurvínek a Zrzík v šatlavě, 10. Mánička dvorní dámou, 11. Konečně na svobodě, 12. Hurvínek se chystá na turnaj, 13. Kůň nebo kráva?, 14. Turnaj, 15. Zpátky v muzeu. Hudba: Vadim Petrov, scénář: Pavel Cmíral a Helena Štáchová, kamera: Petr Hykš a Tomáš Petráň, režie: Tomáš Petráň, dramaturgie: Denisa Kirschnerová. Účinkují: Helena Štáchová, René Hájek, Martin Klásek, Miroslav Polák, Květa Plachetková, Vojtěch Kotek (jako interpret Zrzíka), Richard Maška aj..(15.7.2010)
KdG
Hurvínka mám moc rád, ale tohle mě moc nechytlo. Je to málo vtipné a nemá to šťávu.(7.7.2010)
Kolssteyn
...a kam se ztratil ten humor, jímž byl hurvínek od Skupy po Kirschnera pověstný??(23.11.2009)
pekas
Zatím se mi vždy líbili spíš starší Hurvínci a novější mě nechávali chladným. Ale tenhle se velice povedl. Skoro sedmdesáti minutový příběh uteče jako voda a zanechá příjemný pocit.(22.11.2009)
| Na levném DVD od: | 21.11.2009 Aha! |
|---|
Související
- Hurvínek na scéně (2010)
- Hurvínkův rok (TV seriál) (2003)
- Hurvínek vzduchoplavcem (TV seriál) (1997)
- Znovu u Spejbla a Hurvínka (TV seriál) (1974)
- Hurvínek to zařídí (1960)
- Cirkus Hurvínek (1955)