Reklama

Reklama

Hurvínkův rok

(seriál)
  • Slovensko Hurvínkov rok
Loutkový
Česko, 2003, 1 h 44 min (Minutáž: 8 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pojďte se s námi podívat, jaký je HURVÍNKůV ROK. Kdo by neznal z večerníčků SPEJBLA, HURVÍNKA, MÁNIČKU a tetu KATEŘINU? Teď s nimi můžete v dobré náladě prožít celý ROK. 1. HURVÍNKOVY večerníčky. 2. Novoroční předsevzetí. 3. Únor bílý, pole sílí. 4. Jarní úklid. 5. HURVÍNKOVA pomlázka. 6. HURVÍNEK oslavuje. 7. Den dětí. 8. Plavání zakázáno. 9. Malý stan. 10. Šaty dělaj člověka. 11. HURVÍNKOVO prasátko. 12. Sláva vítězům. 13. Vánoční dárek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Na 13 dílů připadl jediný alespoň trochu úsměvný moment a trval celé dvě vteřiny. Štáchovou patří odsoudit za dvojnásobnou vraždu (Spejbla a Hurvínka, Mánička s bábinkou mi přišly nablblé vždycky...byť tedy takových rozměrů jako zde jejich hloupost ani náhodou nedosahovala), pokud se tak nestane, navrhuji odpojit Temelín a Dukovany a místo nich využívat k výrobě elektřiny rotujících koster páně Skupy a Kirschnera, jistě by za jmenovanými elektrárnami příliš nezaostávali. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zjevně se budu lišit v názoru od dosavadních komentátorů. Divadlo, odkázané na diváckou podporu, stále prosperuje (pochopitelně v mezích možností) a děti o něm vědí. Dokonce natolik, že stojí za natočení 12 nápaditých večerníčkových epizod daných měsíci kalendářního roku. Nelze nepodotknout, že to, co se jeví jako vyprahnutí díla a projektu, je ve skutečnosti zdařilým, dětskou obraznost nezraňujícím postižením polistopadové doby. Nemá smysl jít v rámci tohoto komentáře do hloubky jednotlivých epizod; je však i tak zřejmé pro každého diváka tohoto DVD, že toto úsilí o aktualizaci letitých postav tvoří přímo i nepřímo základní rámec tohoto zbujnělého, emancipovaného Hurvínka, jemuž tak zdařile sekunduje Mánička. Zdařilé zkrátka nemusí vždy prvoplánově chutnat. I takové může být tzv. "vysoké" umění. ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak špatné, ale předchozím dřívějším zpracováním se to bohužel nevyrovná. Možná to způsobil přechod do "modernější doby", možná jiné prostředí a nebo možná i opakující se vtipy, jaké známe z audioknih či divadelních představení. Každopádně toto zpracování nijak neurazí a skřípat zuby bude také asi jen málokdo. Proto také 3/5. Zas tak hrozné to opravdu není (jak někteří píší). ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Bomba. Nejlepší díly Hurvínka v novém tisíciletí, které jasně dávají na prdel všem předchozím-jak od Kirschnera tak od Skupy. Hromada originálních nápadů a evidentně nevyprahlá studna geniálních gagů paní Štáchové, tohle prostě musíte vidět.... A největším gagem je vznik právě tohoto seriálu. Urghblee! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Hurvínek v jedné scéně doručuje coby poslíček balíček na adresu „Dejvická 38“. Shodou okolností se jedná o adresu, kde se nachází divadlo Spejbla a Hurvínka. Jedná se tak o promyšlený vtípek tvůrců. (P. J. D.)

Reklama

Reklama