Příběhy Spejbla a Hurvínka znají děti skoro na celém světě. Veselé příběhy taťuldy Spejbla, který všechno zná a umí, ale nikdy jeho počínání nekončí bez komplikací. Jeho "vzorného" synka Hurvínka, kamarádky Máničky a její bábinky - paní Kateřiny a chlupatého psa Žeryka.
Názvy jednotlivých epizod:
9. Spejbl na houbách
10. Spejbl kope studnu
11. Syslus modrobulvus
12. Zázračné zachránění
13 ... (zobrazit celý text)
Co mě na Hurvínkovi nepřestane fascinovat, je nejen to, že je to dokonalá mezigenerační záležitost, která funguje už po mnoho desetiletí, ale také že ono kouzlo a vtip nemá hranice ani v jazyce. Sám jsem zažil, že scény z Hurvínka s úsměvem citují šedesátiletý německý profesor i jeho žačka. I když jsem poznal i původního Skupova Hurvínka, ať už na deskách či ve filmech je jím pro mě především ten Kirschnerův. Ale zdá se, že i v novém obsazení se Hurvajzovi rovněž daří. Co takhle nějaké seriálové pokračování?
100%. Nejlepší večerníček všech dob! (Tedy společně s Krkonošskými pohádkami, ty jsou taky kouzelné.) Na ty dva nemá ani Pat a Mat, a to už je co říct.
Spejbl, Hurvínek, Mánička, bábinka a Žeryk. Tak to je pojem v loutkařském světě sám o sobě! (Úplně snad ale nejlepší Hurvajs jsou Hurvínkovi staré pověsti a hlavně Hurvínkovi strašidýlka, to je ale jen audio CD, doporučuji i pro ty odrostlejší!) [1O/1O]
Já mám jenom jednu nohu,.... totiž jedny nohy..... Miloš Kirschner byl výborným nástupcem Josefa Skupy a jeho příběhy Spejbla a Hurvínka patří do zlatého fondu televize.
Tahle série patří k těm nejvtipnějším co jsem kdy viděl co scéna to nějaký vtip. Takhle jsem se u loutkového seriálu snad ještě nikdy nebavil.Škoda že nejde dát 10.