Reklama

Reklama

VOD (1)

Po své výbušném chování ve Fast Five se Dwayne Johnson předvede jako provinční otec, na kterého tvrdě dopadlo, když jeho dospívajícího syna nespravedlivě obžalují a odsoudí k deseti letům za mřížemi. Aby očistil jméno svého syna, začne otec pracovat v utajení a riskuje všechno, včetně vlastního života, aby zmírnil jeho rozsudek. (Filmbox)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (352)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson vám ukáže, jak zatočit s proradným práskačem. Potencionální divák by se měl však smířit s tím, že si známý silák tentokrát odskočil od akčních rolí do seriozní dramatické herecké polohy, aby tahal svého milovaného synka z bryndy, který pro svoji mladickou nerozvážnost skončil kvůli balíčku napěchovaného extází za mřížemi. A Dwayne jako milující táta přece nenechá svého syna deset let bručet za něco, co se dá vyřešit po chlapácku. A možná se v něm hnulo svědomí, protože má už svoji novou rodinu a se svým synem nějakou dobu nežije. Stačí jen přistoupit na spolupráci s protidrogovou jednotkou a s její pomocí se jako drogový dealer infiltrovat do nebezpečného kruhu obávaného drogového kartelu a jeho syn pak třeba vyvázne na svobodu s ponaučením, že bez drog se to lépe táhne. Film možná nepřekypuje vrcholnou dávkou originality stran tématu, ale zobrazení událostí, které následují, je poměrně věrohodné. Je to také dáno tím, že film je inspirován skutečnými událostmi. Johnsona tentokrát neuvidíte běhat s napumpovanými bicepsy třímajíc Remingtonku, ale jako obyčejného chlápka od rodiny se smyslem pro rodinné hodnoty, který pro svoje dítě obětuje maximum a neváhá za jeho záchranu nasadit třeba i vlastní život. Role pro Dwayna dost atypická, ale on ji zvládl v přijatelné civilní formě, žádného druhého Al Pacina rozhodně nečekejte. Podstatně vícerozměrně působí řada vedlejších postav, včetně těch záporných, jen namátkou za všechny bych zmínil neselhávající Susan Sarandon, soustředěného Barryho Peppera anebo autentického záporáka Benjamina Bratta. Dost cením, že film, i přes svoji tendenci nesklouzl k slzopudné břečce na jedno použití a ke scénám hrající na city se uchýlil jen v minimálním poměru. Vědom si toho, že takhle postupovat není nutné, ihned diváka vrátil, respektive přesunul do dramatického dění, ve kterém se našel i nějaký ten prostor pro akční pasáže. Nečekejte však přehršel přestřelek a honiček v autech, a ačkoliv tady na ně narazíte a jsou výborně natočeny, slouží jako podkres napínavého děje. Z Ric Romana Waugha se vyloupl režisér, který obratně dokáže vyklouznout z pařátů ohraných klišé, anebo je umí dovedně překrýt svým režijním umem. Dwayna Johnsona pak ukočíroval natolik, že ten za celou dobu nezvedl po šibalsku svoje obočí tak, jak to s oblibou dělává. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kráčející skála si v životě prošla různými sračkami, ale že jeho synátor udělá průser a zapřísáhne se, že nikoho jiného nepráskne, to opravdu nečekal. O to horší to je, že jeho syna zachrání jenom on sám, a to ještě v případě když se infiltruje do jednoho drogového gangu. Dwayne Johnson tady moc nebitkaří. Vlastně v tom filmu není ani moc akce. Popravdě je to ale jedno, protože se jedná o skvělý napínák, kde The Rock předvádí další z naprosto skvělých postav. Pořád lepší, když se ve filmu sápe kolem dealerů, než když je v obležení dětí. On musí bejt viděn u těch šmejdů, co z tohodle světa dělají humus. Protože u něj mi stačí jeden jedinej pohled, abych naprosto s přehledem pochopil, co si o nich myslí a kolik sirek z nich během dalších pěti vteřin nadělá. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nová americká megasračka na jedno použití s důležitým výchovným poselstvím - být bonzák je správné a sexy. Tatík, který nemůže přenést přes srdce, že z jeho cukrkandlového synáčka si v lochu negři udělali ženskou a boxovací pytel zároveň, stane se dobrovolně horlivým spolupracovníkem VB, pardon DEA, aby na oplátku jeho hošíka pustili páni policisté domů. A za tu cenu je ochotný bezskrupulózně nabonzovat každého, kdo mu přijde pod ruku. Retardovaný scénář, dementní dialogy, cajdákovitá hudba - tedy ryzí hollywoodský hnůj jak se patří. Jedna hvězda za žánr; jako večerníček před spaním je to s přivřenýma očima jedenkrát celkem koukatelné. A druhá za dvoumetrového samojského válečníka Dwaynea Johnsona, který je mi i přes tuhle idiotskou roli celkem sympatický... A šup s tím navždy do koše. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NENECHÁM NIKOHO, ABY ŘÍDIL NÁŠ OSUD....“ /// Když se mlaďas místo po krk v extázi ocitne po krk v průseru, nezbejvá fotříkovi nic jinýho, než udělat dohodu. Příběh moc překvapení neukrejvá a filmařina? Tož rutina. Zdokumentování rodinnýho dramatu statečnýho taťky, naštěstí přináší v závěrečný půlhoďce chvilky napětí (protože mě fakt zajímá, jak to nakonec udělá), potěší i finální akcička. Zodpovědnější taťkové možná uroněj kroupu, ti agresivnější se třeba naserou a festivalovej divák se zamyslí, jestli se ten Rock třeba jednou nevobjeví v nějakým artovým bijáku… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy inspirovaný skutečnejma událostma. 2.) Přemejšlím, jak říct rodině, že jsme v programu na ochranu svědků. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První polovina vyloženě nudí. Nejedná se o žádnou akční pecku a Rock je zde úplně normální chlap, táta od rodiny. Druhá polovina se pak ale příjemně rozjede a úplný závěr a finále je moc fajn. Právě protože si zde Dwayne nehraje na žádnýho zabijáka, je ve výsledku ten opravdovej frajer ... Čekal jsem mnohem víc,ale i takberu, ok ... Rock rullezz ... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • V 54. minutě, kdy otevře John Matthews (Dwayne Johnson) zadní dveře kamionu, je v popředí vidět velká paleta obalená červeným plátnem, ale při dalším záběru jsou na paletě už jen kulaté bílé pytle. (Terva)
  • Ťahač, ktorý šoféruje vo filme John Matthews (Dwayne Johnson), je kamión americkej výroby 2009 Freightliner Coronado. (Laslo)

Související novinky

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

The Rock se vrací k hrdinské fantasy

The Rock se vrací k hrdinské fantasy

25.02.2012

Dokonce k té nejhrdinštější. Studio MGM se jej totiž snaží ukecat do role legendárního starořeckého siláka Herkula. Zapomeňte ale na rodinnou taškařici ve stylu Kevina Sorbo. Film Hercules: The… (více)

Reklama

Reklama