Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (158)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem japonskou mangu ještě nečetl, ale tak nějak předpokládám, že je podána jinak, nebo jsou zde jiné příběhy, protože to, co je prezentováno ve filmu, je tak nějak jen celkem obyčejný film, který se sem tam snaží cílit na emoce, ale není v tomhle směru nijak přesvědčivý. Hezké, ale nijak výjimečné. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ani jako pohádka pro děti. Jedno klišoidní klišé za druhým, plno WTF? momentů (Jaktože v té aréně byla "destruktivní kopule", ale ty tři trdlo-roboty mohli vykopnout do výšky a zase spadli dolů nezničení? "To" na konci se vzalo kde...?...). Náhodou, ta animace nebyla vůbec špatná, ale nestálo to za moc. Vlastně za nic - do týdne o tom filmu nebudu vědět, že jsem ho kdy viděl. Do týdne?... Viděl co?... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mělo to slušný potenciál stát se akčním animákem pro děti ale hlavně dospělé. A první půl hodinku to i malinko vychází. Potom se to už zvrhne jen do té nejjednodušší pohádky pro nejmenší u které se bude většina osazenstva nudit. Akce je taky nevýrazná a jedna drsná hláška z úst přerostlého robota už člověka z letargie nevytrhne. Škoda. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Japonský Mickey Mouse v rukou Hong Kongu a Hollywoodu. Snaha o zachování stylu je vidět, ale po emocionální stránce jde o prohru vzhledem k slibnému náčrtu. Ani příběh není nejvěrnější, působí jako dlouhý úvod K.O.ovaný závěrečnými titulky. Btw na robotí soudruhy (no kidding) neplatí fyzikální zákony. Takhle přímá citace dvou pixarovek rovnou v úvodu a závěru vypadá jako alibismus. Navíc film zbankrotoval studio, přestože již mělo nachystaný trailer na další snímek ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad solidní, zpracování na prd. Začátek mě ještě upřímně bavil, ale jak se Astro dostal ze vzdušného města na zem, kde je skládka součástek robotů a obecně bordel z vrchu, jde to pak celé stále více do háje. Pořád jsem naivně čekal na to, že to víc prokreslí svůj svět a že tu postavy nebudou tak šablonovité, ale ne, celé to působí spíš jako sled náhodných scén, kde nic nemá svoje pravidla a kde každá postava (kromě Astra) jedná divně nebo dokonce stupidně (a to platí hlavně o Astrově tátovi, který strašně dlouho (jako fakt dlouho) věří tomu, že robotický kluk, který má úplně stejný charakter, vzpomínky i dobro v sobě jako jeho skutečný syn (který zemře hned na začátku (!) a on ho tak vzkřísil), ve skutečnosti jeho syn není, ale jenom stroj, i když vše odpovídá tomu, že to tak není) a když se někde objeví zajímavější konflikt, vyřeší se opět totálně nahodile, bez jakéhokoli vysvětlení (příběh holky z dola, která má ve vzdušném městě rodiče a marně se s nimi snaží spojit). A v závěru, SPOILER když porazí velkého robota poháněného negativní sílou, se hned poté objeví mimozemšťan s obřím okem a chapadly a Astro jde město zachraňovat svět dvě minuty poté, co ho zachránil před robotem KONEC SPOILERU. Sorry, ale tohle je příliš hloupé i na dětský film. A je to strašná škoda, rozjezd vůbec nebyl špatný, včetně toho nečekaného zvratu. 2* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)

Reklama

Reklama