Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (158)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Americky laděná verze japonské mangy? Nadšení se nedostavilo. Vzhled světa je rozhodně fajn, futurismus a art-deco fungují dobře, ale svět jako takový je nedostatečně představen opravdu ve zkratce. Je to škoda, protože svět plný robotů, které "civilizace" nerecykluje, ale vyhazuje ze své "poletující plošiny" by mohl mít zajímavou historii i detaily, jako co vlastně dělají lidé, když za ně vše dělají roboti:). Samotné téma dětského odloučení a pocitu, že nikam nepatří by mohlo být opravdu hlubší. Závěr s ... nebudu ani komentovat, to mě fakt zklamalo. Přesto všechno jsem se dobře bavil a nenudil se. Ovšem druhé shlédnutí? Dost těžko. PS: Wall-E možná působí jako menší kopie, ale mnohem lépe zvládnutá. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

A ten konec je jako co..? Pohádka, která vše staví na pohádkových hodnotách, akorát s tím rozdílem, že je animovaná tak, jako většina dnešních... A to spousta lidí evidentně nemůže překousnout... Proč by vlastně nemohli vznikat ještě i dneska animáky pro děti? I když roboluce pro ně budou spíš jen pošahaný postavičky, než cokoli jinýho... ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu neznám, ale faktem je, že Astro Boy má naprosto peckózní námět. Mladý kluk zemře - jeho otec, uznávaný vědec, sestrojí jeho kopii s jeho duší do těla robota - z kluka se stane odpadlík - z odpadlíka superhrdina, jež zachraňuje svět... Začátek byl velice přijemnou podívanou, ale zhruba od třetiny filmu se autoři pouštějí tam, kam to nemá cenu v tomto stylu. Udělat z toho ultimátní akční pecku s lepšími efekty a coolovějšími dialogy, jedná se o luxusní animák plný vtipných hlodů a skvělé akce. Takhle se jedná o super námět zbabraný dětinskou druhou polovinou, špatnou animací a nepovedenou hudbou. Je to škoda, AstroBoy má stoprocentně na víc! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem japonskou mangu ještě nečetl, ale tak nějak předpokládám, že je podána jinak, nebo jsou zde jiné příběhy, protože to, co je prezentováno ve filmu, je tak nějak jen celkem obyčejný film, který se sem tam snaží cílit na emoce, ale není v tomhle směru nijak přesvědčivý. Hezké, ale nijak výjimečné. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Navzdory technologicky zastaralému (ovšem na druhou stranu zcela přiznanému) technickému kabátku je Astro Boy až překvapivě sofitsikovaným mixem klasického retro anime (z dob, kdy ještě oči nebyly tak velké a hlavy tak hranaté) a superhrdinského filmu, navíc aplikující prvky sociální satiry (zjevné styčné body s anime Metropolis z roku 2000, jehož manga předlohu má, jen tak mimochodem, na svědomí právě Osamu Tezuka, autor Astro Boye) a ve finále se se vší vervou zvrtnuvší do vod japonským monster filmů. Akce je kulervoucí, Tobyho první let je zcela bez nadsázky spektakulární a to celé je proloženo nehoráznou náloží hlodů a hlášek. Zároveň se ale daří vyvážit správný poměr a film prokládat vážnými a seriózními momenty. Ve výsledku jedno z překvapení roku... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)
  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)

Reklama

Reklama