Reklama

Reklama

Film V lepší společnosti byl inspirován nejznámějším nevyřešeným případem pohřešované osoby v newyorské historii. Je to příběh lásky i záhadné vraždy, jež se odehrála v osmdesátých letech na pozadí mocné dynastie obchodující s nemovitostmi. Tento psychologický thriller, jež produkoval a natočil Andrew Jarecki, byl inspirován zmizením Kathie McCormack, manželky dědice impéria s nemovitostmi, Roberta Dursta. Kathie v roce 1982 záhadně zmizela a nikdy ji nenašli. Pan Durst byl podezřelý z její vraždy, ovšem před soudem nikdy nestanul. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (148)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film All Good Things popisuje výklad skutečných událostí z let 1971-2003. Pojednává o klíčových momentech, které předcházeli zmizení "Katie Marks" v roce 1982 a tomu, co následovalo. Katie, hraná Kirsten Dunst, se vlivem manželství s "Davidem Marksem" (Ryan Gosling), mění z mladé dívky se zářivou budoucností v trosku, která naprosto zbytečně prodělala potrat a onu zářnou budoucnost jí nezajistilo ani přijetí na medicínu. All Good Things je syrové, realistické, nepříjemné drama s vynikajícími hereckými výkony. Hlavní dvojici skvěle sekunduje veterán Frank Langella. Jako jediný problém bych viděla samotný název filmu, který primárně odkazuje pouze k dějové marginálii obchodu se zdravou výživou. Jinak v kontextu filmografie Kirsten Dunst navazuje na obdobně existenciální dramata, jako byly v minulosti Muž, který zabil, Těhotná v patnácti nebo Matka noc. Toť vše. Kirsten se tímto filmem vrátila do hry a plynule navázala v Melancholii, aby oslnila na vyšších a vyšších metách. A to se jí daří. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

I přes božského Ryana, i přes perfektní Kirsten, tak tohle je nehorázná slátanina snažící se vypadat jako velké krimi drama, kdy si můžeme jen domyslet, co se vlastně ve skutečnosti stalo s Kathie /což je naprosto jasné, když byl totální psychopat/. Je mi už otravné psát slova jako nudný a nijaký, ale přesně tohle snímek naprosto vystihuje. Nebýt těch dvou hereckých špiček byla by to slabá 1* až odpad, díky nim 1,5*. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Jakési mapovaní neuzavřeného případu, kdy se tvůrci pokusili o jistý pokud rekonstrukce. Vše se točí kolem vynikajíce herecky ztvárněného páru a určitých fází jejich vztahu. Z romantického vztahu se stává peklo a z Goslinga se přetransformuje borec chladných emocí, se sklony k násilí. Pasáže, kdy to mezi manžely houstne a následná rekonstrukce zmizení manželky, včetně života podezřelého manžela v pokročilém věku, mě docela šokovala. Hlavně neschopnost usvědčit očividného pachatele. Je velká škoda, že jednotlivé části děje byly příliš brzo utnuté a nikdy nedokázaly využít svůj potenciál. Na pomalý začátek se poslední hodinka povedla a osobně mi přijde film podhodnocován. Takový Fincher by si určitě poradil lépe.......6/10 ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Neoficiální biografie Roberta Dursta (tvůrci samozřejmě změnili jména hlavních postav), který žil dvojí život. Na veřejnosti úspěšný podnikatel v realitách, ale v soukromí sexuální zvrhlík, který se "proslavil" vraždou svého milence (71). Také je mu připisována vražda manželky, která za nejasných okolností zmizela v roce 1982. Ve filmu je naznačeno, že toho měl na triku mnohem víc. Vlastně byl (je, pořád žije) takovou kombinací Normana Batese a Dextera (co se týče rozřezávání těl a házení do jezera/zálivu a příčiny jeho poruchy). ALL GOOD THINGS by samy o sobě nebyly tak zajímavé, kdyby nešlo o film "inspirovaný skutečnými událostmi". Nosnost dějové linky stojí a padá s výkonem Ryana Goslinga, jemuž přeměnu z plachého flegmatického mladíka na schizofrenní zrůdu bez problému věříte. Bohužel tomu chybí hlubší studie Durstovy vyšinuté mysli a po formalní stránce pořádná gradace. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že by bola Dogma 95 aplikovaná na herectvo a scenár. Tak asi pôsobí film All Good Things. Miestami nefunkčná vzťahovka, ktorá priamo úmerne s tým ako sa mení na kriminálku, začína byť až smiešna. Musím povedať, že sa čudujem ako do takého filmu dostali všetkých tých dobrých hercov. 5/10 a prikláňam sa k podpriemeru, pretože sa výnimočne nečudujem ani verbalovmu hodnoteniu a na tom asi niečo bude. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Kirsten Dunst natočila film krátko po tom, čo sa vrátila z rehabilitácie, kde sa liečila z depresie. (U_S_O)
  • Kirsten Dunst zde hraje postavu Katie Marksové, jež je založena na osobě Kathleen Dunstové. (Karlos80)

Související novinky

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama