Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Moudra jsou dávkovaná po kýblech, neustále někdo popotahuje, je tu nevyhnutelný osud i lovestory, šípy létají zpomaleně, herci jsou hezcí a je to docela sranda. Adekvátní náhrada Xeny a Herkulese. Asi ještě pár dílů zvládnu, ale přiznávám, že bez Bridget Regan by to nešlo. A finále prvního dílu je geniálně debilní. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím po shlédnutí minima dílů a určitě se k tomu časem vrátím, ale první dojem? Docela slabý mix všeho, co jsme doposud viděli - Pána prstenů, Xeny a kdoví, čeho ještě. Hrdinové proklamují své pravdy pateticky, přehrávají, až to pěkné není. Ale především mi vadí nízkorozpočtovost, která kouká z každého záběru - a přitom potenciál tu je a celé je to točené nově, tak, jak se dnes tyhle věci točí (viz Spartakus). Je to škoda. Ale když jsem si přečetla, že se vlastně jedná o filmovou adaptaci díla, které má 9600 stran (!!!) a pokud jsem to dobře pochopila, co kniha, to jeden díl, tak se oko přimhouřit dá. A můj syn, ten je z toho naprosto unešený. Uvidíme, třeba se časem taky víc nadchnu. PS. Po dalších dílech: je to čím dál horší, začíná to xenovatět. Protahované díly, jen aby bylo o čem hrát, naprosto průhledné příběhy, chlapíci nechající se ošálit bujným dekolterm, takže se dostanou do nesnází, ze kterých se ovšem do konce dílu dostanou... slabé 2,5* PPS. Postřehy po shlédnutí první série: asi od 12. dílu se cosi stane a díly se stanou napínavější. Velmi kladně oceňuji jednotlivé souboje, které jsou velmi věrohodné. Je tu dokonce i pár dílů, které jdou lehce nad průměr - tak trochu hororové či erotické až běda. Jen tak mimochodem, co vám připomíná agiel, kterým zručně vládne domina-mord-sitha? PPPS: po druhé sérii - sem s peticí o pokračování, chybí mi Richard a drsná Cara! Už mi nevadí xenovitost, fandím jednotlivým legráckám a postavám, druhá série je rozhodně pro starší (např. lesbickým hrátkám dítě hned tak neporozumí) a rozhodně má čím zaujmout. A vůbec nevadí, že s knihami má pramálo společného. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Knihu som nečítala aj keď by som sa k tomu chcela dostať, lenže je veľa kníh, ktoré by som rada čítala. No ako obrovský fanúšik fantasy si myslím, že je to veľmi príjemný seriál, ktorý ma veľmi baví a na ktorom sa stále smejem, až na niekoľko takých trápnych bojových scén je to určite naj seriál (fantasy), ktorý som som poslednej dobe videla.80% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Cílovou skupinou seriálu jsou jednoznačně nadržení puberťáci bez mozku, ale to nebrání nám ostatním, abychom se u něj pobavili. Prvních 17 dílů je úplné utrpení. Není tam absolutně žádná logika... jak v chování postav, tak v reáliích světa a dodržování toho, co už bylo řečeno. Seeker se se svou družinou bezcílně potulují po kraji, občas pomáhají, a když by se měli začít nudit, okamžitě je napadne náhodná skupina zlých vojáků. V druhé sérii pak tuto skupinu vojáků občas vystřídá skupina zahalených děvčat se zaostřenýma trojúhelníkama. S mapou světa si očividně autor nedělal žádné starosti, protože pro kohokoli se zlými úmysly platí pravidlo, že Seeker je od něj 5 minut daleko, přestože to je na druhém konci světa. Zato pro Seekera platí, že když se někam chce dostat, zabere mu to celou sérii. No hnoje bych už nakydal dost, tak teď, proč se na to dívat. Ač je to tak blbé, že by autora měli poslat opakovat první třídu, občas jsou tam dobré vtipy, hlavní postavy jsou dost sympatické a závěry sérií už mají i svou kvalitu. Já osobně celou dobu fandil hlavnímu záporákovi. Nevím, proč by jeho představa světa měla být špatná, a tak jsem s ním i docela sympatizoval. ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál o magickém světě. Skvělé herecké obsazení a i efekty, když Zeddicus Zu´l Zorander používá magii. Nechybí ani zakázané láska mezi hledačem Richardem a Matkou Zpovědnicí Kahlan. Děj je velice poutavý a když jednou se sledováním začnete nedokážete přestat. Pak přijde poslední série řikátesi proč ještě není další. Moje nejoblíbenější postava je Zeddicus Zu´l Zorander, šílený čaroděj prvního řádu, který si nahý povídá se slepicí, která se jmenuje Clara. 5 hvězdiček na ohodnocení ani nestačí. ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Seriál vychází z knižní série "Meč pravdy" amerického spisovatele Terryho Goodkinda. (Conspi)
  • Dvojice hlavních hrdinů Craig Horner (Richard) a Bridget Reganová (Kahlan) se před samotným natáčením seriálu přiznala k tomu, že knižní sérii nikdy dřív nečetla. (Conspi)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama