Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po dvou dílech: Slabé herecké obsazení (díky čaroději vypadajícímu jako šílený vědec z Návratu do budoucnosti to celé působí poněkud jako parodie), chatrný scénář s mnoha nelogičnostmi a ubohé efekty nedosahující ani úroveň Hercula. Od Raimiho jsem čekal víc. UPDATE: Po třetím dílu: Opravdu ten seriál ještě někdo bere vážně? Ted Raimi coby prodavač map mě dorazil. Pár scén dobrých pro zasmání, ale jinak se bojím, že další díl už nezvládnu.. UPDATE2: Tak jsem dal 4. díl a ze všeho nejlepší byl fireball vypálenej Zedem, kterej zlikvidoval Seekerova pouta a ještě stačil spálit prdel zbrojnošovi. Jinak další snůška směšných scén a ubohých dialogů. Na další díl už si fakt nevěřím, ale jeden nikdy neví. Ještě bych rád dodal pro ty, co se tu otírají o Xenu a Hercula, že tento seriál nesahá Xeně ani po paty a Herculovi ani po kolena. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Seriál podle mé oblíbené ságy od Terryho Goodkinda, mně zas tolik nenadchnul. Jde hlavně o to, že se v mnoha dílech vůbec nedrží knižní předlohy a mne opravdu nezajímají nějaké příběhy a problémy cizích lidí, které neznám z knih. Krajina Nového Zélandu je vkusně vybraná a hodí se do Meče Pravdy svou rozmanitostí. Hlavní hrdinové: Zedd čaroděj prvního řádu vypadá a chová se opravdu jako bláznivý dědek a takto má být, ale má mít hnědé oči. Craig Horner se do role Richarda moc nehodí, jeho mimika prozrazuje, že nic nebere vážně, prostě není asi zas tak dobrý herec. ale musí se nechat, že je to fešák. Bridget Regan se hodí docela na Matku zpovědnici a každý má z ní respekt, zastrašuje obyčejné lidi svým přísným pohledem učitelky. Nechápu proč ji dali kontaktní čočky modré barvy, když podle knihy má mít zelené. Nic není dokonalé no. Nejlepší díl byl zatím 8 Denna i podle ostatních fanoušků, protože se nejvíce jako jeden z mála drží knižní předlohy a Jessica Marais jako Mord-Sitha zde opravdu exceluje. V dalším 9 Puppeteer mně zas dostal svým vtipem Zedd. Uvidíme, co bude dál. Za mně celkové hodnocení three stars. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Moudra jsou dávkovaná po kýblech, neustále někdo popotahuje, je tu nevyhnutelný osud i lovestory, šípy létají zpomaleně, herci jsou hezcí a je to docela sranda. Adekvátní náhrada Xeny a Herkulese. Asi ještě pár dílů zvládnu, ale přiznávám, že bez Bridget Regan by to nešlo. A finále prvního dílu je geniálně debilní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

1. sezóna *****, 2. sezóna **. Neuvěřitelně nevyrovnaný seriál, kde v první sezóně to ještě šlape, jak by mělo, ale druhá sezóna je děs a utrpení, kde mi vadily jak ty rádoby veselé díly, tak všechny ty cimrmanovské možnosti, kdy se mrtvé postavy pořád převtělovaly, až už jsem měl zmatek, kdo je vlastně kdo, a to už vůbec nemluvím o reminiscenčních dílech a hlavně dílech alternativních. Co jsem ještě překousl v první sérii, to se zde stalo takovým pravidlem, že nakonec už bylo jedno, jaká linie je ta hlavní, a které jsou ty možné alternativní. Souběžně se všemi těmito zmatky zcela samozřejmě nastoupily i logické lapsy, až to bolelo. Za všechny třeba spálený návod k použití Kamene slz - zbytečně se řeší, jak ten návod získat, když přitom kdejaký místní čaroděj umí spálený papír dát do původního stavu už v první sérii. Navíc se vytratila jistá moudrost, poučení, a hlavně nejednoznačnost první série. V první sérii každý čin ovlivňoval další čin jako kostky domina - ne všechny dobré činy vedly k dobru, někdy přinesly i zlo. Zde se činy dějí nahodile, když tak se vrátí nebo zvrátí, a jede se od začátku. Ani mi tak nevadilo, že celé ladění připomíná Xenu a že Hledač je takový záprdek, k naznačeným myšlenkám první série se to docela hodilo. Ale tyhle chyby opět vynikají ve druhé sezóně, kde Kahlan vypadá jak Richardova matka. Pustil jsem se díky seriálu do knih, a překvapilo mne, jak jinak jsou pojaty, hlouběji, a více se zkoumá to, co dělalo z první sezóny mimořádný počin - viz výše, co píšu o nejednoznačnosti a domino efektu. Celé finále tak bylo pro mne docela těžkým zklamáním, kdy každý pravděpodobně nesmrtelný a nezničitelný řád (o nichž se dříve tvrdilo, že už jsou vyvražděni, nebo jich moc není) musí nastoupit na scénu ke svému závěrečnému představení. Ještě že nevznikla třetí série, byla by to jen fraška. ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál o magickém světě. Skvělé herecké obsazení a i efekty, když Zeddicus Zu´l Zorander používá magii. Nechybí ani zakázané láska mezi hledačem Richardem a Matkou Zpovědnicí Kahlan. Děj je velice poutavý a když jednou se sledováním začnete nedokážete přestat. Pak přijde poslední série řikátesi proč ještě není další. Moje nejoblíbenější postava je Zeddicus Zu´l Zorander, šílený čaroděj prvního řádu, který si nahý povídá se slepicí, která se jmenuje Clara. 5 hvězdiček na ohodnocení ani nestačí. ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Dvojice hlavních hrdinů Craig Horner (Richard) a Bridget Reganová (Kahlan) se před samotným natáčením seriálu přiznala k tomu, že knižní sérii nikdy dřív nečetla. (Conspi)
  • Seriál vychází z knižní série "Meč pravdy" amerického spisovatele Terryho Goodkinda. (Conspi)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama