• Houdini

Český Lev 1 : Zvuk + 2 nominace: Kamera, Výprava(7.9.2004)

• Lima

Otakáro má rád divočinu. Hodně pestrou, barevnou, bez děje a smyslu. Divák to ale asi vidí trochu jinak. Vrať se do Sklepa!(13.4.2003)

V českých luzích a hájích vizuálně a scénáristicky (takže vlastně i režijně) naprosto ojedinělý počin, a podle mě to vůbec není na škodu. Film je to rozhodně netradiční, ale když už nic, je sakra zajímavý. Herecké počiny všech zúčastněných jsou takřka neskutečné, bravo, signor Schmidt!!!(27.8.2003)

• Radyo

Otakára Schmidta jsem bral coby dřívějšího člena divadla Sklep jako talentovaného umělce. Tímhle filmem ale u mě skončil (a pak se ještě více degradoval rolí v příšernosti Vyhnání z ráje). Eliška je skutečně film ulítlý tak, že kdyby byl ulítlý ještě o kousek více, opustil by naši Sluneční soustavu. Doufal jsem, že už nikdy nikdo nenatočí podobnou hovadinu, ale Věra Chytilová mě přesvědčila o opaku.(3.8.2002)

• gouryella

Obcas se objevi snimek, ktery vznikl asi jen z rozmaru tvurce, ktery nevi co roupama delat - skoda penez za takove filmy.(7.8.2002)

• Enšpígl

Pshimi nemá rád Elišku.(11.2.2009)

Jeden z nejnedoceněnějších českých filmů & těch 5* opravdu není z milosti.(21.3.2009)

• Trellíno

Jedna velíká divnost. Vizuálně nádhera, ale zbytek? Ne, tenhle film jsem prostě nepochopil.(20.5.2002)

jedním slovem Divné... těžko to nějak popsat, to se nedá... otázkou zůstává, jestli se to musí vidět...(10.11.2008)

• Hunt

HUDBA:Jan Čechtický(30.7.2006)

• ajuska

No, divočina to tedy opravdu byla. Psychedelicky natočený film o ničem, nevím do jakého stavu bych se musela dostat, aby mě to nějak oslovovalo:-)(19.1.2006)

• gudaulin

Jako poněkud ulítlého moderátora jsem Otakára bral, ale po jeho hrané prvotině bych mu nesvěřil ani režírování stupidní telenovely. Naprosto nezvládnutý experiment, který vypadá, jako by jeho tvůrce byl momentálně na tripu...Celkový dojem: 15 % za barvy a Zuzku Stivínovou...(12.4.2009)

Film se skvělou atmosférou ...., normálně bych dal tak za 4, ale když vidím kolik ignorantů dalo odpad .... 35% si rozhodně nezaslouží.(12.2.2006)

Není to tak dlouho, co byla Eliška mezi 200 nejhoršími filmy na ČSFD. Může za to především první třetina filmu, která je natolik chaotická, nepochopitelná a neuchopitelná, že spolehlivě odrovná takových osmdesát procent diváků - to jsou ti, co dali odpad nebo jednu hvězdu. Uklidněný zbytek filmu sice pořád není nic extra, zajímavé mi ale přišlo režisérovo alter ego Motýlek (kterého hraje také Dejdar a o kterém se po většinu filmu jen mluví), který se vlastně jen snaží natočit film o svém rodišti a figurkách kolem něho. Švanda (ne pan profesor z JAMU) ovšem začíná v momentě, kdy děti ukradnou Motýlkovi scénář a čtou si, co se vlastně kolem nich odehrává, v jednu chvíli dokonce holčina zahlásí, že jestli to Motýlek dotočí, tak to bude ještě peklo, což se bohužel nevyplní - peklo byl ten začátek.(4.7.2009)

• bassator

36. LFŠ UH 2010 - VISEGRÁDSKÝ HORIZONT - Divoká devadesátá (Eliška má ráda divočinu / ELISKA LOVES IT WILD / Eliška má ráda divočinu)(4.8.2010)

• LiVentura

Opravdu klasická ""komedie"" znázorňující tragičnost současného českého filmu obecně. Chjo. :-((((28.6.2009)

• Vodnářka

Ne, tak tohle už vážně nemůže být ani ten nejšílenější experiment... Není to ani hloupý, ani kravina, ani pokus o něco novýho. Označení 'odpad' dávám fakt málokdy, ale tady fakt nic jinýho nejde.(2.8.2010)

• Crocuta

Mám rád Otakára, mám rád divné filmy, ale tohle nějak nemělo hlavu ani patu...(4.7.2007)

Nikdy bych neřekl, že mě bude bavit film s odporným Nekonečným... Skvělé dialogy a plno houbiček...(19.11.2009)

• Kryton

To teda byla divočina. Co přesně za drogy si vzali tvůrci a herci během tvoření této divočiny?(27.6.2009)

<< předchozí 1 2 3 4