Reklama

Reklama

Ve třetím a nejfantastičtějším díle klasického kultovního příběhu o neblaze proslulých Critters hraje miláček všech fanynek Titanicu Leonardo DiCaprio. Když vzteklé, zubaté, chlupaté koule bez milosti vtrhnou do činžovního domu v Los Angeles a zatnou zuby do jeho obyvatel s regulovaným nájemným, DiCaprio vede boj za jejich likvidaci a záchranu planety. Nebude to snadné, ale právě na něj lidstvo spoléhá, že zničí tyhle mimozemské ježky jednou provždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než předchozí dva díly. Že bylo Critters málo mi ani tolik nevadilo jako otřesnej scénář plnej "výživnejch" dialogů typu "Moje maminka zemřela, ne jako tvuj tatínek, ale je mrtvá." Ještě k tomu je celej scénář děravej jak cedník. Co mě jako vždycky trochu potěšilo byly blbosti, co Critters vyváděli, když neměli co žrát (řádění v kuchyni). Pro fanoušky DiCapria bude možná důvodem ke zkouknutí trojky fakt, že se tu Leo objevuje v jedný ze svých prvních rolí. Druhá slabší hvězda se teda kutálí za Lea a pár povedenejch scének s Critters. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, nikdy som nepochopil, ako je možné, že úspešná jednotka a úspešná dvojka pokračovali komornou trojkou, ktorá sa odohráva úplne inde a až na cameá sa nevracajú žiadne postavy z minula. I samotných Kriterov je menej, čo je zvláštne, keďže od pokračovania čakáte viac (všetkého). Mne osobne by ústup smerom ku komornosti v podstate nevadil, keďže pomerne veľkolepá dvojka mi práveže príliš nesadla a viac zbožňujem prvý diel, ktorý je komorný. Trojka je však fakt hrozná, neviem jej dať 3* ani z nostalgie a rozhodne ani za začínajúceho, 17-ročného Leonarda DiCapria. Postavy obetí sú nesympatické (na rozdiel od tých z prvých dvoch častí), prostredie činžiaka proste príliš triviálne, fádne a nezaujímavé a tentokrát dostala fakt riadne zabrať aj logika. Skutočne sa zdá, že onen inkriminovaný napadnutý činžiak stojí v alternatívnej dimenzii, v ktorej nikto vonku nevenčí psa, ani nevidí požiar. S trochou snahy sa to azda dalo ošetriť, ale tou očividne nikto nedisponoval. Divákovi tým pádom neostáva nič iné, len si ťukať prstom po čele pri otázke, ako je možné, že sa banda ľudí nie je schopná dostať z dvojposchodového (!) domu. Kebyže je to aspoň mrakodrap ako z prvej Smrtonosnej pasce alebo druhých Gremlins! Tým zďaleka najlepším na nudnej a nevydarenej trojke, najslabšej časti série, sú paradoxne záverečné titulky. To tentokrát paradoxne nemyslím ironicky. Skutočne sa počas nich odohrá najlepšia časť! Je to však pochopiteľne strašne krátke a akurát vás to navnadí na štvorku, čo je ale vlastne po všetkom tom chaose z trojky menší zázrak. Našťastie mali tvorcovia dostatok seba reflexie a stvorili iba rozumnú hodinu a sedemnásť minút vrátane práve oných titulkov. ()

Reklama

Adam_Musil odpad!

všechny recenze uživatele

Žádný předchozí díl této série jsem nezhlédl. Tento film mě zajímal jen z toho důvodu, že jsem chtěl vidět první herecký výkon mladého Leonarda DiCapria, který nebyl úplně špatný, ale mohli mu před natáčením říct, že se nemá koukat do kamery :). A teď k filmu. I jako horor pro děti je snímek velmi slabý, scénářem, hereckými výkony i celkově námětem. Nemohu jinak, než hodnotit jej odpadem. Critters je trapný výmysl a nespatřuji žádný smysl v tom natáčet další pokračování, která předpokládám budou stejně ubohá. ()

PMakufka 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl odhadem asi 3x. Moc o tom filmu psát nejde, protože je skoro vše předem jasné. Tvůrci se snažili navázat na úspěšnější dva předchozí díly a to se jim příliš nepodařilo. Děj je naprosto předvídatelný, splácaný ze všeho možného. Rodinka se vrací z dovolené a ejhle narazí omylem na zubatce, který stihne naklást vejce do jejich pojízdného náklaďáku. Rodinka si je odveze domů do činžovního domu a sranda může začít. Herecké výkony lepší nezmiňovat, jen ze zájmu je dobré se podívat na výkon mladičkého DiCapria. Dětičky piští, dospělí zachraňují holý život a tak největší legrace je zase a jen pouze se záběry v níž jsou ty zubaté mrchy s červenýma očkama. Pár vtipných momentů lze samozřejmě zaznamenat, ale dialogy mezi herci mezi ně nepatří. Koneckonců má to být jen oddechovka, takže když se od toho nic nečeká a máte rádi ozubené nenažrance, tak se méně náročné publikum i zasměje. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trojka sa zo zapadákova presunula do mestečka, ale praktický celý čas sa to odohráva v jednom paneláku. Z minula sa vrátil už len ožran Charlie, ktorý tu je za totálneho blázna, takže už ani on nebaví. Plus je tu ešte jedno pár sekundové cameo na konci. Detskú megahviezdu z minulých dielov Scotta Grimesa nahradil nejaký antitalent bez poriadnej budúcej kariéry Leonardo DiCaprio. Minimálne podľa toho, čo tu predviedol to tak vyzeralo. Sranda je, že je to druhá hviezda z Titanicu, ktorá sa zaplietla s Crittermi. Ale ani on a ani ostatné postavy ničím nezaujmú. Rovnako vyčíňanie Critterov nie je už tak nápadité. Gore scén ubudlo a ani ich vraždenie príliš vtipné nie je. Čo je trochu zvláštne, keďže tento diel je už načisto v komediálnom štýle. Ale je to taký ten mizerný nezábavný trash, ktorý sa bude páčiť len fanúšikom s veľmi pokríveným vkusom. Na konci sa dočkáme obrovského nápisu: pokračovanie nabudúce, keďže sa to vraj točilo naraz so štvorkou. Ale lepšie by bolo, keby sa skončilo u dvojky a mohla byť z toho solídna béčková séria. Takto kvality výrazne klesli dole. 3/10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Filmový debut Leonarda DiCapria. (HellFire)

Související novinky

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Reklama

Reklama