Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Renda Psycho Harlin - ten mistr mainstreamové rutiny a žánrových klišé - vykrádá v tomhle blábolu snad všechny akčňáky všech dob včetně sebe sama a je z toho jen pitomý guláš profláknutých scének bez nějaké smysluplné stavby příběhu a logiky děje, aby jeden mohl aspoň spokojeně zívnout, že si scénáristi jenom nehonili zvadlá myslidla. No, dokud je někdo ochoten takové spektákly financovat a stádo se v rámci žánru těší na oddechové dvd, budiž. Želbohu ale je to jen další zcela zbytečný vývar z odvaru. Chybělo mi šťastné třinácté kolo. Igitátor by v něm Rendu i s tím jeho bezcenným tlustokrkem Cenou a mdlou blondýnou nechal pojít na úbytě... A víc už zase škoda slov. Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 22.4.2012 na dvd /s originální zvukovou stopou s č. titulky a v původím formátu obrazu/, hodnocení 2162., komentář zde lehce otrávený jako dvěstědvacátý - 22.4.2012) ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

No super, jsem nadšen. Perfektní akční thiller se vším všudy. Strašně mě tento film chytl, jen prvních 10 minut to vypadalo, ze to bude průměrný "akčňák".. Podle hodnocení taky v podstatě je, ("jen" 60 %) ale mě to sedlo do oka a nemám slov. Danny po všech 12 úkolech, co jej čekají (a nejen jeho:-)) ) bojuje o život své manželky a krom. toho i o svůj a dalších lidí z města..Nakonec to dopadne se štastným koncem, ale že to stálo síly, hromady plechu a v neposlední řadě spoustu lidských životů.. Akční film pro mě stvořený:-) Nedávno jsem viděl film Únos vlaku 1 2 3, který se mi taky hodně líbil a teď jsem další akční pecku mohl vidět zase:-)) Film 12 kol můžu akčním fajkmékrům jedině doporučit. Napětí od začátku až do konce. PARÁDA. Pro mě 5*!! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidne B-cko s feelingom 80rokov. K vyssiemu hodnoteniu mu chyba lepsi zaporak (bohuzial toto pako je skor k smiechu), poriadne hlasky (pocas celeho filmu som nezaznamenal ani pokus o hlasku) a aspon stipku invencie (prakticky kazda jedna akcna scena je vykradackou z nejakeho ineho filmu, kde bola prevedena lepsie). Cisty priemer, ale vzhladom na to, ze taketo filmy sa dnes uz netocia a velmi mi chybaju, tak to preklopim na 3 hviezdicky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nový snímek stále ještě (alespoň vizuálně) zajímavého Rennyho Harlina sice vykrádá, kde se mu zlíbí, ale i tak se může pochlubit solidní béčkovou podívanou. Děj neřeším, protože divák si neodpočine hlavně pod nánosem akce, z které se ždímá maximum. Kolos John Cena tu plní všelijaké úkoly, vždycky pokoří na první pohled nemožný časový limit a pádí dál za svou unesenou milou. Nedívá se doleva, nedívá se doprava. Prostě jde za svým a vedení města může pomalu sčítat škody po jeho řádění. Jenže právě oněch dvanáct kol začíná zhruba v necelé polovině poměrně skřípat a divák si přeje, aby už tu bylo ono kolo dvanácté. Akční scény nejsou zdaleka zlé, ale prostě nechytnou za srdce (za koule) jako v Harlinově druhé Smrtonosné pasti nebo Cliffhangerovi. Nějaká přidaná hodnota jim prostě chybí.. bohužel za body dolů může vedle hodně primitivně načrtnutých vedlejších postav (kolega – černoch, kravaťáci z FBI) i totálně necharismatický John Cena, který není nesympatický, ale zároveň i svým neherectvím diváka nedonutí držet mu palce. Čekal bych, že alespoň někoho domlátí holýma rukama.. jinak ale Harlinovi fandím dál!! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ryzí akční film. Prostě se tam furt něco děje. Námět ze Smrtonosný pasti 3 je fajn a navíc je to skvěle zrežírovaný. Je tam spousta výbornejch akčních scén např. když to tam všechno ničil v hasičáku, tak mi to svojí koulervoucností připomělo Arnolda a jeho destrukci s jeřábem. Nebo se mi moc líbilo, když se řítil dolů ten výtah a ofoukl pokojskou. Nápadité a hodně cool. John Cena sice není dobrej herec, ale všechno vyvažuje pořádnejma svalama. Prostě parádní film na odpočinek. 7/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • V scénach, kde Danny šoféruje požiarnicke auto, sedel v kabíne naozaj John Cena. Auto však bolo upravené tak, že malo aj druhý volant, ktorý bol mimo záberu kamier. Pomocou neho kontroloval riadenie profesionálny vodič. (m.a.t.o.)
  • Renny Harlin odmeňoval každodenne najužitočnejšieho člena štábu fľašou fínskej vodky, a to počas celej doby natáčania. (m.a.t.o.)
  • John Cena trénoval s policajným oddelením mesta New Orleans, aby sa pri automobilových naháňačkách nemusel nechať zastúpiť kaskadérom. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama