Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý animovaný akčný zombie film, ktorý bol natočený samotnými tvorcami hernej série. Má celkom dobrý príbeh o skupine ľudí, ktorá musí na letisku čeliť útoku zombií a následne musia v sídle organizácie, ktorá to má na svedomí zistiť pravdu. Spracovanie síce mohlo dopadnúť aj lepšie, ale aj s touto verziou som spokojný a rozhodne som sa bavil aj v častiach, kedy sa nič moc dôležité nedeje. Akcie tu nie je až tak moc, ale jej kvalita je na vysokej úrovni. Je výborne natočená, s dostatkom skvelých spomaľovačiek a vo veľmi dobre zvolenom prostredí. Akcia je prakticky len v úvode a v závere, ale zase tieto akčné scény sú aspoň dosť dlhé a hlavne na celý akčný záver je skutočne radosť pozerať. Vizuálna stránka je perfektná, presne tento typ animácie mám veľmi rád, kde hlavne predmety sú často na nerozoznanie od skutočnosti a postavy zase majú ten typický japonský vizuál. Ale postavy mi sadli aj celkovo, pričom u mňa vedie policajtka. Záporné tvory ako zombie alebo záverečný mutant sú na tom tiež výborne. Na tento film sa nepozerám ako na diel zo série Resident Evil, kedže s touto sériou s Millou Jovovich to nemá moc spoločného, ale ako na japonský animovaný akčný film, ktoré rád pozerávam. Síce som už videl aj lepšie, ale aj tak som nadmieru spokojný. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 75%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Animovaný Resident je jedna velká nuda. Dialogy a příběh je opravdu fádní. To co stojí za zmínku jsou známé postavy ze hry a velmi dobré vizuální zpracování. Vizuální zpracování je totiž úchvatné a jediné co vás bude trápit je fakt, že je film dost tmavý. Ano tady taky přichází jeden z velkých negativů filmu. Film se odehrává spoustu času ve tmě a tak největší plus se vlastně stává záporem. Film ocení především fandové, pro ty je to vlastně určené. Protože nový příchozí divák spoustu věcí nepochopí a tak kouzlo tohoto filmu pro něj nebude mít význam. ( 30 procent ) ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Liché díly očekávání naplňují, ty sudé je pro změnu boří. Mám-li toto brát jako čtvrté pokračování filmové série RE, pak konstatuji, že laťku nastavenou od minule opět shazujeme. Tak především: toto zpracování (animace, která vypadá jako herní intro z PSone) si prostě akční horor nezaslouží, totální úlet! To se pak o ty postavy ale vůbec nestrachuju. Ono vlastně, stejně bych mít o ně obavy nemusel, protože jim vychází všechno naprosto přesně, jejich timing a předvídání vypadá dokonale, až je to trapné. Po vcelku svižném úvodu přichází ukrutně nudná prostřední část, během které se třeba na netu můžete proklikávat desítkami sexy fotek Milly Jovovich a povzdychnout si, jak dobře se na filmové RE koukalo v její přítomnosti. Naštěstí posléze přichází poslední třetina snímku, kde se stále něco děje, likviduje a vybuchuje. Závěr tradiční. 50% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Když se před nějakými osmi-devíti lety začalo poprvé šuškat, že se chystá filmová verze kultovní věci mezi PSX hrami, představoval jsem si ji spíše takto, než jak nám to poprvé naservíroval Paul Anderson. Od Japonců jsem čekal pořádnej strike-back americké trilogii, ale dostal sem houby z trouby. Příběh nic moc, strach žádnej... mmmm kdyby se příběh tohoto filmu odehrával v době první hry RE, v tom starym baráku a tvůrci by nešetřili pořádnou řezničinou a temnotou, jak je nám známo z původních herních dílů, použili by shodnou hudbu, neviděl bych problém. [4.5/10 březen 2009] ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech americké verze s Millou Jovovich natočili Japíci a Caprom další díl. A nutno říci, že právě tento se podobá nejvíce hře. Svůj podíl na tom má samozřejmě animovaný vizuál, který jakoby ze hry vypadl. Vidíme známé postavy jako je Leon. Ale to je asi tak vše. Jsem veliký fanoušek série Resident Evil, jak filmové, tak herní. Proto jsem se na to začal koukat z nadšením. Celkově to není špatné, ale mně to zase až tak nezaujalo. Na konci jsem byl zklamaný, ale otevřený konec navazoval na zatím poslední hru - Resident Evil 5. Tak uvidíme, jestli z toho ještě něco bude. Prozatím ale zůstanu u toho s drsnou Millou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama