Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangster Doc McCoy doplatil na špatného kamaráda a skončil ve vězení. Je mu jasné, že se ven jen tak nedostane a pošle svou ženu Carol za vlivným obchodníkem Jackem Benyonem, který shání spolehlivého člověka. Benyon pomůže Docovi na svobodu, ale žádá protislužbu. Doc má spolu s dvěma jeho lidmi - Frankem a Rudym - vyloupit trezor na závodišti. Loupež, na níž se podílí i Carol, se podaří, ale v jejím průběhu ztratí Frank nervy a zastřelí policistu. Na útěku pak Rudy Franka zlikviduje a vzápětí se pokusí zabít i Doca. Ten je ale rychlejší. Doc přiváží Benyonovi peníze, ale předání kořisti končí neočekávanou tragédií. Benyon mu prozradí, že se vyspal s jeho ženou, která mu dala přednost před uvězněným manželem a chce jak peníze, tak Carol. Ta se ale postaví na Docovu stranu a Benyona zastřelí. Dvojice se dává na útěk a s uloupenými penězi míří do El Pasa, odkud se chce dostat do Mexika. po jejich stopách se ale vydává Rudy, který si poprvé v životě oblékl neprůstřelnou vestu a proto střetnutí s Docem přežil. Mimo něj míří do El Pasa i zbytek Benyonovy bandy a nakonec i policie. V malém hotelu v El Pasu dojde ke konečnému střetnutí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

choze 

všechny recenze uživatele

V roce 1994 si Alec Baldwin vyšlápl hned na dvě klasiky - komiksového Shadowa a Peckinpahův ÚTĚK - a ani v jednom případě to nedopadlo kdovíjak slavně. ÚTĚK DO MEXIKA je s výjimkou skartování zdlouhavého úvodu původního filmu jeho extrémně věrnou předělávkou do moderního, leč standartního akčního filmu s kvalitně obsazenými - byť ne vždy využitými (Hoffman, Morse) - a zahranými vedlejšími rolemi (Madsen, Tilly, Woods), fajn akčními scénami a s odhaleným poprsím Kim Basinger. Původní film mě moc nebere a i proto mi remake ani v nejmenším nevadí. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si opět připomněl dětství u The getaway, tedy "útěk do Mexika" (ach ty naše překlady). Nostalgie jako sfině! Vlastně vůbec nechápu, proč tak dobrý film není v červených číslech. Protože si to určitě za mnoho věcí zaslouží. Máme tady skvělý příběh /více dějových linek, parádní obsazení, skvělé herecké výkony, režii, kameru a dobře zasazenou hudbu. Nemluvě o skrytém poselství v podobě (ne)dokonalého manželství nebo skvěle vystavěné postavy. Takový Michael Madsen je tady prostě boží bad-ass. Celkově je film plný zmrdů od začátku do konce. A nesmím zapomenout na holky! Basinger, která ukáže i bobříka mlčení, krásná a roztomilá Jennifer ještě před tím než se z ní stala hot "mamasita" taky není k zahození. Hned bych se vrátil do svých 8mi let a přetáčel její nahou scénu na VHS dokola. Tady prostě nechybí vůbec nic, poctivá práce a jde to krásně vidět. Originál jsem zatím neviděl, ale určitě brzo napravím, ať mám srovnání.. ()

Reklama

Kity162 

všechny recenze uživatele

bohužel takto malé hodnocení... na film jsem se dívala jen kvůli A. Baldwinovi a K. Basinger, mám ráda filmy z 90. let a k nim patří i tyhle herci, ale celkem zklamání. Asi to bude tím, že všechny akční filmy musej mít takové ty "nesmyslné" scény, které prostě vidíte jen v akčním filmu. a možná tím mě to tak štve, zdají se mi asi až moc nereálné a tak podle mě klesá i kvalita filmu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Doufám, že je to myšleno jako hodně špatný vtip. Protože snad nikdo trochu soudný si nemohl myslet, že by snad byl Donaldson roven Peckinpahovi. O hercích raději ani nemluvě. I když... Aleca z rodu Baldwinů mám docela rád, ale „nahradit“ Steva McQueena sice nemohl, ale on se o to ani nepokusil. Postavit proti sobě původního a zremakového Doca, tak se ten Alecův, prosím o prominutí, vysere z podoby při prvním pohledu, který by na něj Steve vrhl. Je na tom krásně vidět rozdíl nekorektnosti sedmdesátých let a nudná uhlazenost devadesátek. Další z nikdy nekončící řady naprosto zbytečných remaků. V tomto případě navíc hodně špatný i bez porovnání s originálem. Natož pak po něm. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mna tato verzia bavila vzdy ovela viac ako original. Ci uz perfektnym obsadenim. Medzi Baldwinom a Basingerkou je skvela chemia. Kim a aj dalsia kraska Jennifer Tilly sa ukazu hore bez. K tomu im sekunduje niekolko skvelych zaporakov. Namysleny Woods, jeho uchylny poskok Morse a hlavne fantasticky zmrd Madsen v jednej zo svojich najlepsich uloh. V malej ulohe potesi aj netypicky chudy Philip Seymour Hoffman.Zapletka je skvela a slusne odsypa. Z akcnych scen zaujme uvodna lupez, skvela nahanacka a perfektna finalna prestrelka vo Wooovskom style. Rutiner Donaldson sa prekonal a dostal zo seba vrcholny vykon. Vysledkom je prijemny film, ktory sa da vidiet viackrat. 7/10. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V plánu bylo pokračování filmu, ale nebylo zrealizováno. (Cheeker)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama