Reklama

Reklama

Americká vojenská základna. Joe Armstrong (Michael Dudikoff) je nováčkem na této základně. Sedí u svého náklaďáku a čeká na odjezd konvoje. Plukovník Hickock (Guich Koock) vede dceru Patricii (Judie Aronsonová) k osobnímu vozu, jenž řídí vojín Charley (Phil Brock), který jí odváží do domu otce a vyráží současně s konvojem. Konvoj je cestou přepaden lidmi zvládající bojová umění. Joeovi se to nelíbí, ale vzdává se stejně jako ostatní vojáci, ovšem jen do doby než jeden z útočníků dal Patricii facku. Rozpoutá rvačku, zachrání jeden náklaďák a pomůže Patricii od muže, který se jí snažil vzít jako rukojmí. Joe i s Patricií utíká do džungle, utrhne jí podpatky od bot, roztrhne sukni, kterou jí zaváže jako kraťasy, aby mohla lépe utíkat. Patricie nechápe proč to dělá, je naštvaná a protivná. Plukovník žádá vysvětlení od seržanta Rinalda (John La Motta), co se stalo s konvojem, proč jsou ztráty na životech a kde je jeho dcera, kterou jdou hledat do džungle. Muž, Ninja, zvaný „Černá Hvězda“, jenž měl za úkol přepadnout konvoj a přivézt zbraně,  vysvětluje svému šéfovi panu Ortegovi (Don Stewart), nezdar akce. Vojáci jsou na Joa naštvaní, jelikož se nechtěl vzdát a zemřeli při tom 4 vojáci. Až desátník Curtis Jackson (Steve James) prolomí soubojem nenávist vojáků vůči Joemu. Jeho postavení se změnilo, berou ho za jednoho z nich. Joe přijde na kšefty mezi seržantem a Ortegou a nechce je nechat dál pokračovat ve špinavých obchodech. Sám vyrazí do boje s Ortegou a jeho armádou. Sám však nezůstal. V boji se k němu přidal Ortegův zahradník Shinyuki (John Fujioka), který Joa vychoval... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pro mě velkolepá klasická zábava. Steve James byl pro mě tím nejlepším hercem,který dokázal svoji postavu zahrát. Pěkné souboje,Fistenberogovi ninja filmy jsou skvělý,není to nostalgie,spíše dobře udělané béčko. Techniky a zbraně tu dostaly prostor,dobrá hudba. Co více,tohle byl začátek dobré série. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Muahaha, tohle jsem viděla v minulém tisíciletí na černobílé televizi na programu RTL - německy sice dodnes umím jen to, co mě naučily válečné filmy (scheisse, schweine, hunde, halt!), ale "Americký ninja" má tak prosťoučký děj, že jsem si i s touto mizernou slovní zásobou vystačila a vše chápala bez problémů. Cukroušek Majkl s výrazem autistického jehňátka prostě neokázalým stylem zachraňoval mladé dcerky vojenských potentátů v nesnázích před bandou zlotřilých nindžů - žádná věda a mně se to v těch cca 12-ti letech líbilo! Několik roků zpátky jsem část filmu okoukla znovu a posmála jsem se převelice :-). 39% čistě z nostalgie, tohle byl pravděpodobně jeden z prvních akčních filmů, co jsem viděla (jakkoliv to čas přetavil v komedii). ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pro určitou věkovou kategorii, konkrétně pro kluky ve věku 10-13 let, film jasně za pět hvězd. A jestli tady zahlásí nějaký 13-ti letý pseudointelektuál, že ho to nebere, tak ho budu těžce litovat a hlavně mu nebudu věřit, protože tohle je ten pravý a jediný hrdina a hraje ho Michael Dudikoff a já se za to, že jsem ho měl rád, nestydím, i když teď vím, že je to opravdu naprostá sračka. A dávám ty dvě hvězdy za ty vzpomínky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

To ešte točil Dudikoff akčné béčka, na ktoré sa dalo pozerať. Aspoň v prípade akcie je toto béčko plne porovnateľné s van dammeovkami, lungrenovky či seagalovkami. Príbeh ala stratené decko s ninja výcvikom síce už týchto kvalít nedosahuje, ale ani neurazí. Ešte potešia šmrcovná bruneta, Steve James ako čierny Rambo a komicky seržant ala sused Trevor zo seriálu Alf - "ja som bol sežant, ešte ked ste vy neboli na svete" - no nie je to závideniahodná vojenská kariéra? Nostagia u mňa nehrozí - videl som to prvýkrát. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V r. 1985, kedy vznikol Americký ninja, zostávali ešte tri roky do debutu Stevena Seagala v hite Nico. Van Damme síce v tom čase už hrával, ale len malé úlohy a jeho prvý „bojový“ úspech, Karate Tiger, prišiel až v r. 1986. A Cynthia Rothrock v r. 1985 debutovala. Naopak, rok 1985 bol nielen rokom Amerického ninju, ale tiež Nezvestného v boji, kde lámal väzby zlým vietnamským vojakom legendárny Chuck Norris (s mimochodom nepostrehnuteľnou roličkou aj práve spomínanej belgickej pumy). I Americký ninja si nesie v sebe vietnamský syndróm, čomu sa samozrejme nemožno čudovať, pre Ameriku je vojna vo Vietname dodnes nemalou traumou. Z akčných filmov ju asi v osemdesiatkach najviac „preslávil“ druhý Rambo (1985) a tituly ako Čata (1986), Olovená vesta (1987), či Dobré ráno, Vietnam (1987). Michael Dudikoff je sympaťák, ale v tomto filme toho veľa nenahrá. Buď preto, že na to nemal (a režisér to vedel a scenárista tomu prispôsobil scenár), alebo to proste takto malo byť: tajomný a mlčanlivý muž, ktorý má nervy zo železa, ak už ho raz fest nas...rdíte, dá vám zabrať. Prvý raz naplno som to videl až v r. 2024 a pravdupovediac netuším, ako k tomu pristupovať. Je to menšie béčko, než som čakal. Je to síce blbosť (chytanie šípov do rúk), ale nie že taká, aby sa to dalo vnímať sebaparodicky. Akcie je veľa, ale nemôžem povedať, že by ma bavila. No aspoň to rýchlo ubehne a hoci mali k dispozícii len 1 miliónov dolárov (celosvetová tržba potom šla opatrne nad 10), pôsobí výsledok o čosi veľkofilmovejšie (ale zas nie o veľa). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Několik hudebních motivů bylo použito z filmu Enter the Ninja (1981), produkovaným taktéž společností Cannon Films. (TomikZlesa)
  • Ve filmu si ve vojenské ubytovně můžete všimnout vzácného plakátu z roku 1984 rockové kapely KISS. Podle tehdejších zákonů byly tváře členů kapely zakryty. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama