Reklama

Reklama

V Las Vegas se právě koná setkání ufologů, na které zamířily tisíce nadšenců z celé země. Na shromáždění přijíždí i doktorka Alex Friedmanová, která je odbornicí na odhalování astrofyzikálních anomálií. Zatímco Alex v mimozemšťany věří, taxikář Jack se k této otázce staví skepticky a lidi v mimozemských převlecích považuje za cvoky. Krátce poté se v Jackově taxíku objeví dvě podivné děti, Sara a Seth, kteří si přejí odvézt na Horu čarodějnic do nevadské pouště. Jack netuší, že obě děti mají tak trochu nadpřirozené schopnosti, ani to, že se za chvíli ocitne v samém epicentru divokého dobrodružství. Musí ochránit své pasažéry před všehoschopnými zabijáky a na místo dojet první. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Myslim ze od dnesnich Disneyovcu nikdo nemuze cekat kvalitni rodinnou podivanou. Je to smutne, kdyz vidite kolik penez maji na vsechny ty digitalni triky, ale nemaji na to sehnat kvalitniho rezisera a scenaristu. Tohle prece nemuzou sezrat ani male deti. Alespon ze casting vybral Annu Sophii Robb . . . ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Béčková sci fi komedie. 1) Docela jsem se bavil. Že jde o béčko na sebe film práskne hned v první minutě. Se stejnou hbitostí uvede diváka do děje. Někdy v desáté minutě už jsou karty rozdány, divák přesně ví, kdo je kdo, a akce může začít. 2) Samozřejmě důsledkem takového přístupu je, že v tomto "thrilleru" (kdo film takhle označil, fakt netuším) je asi tolik napětí, jako když pozorujete tramvaj vyjíždět z depa. Zařadit film do žánru "fantasy" svědčí pak o jediném - totální neznalosti tohoto pojmu a "dobrodružný" snímek sice je, ale i v tomto případě "ten kdosi" sekl vedle. Že jde o sci fi, souhlasí, a dodal bych, že je to i komedie. 3) Bohužel se však film nevyhnul syndromu, obvyklému u většiny béčkových i u některých dalších filmů - říkejme mu syndrom urychlení. Někdy v polovině to vypadá, jako by věc lajdácké tvůrce přestala bavit (u scénáristy bych tomu i věřil) a rozhodli se to nějak rychle splácnout. Děj získává na rychlosti a ztrácí na věrohodnosti, béčko se mění v céčko, množství nesmyslů se řádově zvyšuje a nuda stoupá. Místo řádného vyvrcholení nastává pak jen jakási křeč, kdy je divák uspokojen jenom z faktu, že je už konec. Až do doby, než se hrdinové dostanou k oné Hoře čarodějnic, je to docela prima. Pak je to děs běs. 4) Z hereckých výkonů za zmínku stojí snad jedině šéf vládních jednotek Ciarán Hinds, i když jsem o něj viděl lepší výkony v lepších filmech (za všechny seriál Řím, kde hrál Césara). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson se mi mnohem více líbí v klasických akčních řežbách, protože ač se snažil v téhle Disneyovské dobrodružné fantasy, seč mohl, jeho postava taxikáře mi vůbec neseděla. Dětský scénář byl stejně naivní jako ti dva rádoby drsňáci, co pořád dostávali přes držku. Našlo by se tu několik humorných situací, hlášek – scén, ale ani ty nestačily na průměrné hodnocení. Laicky řečeno je to jedna velká zívačka, která postrádá pořádnou „nabušenost“/tvrdost, ale to by se na to přece nemohli dívat děti. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Heh. Taková blbůstka, kterou člověk nesmí brát vážně - vypnout mozek a dívat se na to s někým, kdo ještě nemá občanku (jinak hrozí vypnutí televize). Docela se divím Dwaynu Johnsonovi, že do tohoto projektu vlezl - buď už nemá prachy a nebo si nečte scénáře :-))) Tak či tak, je to filmek na odreagování s přemírou pitomých fórků, klišé a dalších různých ohraných ingrediencí, které (nutno přiznat k dobru) drží Útěk na Horu čarodějnic pohromadě. 55% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2009 a Rockova kariéra je prakticky v plenkách. Pozná se to i na jeho roli osamělého znuděného taxikáře, který v prvních minutách nedostává moc prostoru a dialogových scén má jako šafránu. Při pohledu na jeho poslední filmy je zřejmé, že filmaři a možná ani on sám dosud neodhalil své skryté charisma na plátně. Každopádně... jeho život se začne obracet naruby po ztroskotání mimozemské lodi v poušti nedaleko Las Vegas. Jo a taky proto, že mimozemšťané v podobě dvou teenagerů nastoupí do jeho taxi a trvají na odvezení do pouště. Za peníze, samozřejmě. Rock se tak namočí do státních a intergalaktických záležitostí a začne mimozemšťany bránit. Celkem fajnová, neurážející Disneyovka cílená na děti. Uvítal bych méně hudebního podkresu, který byl v některých scénách zcela nadbytečný a obtěžující. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Taxík pri naháňačke stratí jedno spätné zrkadlo. Keď však v záverečnej scéne vidíme taxík odchádzať, auto je neporušené. (martin1m2)

Související novinky

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

The Rock konečně akční?

The Rock konečně akční?

21.09.2008

Vypadá to tak. Ale sci-fi s pracovním názvem Tomorrowland vznikne pro Walt Disney Pictures, takže očekávejte spíš dobrodružství v rodinném duchu. Původně mělo jít o film inspirovaný stejnojmennou… (více)

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama