Reklama

Reklama

V Las Vegas se právě koná setkání ufologů, na které zamířily tisíce nadšenců z celé země. Na shromáždění přijíždí i doktorka Alex Friedmanová, která je odbornicí na odhalování astrofyzikálních anomálií. Zatímco Alex v mimozemšťany věří, taxikář Jack se k této otázce staví skepticky a lidi v mimozemských převlecích považuje za cvoky. Krátce poté se v Jackově taxíku objeví dvě podivné děti, Sara a Seth, kteří si přejí odvézt na Horu čarodějnic do nevadské pouště. Jack netuší, že obě děti mají tak trochu nadpřirozené schopnosti, ani to, že se za chvíli ocitne v samém epicentru divokého dobrodružství. Musí ochránit své pasažéry před všehoschopnými zabijáky a na místo dojet první. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

kajas 

všechny recenze uživatele

To už opravdu uteklo šest let od doby, kdy jsem v kině viděla trailer, hrozně moc jsem se těšila a potom nadávala, že se film nakonec do naší kinodistribuce nedostal? Pravda je, že před těmi šesti lety bych byla nadšená asi víc. Na Rocka a jeho dětské společníky se hezky kouká, ale ve výsledku si nevybavíte jedinou pořádnou scénu. 3 hvězdičky s odřenýma ušima. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavný fantasy thriller pre mladšie publikum. Na Zemi sa objaví dvojica mimozemšťanov v podobe detí, ktorí tu majú tajný cieľ a na to, aby sa k nemu dostali využijú služby taxikára a bývalého kriminálnika Jacka (Dwayne "The Rock" Johnson), ktorý sa postupne stane ich ochrancom. Pomáhať im začne aj pekná UFOlogička Alex (Carla Gugino), no cestu im kríži tím vládnych agentov a nezastaviteľný mimozemský zabiják, ktorý ich po celý čas prenasleduje. Film má od začiatku skvelý spád, stále sa niečo deje, akcia je dobre spracovaná a dočkáme sa aj viacerých napínavých scén. Príbeh nenudí, herci sú prakticky všetci výborní a vizuálna stránka je taktiež nadmieru vydarená. Tomuto filmu som sa dlhšie vyhýbal, keďže som sa obával naivnej akčnej rozprávky pre deti, no nakoniec som bol príjemne prekvapený a po celý čas som sa dobre bavil. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

V tom čase už legenda Dwayne Johnson a šestnásťročné tintítko, ktoré sa o čosi neskôr zmenilo na Bjorna Železný bok v seriály Vikingovia tvoria ústredné postavy (samozrejme aj ženské postavy boli dôležité, ale presvedčivejšie výkony podali mužský protagonisti) príjemného fantasy filmu na ktorý som však už trochu starý. Pred 11 rokmi by som film možno zhodnotil inak, človeku sa časom menia aj filmové chute. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Heh. Taková blbůstka, kterou člověk nesmí brát vážně - vypnout mozek a dívat se na to s někým, kdo ještě nemá občanku (jinak hrozí vypnutí televize). Docela se divím Dwaynu Johnsonovi, že do tohoto projektu vlezl - buď už nemá prachy a nebo si nečte scénáře :-))) Tak či tak, je to filmek na odreagování s přemírou pitomých fórků, klišé a dalších různých ohraných ingrediencí, které (nutno přiznat k dobru) drží Útěk na Horu čarodějnic pohromadě. 55% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemna akcna sci-fi zabava pre deti, chcem tym povedat, ze v detsve by som dal ja ako fanusik sci-fi filmov asi aj 100%, ale dnes to uz nie je ono. Je to uz milionkrat videna tema o mimozemstanoch, sice ma to bavilo, ale skor som sa na tom pousmial. _________ Dwayne Johnson - (Jack Bruno) +++ AnnaSophia Robb - (Sara) +++ Alexander Ludwig - (Seth) +++ Carla Gugino - (Dr. Alex Friedmanová) +++ Ciarán Hinds - (Henry Burke) +++ Tom Everett Scott - (Matheson) +++ Garry Marshall - (Dr. Donald Harlan) +++ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Tvorcovia hľadali pomoc u odborníkov na UFO, armádu a CIA, aby boli prvky vo filme realistické. (Greenpeacak)

Související novinky

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

The Rock konečně akční?

The Rock konečně akční?

21.09.2008

Vypadá to tak. Ale sci-fi s pracovním názvem Tomorrowland vznikne pro Walt Disney Pictures, takže očekávejte spíš dobrodružství v rodinném duchu. Původně mělo jít o film inspirovaný stejnojmennou… (více)

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama