foto

Andy Fickman

  • nar. 25.12.1970 (48 let)
    Midland, Texas, USA

Biografie

Ceněný režisér a scenárista, jehož dílo můžete vidět na divadelních prknech po celých Spojených státech. Andy Fickman proslul mj. divadelní komedií Jewtopia a muzikálem Sneaux v hlavních rolích s Kristen Bell a Robertem Tortim. Fickman je rovněž spoluzakladatel a ředitel kritikou ceněné Fountainhead Company, ve které působili herci jako Anne Heche, Morgan Sheppard, Roy Livingstone nebo Molly Shannon.

Režíroval teenagerskou komedii Who´s Your Daddy? (2003) a dále píše mezinárodní dobrodružné sci-fi pro děti Sky Hunter (režie Luise Llosu). Roku 2006 zrežíroval film Tráva, prohulenou ironickou adaptaci muzikálové parodie dnes již klasického osvětového filmu z roku 1936 proti užívání marihuany. V letošním roce by podjeho taktovkou měly vyjít filmy Fame a Witch Mountain.

Tehally

Režijní filmografie

Filmy

2020 Playing with Fire
2018 Kevin James: Never Don't Give Up (TV film)
2015 Policajt ze sámošky 2
2012 Rodičovský manuál
2010 Wright vs. Wrong (TV film)
Zase ona!
2009 Útěk na Horu čarodějnic
2007 Plán hry
2006 Super náhradník
2005 Tráva
2004 Who's Your Daddy?

TV seriály

2019 No Good Nick (TV seriál)
The Catfish (E01)
2018 Kevin si počká (TV seriál)
A Band Done (S02E24)
Brew Haha (S02E23)
Phat Monkey (S02E22)
další epizody (12)
2017 Kevin si počká (TV seriál)
The Might've Before Christmas (S02E12)
Trainer Wreck (S02E11)
Kevin Moves Metal (S02E10)
další epizody (24)
2016 Kevin si počká (TV seriál)
I'll Be Home for Christmas... Maybe (S01E12)
Kevin's Bringing Supper Back (S01E11)
The Fantastic Pho (S01E10)
další epizody (12)
Recovery Road (TV seriál)
The Weaklings (E08)
2013 Liv a Maddie (TV seriál)
2011 Austin a Ally (TV seriál)
2010 Superkočky (TV seriál)
2007 Mimoni v Americe (TV seriál)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2010 You Again Cast Fight

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace