Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatické béčko, ve kterém se mlčenlivý samuraj dostane do westernového městečka a vznikne z toho pěkná polízanice. A to polízanice celkem zábavná. Celý se to totiž nebere vůbec vážně, režie sympaticky odsejpá a vizuál se povedl, i když místy už mi ty neustále zpomalovačky lezly krkem. Je pravda, že při některých dialozích mezi Kate Bosworth a Jangem (nebo spíš jejím monologem a jeho neustálým čuměním) to skřípe, ale když se ke slovu dostane akce, tak si není na co stěžovat. Obzvláště poslední půl hodinu, ve které se mimojiné utkají samurajové s pistolníky a umře při tom neskutečně moc lidí, jsem si nehorázně užil. Škoda, že Dong-gun Jang nepobral více charismatu a vynikající Geoffrey Rush nedostal více prostoru. Aspoň, že Danny Huston si toho záporáka skvěle užil. Velmi příjemné překvapení, které si bez problémů pustim ještě víckrát. 70% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zajímavě, až komicky, na někoho může působit nápad umístit samurajského bojovníka do westernového prostředí. Jinak je to průměr. Už to tu několikrát bylo - jeden proti přesile a nepřátelé si sami nabíhají na meč. Místy je hezká hravá kamera - detaily kulky, meče, změna barevného filtru u některých scén; je to efektní, ale děj to nenahradí. Nebít Kate, tak není na co koukat. # příběh 4 | hudba 6 | humor 1 | akce 5 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je první polovina poměrně nudnou snůškou zadumaného hledění do dálky a naivních mouder dobrosrdečného zabijáka, kterou zachraňuje hlavně k zulíbání roztomilá Kate Bosworth, neskutečně si užívající svou roli. Protože polovina druhá rozpoutává akční peklo s mnoha choreografickými, obrazovými i zvukovými (rotační kulomet zpomaleně udávající rytmus hudby) vychytávkami, že zábava najednou povyskakuje strmě nahoru. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Samuraj je nútený ukryť sa v malom meste v americkom Badlands po odmietnutí misie. Film je miestami úchvatne krásny s klasickým epickým vzhľadom starého filmového štýlu a samozrejme je to veľká pocta Sergiovi Leonemu. Film je však na mňa trochu  príliš praštený. Ale je, aj dostatočne zábavný v mnohých smeroch a má niečo príjemné, čo môže ponúknuť takmer každému divákovi. Je to typ filmu, ktorý bude väčšina ľudí buď milovať, alebo nenávidieť. Toto je typ filmu, ktorý dokážem oceniť a užívať si ho po častiach. 6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

K asijské kinematografii mám velmi podobný vztah jako k asijské kuchyni. Něčemu jsem na chuť přišel hned a od té doby jsem si to několikrát zopakoval (Akira Kurosawa, John Woo, kachní prsa po pekingsku, kung pao...), k něčemu bývám dost opatrný (komedie, různé nudle na různý způsob...) a něčemu se raději vyhýbám (anime, sushi a další mořské potvory). Takže film Cesta samuraje (to je zase název!) byl velkou neznámou. Naštěstí ale dopadl dobře, a to nadmíru. Komedie to není, ale nadsázky je v něm habaděj, vizuálně jde o nádherně přestylizovanou podívanou barevnou málem jako Limonádový Joe, akční scény jsou záměrně přehnané a díky tomu mohou být i nápadité, hlavní hrdina je spíše nemluvný, což je ale dobře, neboť mluvení obstarávají jeho spolu- a protihráči v podání okouzlující Kate Bosworth, zpitého Geoffreyho Rushe a slizkého Dannyho Hustona. Pakliže v Itálii vznikl spaghetti western, mohl by tohle být western nudlový. Velká zábava, jen to neberte vážně.___P.S. Společnost Intersonic tentokrát mile překvapila. Na obalu DVD se totiž píše, že české titulky neobsahuje, nicméně tam jsou. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Ryba, která je na samotném konci filmu násilně vbodnuta do oka jednoho z nájemných vrahů, se nazývá garfish, half-beaks nebo ballyhoo a pochází z rodu Hemiramphus, který se vyskytuje pouze v teplých vodách a ne v chladných regionech polárního kruhu, jak lze vidět ve filmu. (Conspi)
  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)
  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama