Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (669)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $124,870,275Tržby Celosvetovo $243,005,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,794,909 //počet predaných kusov 291,411Tržby za predaj DVD v USA $53,139,583 //počet predaných kusov 2,813,168║ Ako nie je to zlé ale pri slušne zábavných animovaných veciach od DreamWorks a 20th Century Fox a animačnom megakolose ako je Pixar sa to vôbec nechytá ani v jednom prípade v žiadnom smere. Našťastie ten príbeh ubehne ako voda, postavičky újdu, len je škoda že ani príbeh ani ta minimálna zábavnosť moc nedajú, tvorcovia mali veru z toho troška viac vyžmýkať. /60%/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fascinujúce. Z takého hovädzieho námetu pripraviť také pestré a výdatné menu, to chce vážne talent. Ani nepamätám, kedy som sa naposledy tak schuti zasmial. Niektoré gagy sú tak over-the-top (guľovačka so zmrzlinou, ktorá pripomína vyvražďovačku brokovnicou, aj s vybuchujúcimi mozgami), že sú vlastne úplne geniálne. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po traileri som nemal vysoké očakávania, o to viac ma prekvapil samotný film, ktorý sa bezposporu radí k najnápaditejším animákom poslednej doby. Až nečakane sofistikovaná groteska (kritiku konzumnej spoločnosti tu nejde nevidieť) v ktorej nie je núdza o originálne napady, rozmanité odkazy, ktoré divák nemusí postrehnúť hneď na prvýkrát a doslova svištiace tempo ocenia aj deti či diváci ktorí sa chcú proste baviť a nezamýšlať sa nad uleteným príbehom. Vizuálne možno nejde o úplnú špičku ale vhodne zvolená forma to pohodlne prebíja. Ideálny relax pre celú rodinu. ()

Flakotaso odpad!

všechny recenze uživatele

Bohatě stačilo si představit smrad z těch tun hnijících potravin na to, aby se mi tento film dokonale znechutil. V podstatě je to mnohem nechutnější a zvrácenější než "proslulé" věci typu Saló, ale je to přece tak krásně barevné, americké a sexy, takže i oněm puritánům, kteří se čertí, když uvidí ve filmu nahé tělo, se to líbí a podívat se pod povrch je ani nenapadne. Nikdy více. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Zmrzlinový ráj na zemi následovaný gastrokalypsou, v níž válčí choleričtí gumoví medvídci, agresivní pizzy a grilovaná kuřata. Menu je dlouhé, nenápadité, každý pes, jiná ves. Pan Pohlreich by jej shodil ze stolu, ale drobotině se tvůrci zjevně zavděčí. Takže co tu máme? Průhledný synovsko-otcovský komplex, evoluci molekulárního materiálu, vzpouru strojů, inženýrské pokusy "Poručíme větru, dešti, cheeseburgerům", ošklivé kačátko podstupuje typickou hollywoodskou rychloproměnu zvanou "brýle, culík" , socialiazace asociálního nerda skrz želé, povrchní vize televize, kritiku masové konzumace pomocí konzumace masa... Lavina bizarních postaviček jako buddy-opice, policajt-Pepek námořník, přerostlé mimino, německý atomový fyzik a Starosta, který v sobě nese všechny negativní atributy komunálního politika, poněkud cloní fakt, že hlavní postava není sympatický nadšenecký loser, ale namísto touhy po vědění a originální objevování mu jde spíš o snahu "být nejlepším uznávaným vědcem, miláškem davů a mít pyšného otce" , což zdaleka není totéž. A co se týče humoru, přes občasné trakaře je vážně spíše zataženo, podtextu se nedočkáme, popkulturní narážky chybí a skryté odkazy se přes horu špaget nevyšplhaly. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • V každé scéně, kdy se Flint (Bill Hader) a Sam (Anna Faris) chtějí políbit, je Sam na levé straně a Flint na pravé. (Ruuzha)
  • Nejoblíbenější scéna tvůrců je ta s dárkem, který od Flinta (Bill Hader) dostane Sam (Anna Faris) - kouzelný zámek ze želé, jehož vlastnosti animátoři pečlivě studovali ve vaně naplněné dotyčnou pochutinou. (vendy63)
  • Na základe filmu boli vytvorené hry pre PS3, XBOX a PC. (Greenpeacak)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama