Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po vizuální a efektové stránce nelze filmu skoro nic vyčíst. . Hudba byla ve stylu scifi, taková na jakou jste zvyklí z vesmírných projektů. Chvílemi podmanivá, tajemná a místy se vžila tak do děje, že jste ji přestali vnímat. Co se týče hereckých výkonů, ty byly velmi dobré. I kdyby byl špatný scénář, tak tito herci by dokázali zahrát všechno s takovou noblesou, že i hodnocení by bylo vyšší. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pohodovka na usnutí. Jako desetiletý jsem při sledování tohoto filmu sral strachy. (viz. komentář k filmu "Splice" - r.2009). Jako horor tedy funguje, ale musíte být ještě před pubertou. Později s vašimi nervy nehne, spíš s bránicí. Zabaví a není, až na animaci, která by mohla být lepší s ohledem té doby, tak debilní jako filmy na podobné téma. Já se bavil mnohem víc než u "Splice", kde je taky mutant, ale nemá to vtip ani šťávu. Toto jo. Jak se objeví Whitaker v roli hláškujícího přiblblého empatika, nemůžu a padám ze židle. Tři hvězdy určitě zaslouží. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Plakát mě dlouho od této klasiky odrazoval, nakonec to nebylo vůbec špatné. Námět je povedený - překrásná zmutovaná mimozemšťanka, která je uvnitř dítě bez jakýchkoli morálních hodnot a pocitu viny a chce se rychle zpářit a odstraňuje všechny, kteří ji stojí v cestě. Obsazení skvělé, možná Forest občas trochu přehrával. Jen furt nevím, jestli se mi líbila ta finální mimozemská podoba nebo to byl trochu kýč. 65% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před mnoha lety byla ze země do vesmíru vyslána zpráva o existenci lidského druhu, včetně lidského DNA. Z vesmíru přišla zpět zpráva s návrhem na úpravu lidského DNA. Vědci okamžitě začali úpravy zkoumat, a výsledkem jejich výzkumu je malá holčička Sil, která se zdá býti dokonalou. Jednoho dne se ale v laboratoři stane nehoda, a Sil se podaří utéct. Šéf výzkumu Xavier Fitch (Ben Kingsley) okamžitě dává dohromady tým, který se po stopě nyní již dospělé mutantky (Natasha Henstridge) vydává... Mutanta (-tku) jsem poprvé viděl před mnoha lety na nějaké příšerné videokazetě, a jediné, co jsem si z filmu pamatoval, byla právě Natasha Henstridge, nezřídka ve velmi minimálním oděvu. Nyní, s odstupem řádky let, jsem byl zvědav, jestli film přinesl i něco jiného - a zjistil jsem, že kromě vcelku zajímavého hereckého obsazení ani moc ne. Za příležitostně podívaní film určitě stačí, ale víc než průměr to není. Ještě snad, že mám pocit, že námět filmu se stal podkladem pro videoklip Maura Picotta - Komodo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Měl jsem vždycky rád oldschool horory, ale tenhle jsem považoval za průměr a ani opakované shlédnutí na tom nic nezměnilo. Tempo filmu je nevyvážené a atmosféra úplně nefunguje. Co to zvedá je Natasha která je doslova smrtelně sexy a drsný lovec lidí Madsen který cedí přes zuby krutopřísný hlášky. Nakonec tedy jakž takž za 55% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)
  • H. R. Giger se přímo nepodílel na stavbě těla Sil. Pro nemoc své matky neopustil Švýcarsko, ale své kresby odfaxoval do studia. (Terva)

Reklama

Reklama