Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)
  • Ve filmu je kromě podobných scén i podobná hudba jako ve filmu Vetřelci (1986). Christopher Young se tak inspiroval soundtrackem druhého dílu vetřelecke série. (SsgtJira)
  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)
  • H. R. Giger financoval scénu ve vlaku ze svého. S věnovanými 100 000 amerických dolarů tak scéna mohla vzniknou přímo v jedoucím vlaku. (Terva)
  • H. R. Giger se přímo nepodílel na stavbě těla Sil. Pro nemoc své matky neopustil Švýcarsko, ale své kresby odfaxoval do studia. (Terva)
  • Natáčení probíhalo  hlavně v Los Angeles v lokalitách Sunset Strip, Silver Lake, Pacific Palisades, Hollywood Hills a v hotelu Biltmore. Dále se natáčelo v Utahu a Kalifornii. Záběry dalekohledu Arecibo byly natočeny v Portoriku. (Terva)

Reklama

Reklama