Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (212)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z veci ktora sa mi najviac pacila na filme, ze zaslepeni fanaticki teroristi, ktory vyznavali jihad neboli len arabi, ale aj cierni a bieli ludia. Samotny film je dost povrchny komercny produkt. Chybala mu nejaka vacsia osudovost vdaka comu by ma pribeh nejak hlbsie zasiahol. Aj napriek pomalemu tempu v prvej polovici sa mi film pacil. Prislo mi to ako dostatocne zaujimavy komercny pohlad na kontroverznu temu. Velmi sa mi pacilo technicke prevedenie roznych vybuchov. Don Cheadle podal kvalitny vykon a definitivne sa stava mojim oblubenym hercom. Sklamal ma len Guy Pearce, ktory ma sice dostatocne vela priestoru, ale jeho postava je nezaujimava. Film obsahuje jednoznacne najzabavnejsiu scenu teroristickeho utoku na autobus. Jak to buchlo, tak som sa smial dobrych 5 minut. 7/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal daleko propracovanější snímek, na film mě nalákalo zejména herecké obsazení. Ale samotní herci se mohou uhrát k smrti a stejně vás film nezaujme. Asi můj případ. Film měl docela slušný rozjezd, tam se dá pochopit, že tempo film nastolí asi mírnější. Málokdy se stává, že film je napnutý jako kšandy již v úvodu. Don Cheadle je asi jediné velké pozitivum tohoto filmu. Jeho postava dostávala psychicky zabrat, tam není o čem, ve vypjatých dialozích ukazoval, proč patří mezi hereckou extratřídu. Zatímco takový výkon, co předvedl Guy Pearce coby agent FBI, mě vůbec nezaujal. Mdlý, neprožitý, jako kdyby jen přečetl scénář a pak šel domů. Prostě nic moc. Jeff Daniels trestuhodně nevyužitý, to mě zamrzelo možná nejvíce. Přestřelky slabě natočené, kamera tyto momenty prostě a jednoduše zabíjela, pořád lítala ze strany na stranu a já vůbec neviděl, kdo po sobě střílí. Výbuchy v zásadě fajn. Scénář taktéž nenadchl, velice klišovitý. A když u přišlo na závěrečný twist (který ale asi nevypadal zle na papíře), tak mě naštval ten styl podání tohoto zvratu. Jako, takový Labyrint lží po všech stránkách vydařenější. Za mě dávám 47 % ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Kvality tohoto nekřiklavého thrilleru vyniknou při srovnání s "Labyrintem lží" Ridleyho Scotta. Klíčový je zde posun pohledu na válku proti terorismu, především pak na muslimský svět. Oba filmy si jsou dějově a ve vztazích postav velmi podobné, ale liší se v hloubce a vážnosti. Příznačně ekvivalentem (a to jak z hlediska profilace postavy, ale také fyzického vzezření) Leova správného amerického hrdiny, který s čistým štítem prochází labyrintem lží není ve "Zrádci" hlavní postava, nýbrž její protihráč z řad FBI. Při tom film zůstává žánrovkou středního proudu a právě z této pozice může oslovovat široké publikum. Je velmi dobře, že i takovéto filmy v USA vznikají. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařená, komorně pojatá (rozuměj, bez bombastických efektů) politická kriminálka, která mě mile překvapila svou (na americké poměry) nestraností. Obě strany, jak teroristé, tak agenti FBI, mají uvěřitelné a zajímavé argumenty pro vedení té "své" války... Člověku se pak trochu nepozorovaně podsouvá otázka, zda celý tento kolotoč kolem terorismu, válek apod. není jen jeden velký nesmysl. No a to jest docela i pravda. Jenže na takovéto názory je již trošku pozdě.... ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Filmů na toto téma jsou spousty. Zrádce nijak nevyniká a nevytrhne to ani solidní výkon který podává Don Cheadle. Jen slabý „tématický“ odvar oproti výbornému seriálu V utajení kde bylo samozřejmě více prostoru, ale i tak mi každá jeho epizoda připadá mnohem lepší a propracovanější než tento film. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)
  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno