Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovská věcička, která kupodivu ale přece jen trochu překvapila - jednak je tu jedna opravdu vtipná scénka, kdy Zvonilka učí létat ptáčka-nováčka a pak samotná postavička Zvonilky - jak ta mě ze začátku sr...!!! Ale konec dobrý, všechno dobré, nuže odpusťme jí. Jinak je to pohádka spíš pro menší děti a ideálně holčičky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První "celovečerní" film ze série o víle Zvonilce ze Země Nezemě. Má (na rozdíl od pokračování) snahu navodit v úvodních titulcích a následující písni trochu mystickou atmosféru, která skvěle sedí k těsně poviktoriánskému Londýnu, a hlas vypravěčky, stejně jako později Anjelicy Huston/Elišky Balzerové v roli královny Clarion tomu velmi výrazně napomáhá, ale jakmile se přesuneme do Hvězdné Roklinky, už je to lehkonohá pohádka se vším všudy. Příběh je o Zvonilčině snaze změnit zaběhnuté pořádky a dostat se do světa lidí, ale také o smíření se se sebou samou jako Všeumělkou. Ale není třeba se obávat, je kolem toho spousta legrace, ze které si ani jako rodiče nebudete chtít tlouct zoufale hlavou o stůl;) Hudba Joela McNeelyho, těžící hlavně z irských motivů, provází celou sérii, a představuje dokonale padnoucí doprovod k těm velmi vkusně dělaným pohyblivým obrázkům, které ukazují osudy Zvonilky a jejích kamarádek. Pravda je, že se s přibývajícími díly nevyhne překrucování až ignorování některých reálií vlastního světa (nejvíc asi dostane zabrat místopis v Tajemství Křídel), ale když víte, jakých nestvůrností jsou u Disneyho až příliš často schopni, nejde o nic zásadního, a nemáte pocit, že by z vás někdo jen dojil peníze. Ode mě 80%. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste šesti až sedmiletá holčička, bude tohle pro vás naprosto skvělý film. Pokud jste alespoň chápající rodič takovéhle holčičky pobavíte se taky, protože tvůrci samozřejmě mysleli i na vás. Všichni ostatní budou asi zklamaní a budou tenhle film považovat za zcela infantilní zábavu. Každopádně je skvělé, že někdo myslí i na ty šestileté holčičky... Celkový dojem (očima chápajícího rodiče): 80% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Víly jsou strůjci našeho světa. Mají nastarosti jednotlivá roční období a vytvářejí podmínky pro faunu a floru. Víly se rodí při prvním úsměvu malého dítěte a i tak se zrodí hlavní hrdinka, této kouzelné pohádky, Zvonilka. Každá víla má talent, který jí pomůže zařadit se do vílý spolešnosti a jejího životního pracovního zařazení. Zvonilka se dostane do skupiny všeumělek a brzo zjistí, že to není zrovna moc velká výhra. Hlavně ne pro Zvonilku, která by chtěla poznávat svět. Pokouší se proto svůj talent změnit..... Tato pohádka má pěkný grafický styl a padnoucí doprovodnou hudbu. Kouzelné víly by si mohli zamilovat nejen děti, ale i dospělý, kteří mají rádi pěkné příběhy. Za mě 90% :) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesložitá pohádka malé holčičky srozumitelně vychovává, ať si každá (každý) váží svých schopností a nepodléhá falešným ambicím, pak bude odměněna splněním i vysokých cílů (třebaže průmyslovou manufakturou nahradí poctivou rukodělnou výrobu, aby stihla odčinit škodu, kterou způsobila :-)). Ne, scénář neustojí hlubší rozbor, ovšem barevná (béčková) animace víl a kouzelného světa cílovku určitě u(s)pokojí; melodický orchestrální soundtrack s irskými motivy pak snese i přísnější měřítka. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)
  • Premiéra filmu byla zdržena pro výrobní problémy. Sharon Morrill, vedoucí Disney Toons, byla propuštěna, protože se výrobní náklady tohoto filmu vyšplhaly až na 50 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama