Reklama

Reklama

Legenda o sovích strážcích

  • USA Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (více)
Trailer 3

Hlavní postavou je mladý soví kluk Soren, který je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga’Hoolu - mýtické skupině okřídlených bojovníků. Ti bojovali proti zlým Čistým, jak si sami říkají, ve velké bitvě za záchranu všech druhů sov. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale hrůzné následky - oba soví sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu přímo do spárů Čistých. Teď je na Sorenovi, aby se pokusil o odvážný únik s pomocí dalších mladých soviček. Společně letí přes moře i skrze mlhy, aby našli Velký strom - domov legendárních sovích Strážců Ga’Hoolu, jenž jsou jedinou nadějí na vítězství v bitvě proti Čistým a na záchranu sovích království. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (776)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný kontrast medzi úchvatnou animáciou (nič lepšie som za posledné roky nevidel) a žánrovo roztriešteným, banálnym a predvídateľným príbehom, ktorý ma v kinách maskovať azda len 3D. Presne takí sú soví strážcovia Zacka Snydera. Vonkoncom nie zlí, občas priam ohurujúci ale celkovo od animovanej špičky predsa len dosť vzdialení. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jeden z mála, kterého trailer nechával chladným a očekával jsem průšvih... ale nakonec jsem shlédl vydařenou pohádku, kde Zack Snyder svůj rukopis nezapře. Vizuální orgie, sovy a souboje jsou strašně fajn, jen mě místy iritoval dětinský humor... I když se zde nachází pár hluchých míst, tak jsem měl po shlédnutí příjemný pocit a hlavně jsem se nenudil, proto hodnotím 4 hvězdičky... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem si to trošku proležet hlavou. Zack Snyder stvořil nádherný animák, parádně se na něj kouká, animace je neskutečná, ale je to až moc bláznivý. Vždyť dojem na mě mají udělat soví strážci, soví princezny a králové, soví panoši a soví rytíři. Netvrdím, že sovy nemají hezký kukuč, ale je to prostě hrozně divný. Psi nebo kočky ještě fungujou ale abych fandil sovám, to už se mi zdá dost přehnaný. Nakonec ale hudba parádní a závěrečná scéna fantastická. Přes divný, i když svým způsobem epický nápad, je to nádherný animák. Tak nádhernou animaci jsem snad ještě neviděl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Špičkový vizuál a Snyderovy standartní zpomalovačky zabalené do průměrného příběhu o bojujících sovách. Zack Snyder jako by se nemohl rozhodnout, zda chce se natočit dobrodružnou podívanou pro teenagery, nebo pohádku pro nejmenší, takže je tam od každého kousek. Jenže dohromady to moc nefunguje a nakonec se tedy nebude moc bavit ani jedna skupina. Tempo je navíc docela pomalé a akční scény mě taky nestrhly tolik, jak jsem očekával. Snyderovo první vážné zaváhání a hodně průměrný animák, který si ale díky excelentní animaci zasloužil dopadnout daleko lépe. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nudné zúfalstvo, ktoré namiesto príbehu ponúka skratkovité a silne nedopovedané polomotívy, namiesto mytológie len zmes fantasy blábolov, ktoré nedávajú zmysel, a namiesto emócií, humoru, napätia a sympatických postáv... vlastne nič. Nádherná animácia a tým to hasne. Tento neúspech si vyžer, Zack, prajem ti ho. Už od polovice som mal chuť iba sms-kovať známym, nech sa tejto konštantne nezáživnej sračke zďaleka vyhnú. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o první animovaný film, který režíroval Zack Snyder. (LEGACY)
  • Předlohou filmu jsou první 3 knihy z celkem 15dílné (+2 rozšiřující knihy) knižní série „Guardians of Ga'Hoole“ od Kathryn Lasky. V češtině z této série vyšly pouze 4 knihy. (vojtaruzek)

Související novinky

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Kdo se ujme Supermana?

Kdo se ujme Supermana?

06.10.2010

Kandidátů na režii nového Supermana byla spousta (Tony Scott, Darren Aronofsky...), nakonec ale studio Warner podepsalo smlouvu se Zackem Snyderem. Je to překvapivý tah, zejména když přihlédneme k… (více)

Kdo zastaví 3D šílenství?

Kdo zastaví 3D šílenství?

04.02.2010

Asi až diváci, kteří se někdy v blízké či vzdálenější budoucnosti tímhle fenoménem nasytí a přinutí Hollywood, aby se nesnažil servírovat jim všechno trojrozměrně. Nebudeme se vracet k tomu, kdo to… (více)

Další Evropané v Hollywoodu

Další Evropané v Hollywoodu

09.03.2009

Dva zajímaví evropští tvůrci upsali duši Ďáblu... ehm, Hollywoodu. Získat Oscara (nebo alespoň nominaci) v kategorii „nejlepší neanglicky mluvený film“ je obvykle začátek cesty k režírování nějakého… (více)

Reklama

Reklama