Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Maličko pomalejší rozjezd ve stylu diary of the dead, na který navazuje sledováním osudů vojáků, co v minulém filmu obrali študáky s kamerou o jídlo, ale po příjezdu na ostrov se z toho stává zajímavě klasicky i parodicky zároveň natočený zombie western. Je tu "černý šerif", je tu "desperát" co si to s ním chce vyřídit (a mluví jako pirát), dvě party pistolníků a hromada zombie a do toho všeho společenskoválečná reflexe spolu. Dokonce je tu i pravý polední duel (ovšem v noci) :). ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli jsem víc příjemně překvapený nebo rozčarovaný, zda se mi to víc líbilo nebo ne. :) Romero na jednu stranu hned v prvních minutách zažehne oheň bleskové (sebe)ironické podívané, která cituje z westernových klasik, dává do kupy bandu zábavných amorálních postav s nízkým pudem sebezáchovy a násilí bere spolu se vším ostatním výhradně na lehkou váhu. Tenhle nadopovaný dostihový kůň však ztrácí dech ve chvíli, kdy má Romero v plánu zvážnět a postupně se dopracovat k obvyklé výpovědní hodnotě skrze satirický hledáček, přičemž se nedokáže zbavit nevhodných postupů, které mu doteď tak dobře sloužily v případě svérázného pastiše. Dost možná si všechny ty legrácky, záměrný amatérský přístup (viz. nahodilost scénáře, v němž vše nemusí zákonitě něco znamenat či se k něčemu vázat), zkratkovitost, podivnou profilaci postav a spoustu dalších nedořešeností či spíše řečeno podvratností ponechal záměrně a chtěl tak demonstrovat, že i s minimem prostředků a horkou jehlou šitým scénářem se dá natočit chytrý a hravý kousek z řad pokleslého žánru, máte-li talent a buřičského ducha. Tím však trpí to, čeho si (a nejen já) cením na Romerových zombie bijácích nejvíc, tj. poctivá hororová atmosféra (film má k ní a hororovému žánru opravdu daleko) a detailní rozbor apokalypsou poznamenaných lidských charakterů a především sociálních rozporů, s kterými se zde pojí hned několik závažných témat, hodných řádného prozkoumání (vnímání „deadheads“ na různých etických úrovních je zde podrobeno většímu důrazu a je více spjato s obecnou etikou člověka, než kdy předtím). Závěrečná mrazivě varovná tečka v Romerově dosti nejistém podání má tak snad vůbec poprvé pramalou váhu. Oproti výbornému Deníku mrtvých, který dokázal s mistrovskou přesností střídavě vyvolávat salvy smíchu, věnovat se formálním, žánrovým i narativním hrátkám, budit panickou hrůzu a důstojně se strefovat do médií, armády a mnohých dalších, mírný krok zpět v konceptuální uvědomělosti, žánrové nadřazenosti a pomyslném romerovském tažení vpřed. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Romerov ďalší zárez do Zombie hororu nevychádza zle. Stále tam nájsť nejaký ten sociálno-kritický podtón a čierny humor je takisto v ponuke dňa. Mňa, ako fanúšika zombie hororov ( hlavne starej školy Fulci, Romero, Mattei - tí ostatní šprintéri mi akosi k duši neprirástli ) potešil aj klasický Romerov pohľad na ľudské telo z jeho vnútornej stránky. Je to morbídne, ale patrí to tam. Možno ale predsa len menej CGI a viac practical - Savini prosím ťa príď! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $101,740Tržby Celosvetovo $384,000Tržby za predaj DVD v USA $2,356,285 //počet predaných kusov 142,978║ béčkový príbeh ale újde, zombíkov o kúsok posúva ďalej, občas nejaký ten vydarený fór či dobrý nápad, dalo sa /55%/ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Romerovi zombie radovánky měly vždycky nějakou přidanou hodnotu, buď byly ve své době prudce originální a šokující (Noc oživlých mrtvol), nebo měly nějakej ten hlubší význam (Úsvit mrtvých, Den mrtvých), anebo aspoň uměly pořádně pobavit (Země mrtvých). V Survival of the Dead mi přišlo, jako kdyby si sám velký mistr dělal ze sebe a ze svého odkazu tak trochu prču, páč toto je v první řadě jedna velká nadsázka a až potom horor. Velkým plusem je určitě takovej trefnej retro feeling (hlavně masky zombáňů) a taky, jak už bývá v Romerových filmech zvykem, chutné gore. S přimhouřenýma očima hodnotím i tenhle kousek celkem kladně. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama