Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rok po Podivném dědictví se rozhodl Terence Hill podívat do míst Tenkrát na Západě. K filmu samozřejmě musí odkazovat již sama přítomnost Henryho Fondy. Kolem jeho postavy se snaží Nikdo vytvořit legendu. Ten film mě určitě baví. Není to sice Tenkrát na Západě, ale až na scénu v zrcadlovém bludišti ukázkově odsýpá a přitom nikam moc nespěchá. Za nejlepší scénu považuji návštěvu baru, ve které musí Terence Hill ve vzduchu sestřelit každou vypitou sklenici. 75% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako som sa na toto legendárne dielo westernového žánru tešil, tak som bol po jeho skončení sklamaný. Dej nudný a o ničom, Fonda nevýrazný, žiadne poriadne prestrelky. A vrchol všetkého boli časté zrýchlené zábery, až to miestami pripomínalo paródiu. Človek by ani nepovedal, že s tým má niečo spoločné Sergio Leone. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukl kvůli ústřední melodii od mistra všech mistrů Ennio Morriconeho. Hudba ve snímku sedí stejně dobře, jako cigán ve vězení. Vše ostatní už ale nijak dechberoucí není. Samozřejmě, dva ústřední borci hrají jako o život a přitom je v sázce život pouze Henryho Fondy. Příběh mě totálně nechytil za srdíčko. Je takový chaotický, komplikovaný a divný. To, že to měla být komedie, jsem si až po zhlédnutí přečetl zde. Líbilo se mi pár střílecích scének, úvod, pohodová atmosféra a závěrečné postesknutí nad starými časy. Pod 3 * si netroufnu zajít, i když si na závěr postesknu i já. Leone uměl vytvořit ve všech směrech lepší westerny. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jako by byl natočen na dvakrát. jednou jako čistý western to ,když je na scéně samotný Henry Fonda a pak jako westernová komedie s Terencem Hillem , když jsou oba dva spolu je to takové divné stojí to na místě a jakoby nevědělo na ,kterou stranu se dát. Ten konec je až moc "dojemný". Ps: Když si na konci při přestřelce s bandou Henry Fonda nasadí brýle vypadá jak hodný strejda a né legendární pistolník. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté - spolupráce Sergio Leone - Ennio Morricone je jedna z nejpozoruhodnějších ve filmové historii vůbec. Když se ještě přidají takoví velikání jako jsou Fonda a Hill, tak to opravdu stojí za to. Vskutku prapodivný western, který mimo klasických Leonových prosředků (jako dlouhé scény a smysl pro detail) využívá i dost nevšední pro western, jako zrychlené a zastavené záběry, humor, zrcadla. Celkově je to geniální směs, která zaostává za ostatními pistolnickými díly režiséra jen o kousek. Terence Hill je tu opravdu skvělý. Škoda, že v Hollywoodu nedostal šanci na nějaký velký trhák. 80% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Hlavním zdrojem filmu je literatura: dítě, které nechce vyrůst, Petr Pan. (Hennes)
  • Nessuno (Terence Hill) ve filmu jí fazole. Terence Hill měl rád fazole i v soukrém životě. (Redyx1)

Související novinky

Reklama

Reklama