Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Vlastně se celý film nic neděje a občas mi to přišlo nesmyslně afektované, ale nakonec jsem byl spokojen. Asi je to zásluha prvotřídních herců, kteří hrají skvlěle (a navíc je mám oba hrozně rád). Musím však přiznat, že mi charakter Hernyho Fondy šel občas dost na nervy... nicméně odhaduji že to byl záměr a jeho stvárnění hudrujícího dědka bylo prostě prvotřídní. A Katharine Hepburn? Svůj jas neztratila ani v pětasedmdesáti.. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jak ty poetické filmy mám rád, ale jak já je i nenávidím. Miluji ty příběhy, tu muziku, tu krásně laděnou atmosféru, kter donutí člověka přemýšlet. Ale na druhou stranu po skončení mám vážně divný pocit, nejspíše je to úzkost, smutek a pocit osamění. On Golden Pond je opravdu krásným filmem, dke dvojice FOnda Hepburn je nezapomenutelná, Ethel je opravdu rozverná a Kathrinepředvedla jeden ze svých nejlepších výkonů. Norman je bručoun každým coulem a Henry předvedl opravdový herecký koncert, sice ho mám rád jako padoucha Franka, ale tady jsem mu věřil každé slovo, které podával s určitým nadhledem a ironickým úsměvem. __ Film mi otevřel doopravdy oči co se citů týká. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Mark Rydell mal 2 kultové filmy - Harry a Walter jedou do new Yorku a tento Na Zlatém jezere. Hlavni tahuni su dvaja - konkretne Henry Fonda /jak byl dobyt Zapad, Muj Milacek klementina, Fort Apache/ a Katarina Hepburnova /Quality Street 1937, nejprve stvoril zenu/, dlej som videl aj Jane Fondu /Komornik, Stvanice/ a Dabney Coleman /Tootsie, Bitva o midway, Sklenene Peklo/. Obycajne dialogy prevladaju, to dodrzuje aj tento film, tempo ma perfektne. O akciu tu nejde, strhujucejsi moment snad len jden - jazero. Film skor pre artovych divakov a priaznivcov spolocenskych konzervaciek. Tej spolocenskej konzervacie je tu viac nez dost, to je ale v pohode, ja som od prirodzenia tolerantny : 100 % ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, ktorý si svojou veľkorysosťou a úprimnosťou vydobil cestu do môjho srdca. Aké by to bolo príjemné vrátiť sa po dlhých rokoch na miesto s toľkými zážitkami a bohatou minulosťou, vedieť, že tam pri kozube čaká sarkastický dedo a pritom všetkom nezabudnúť, že je napriek odlišnosti stále dôležitou súčasťou môjho života. Získať si priazeň ufrflaného otca - to sa človek naučí iba svojou vlastnou púťou - školou života. Nezabudnuteľný Henry Fonda, ktorý mi pripomenul, že film nemusí byť vždy iba filmom. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám přenádherný film!! Něco tak úchvatného jsem snad ještě neviděl! Komorní drama odehrávající se na chatě u jezera Golden Pond mne ohromilo geniálními hereckými výkony, perfektní hudnou, skvěle vybraným prostředím a poetickou režií Marka Rydella, který by si možná i Oscara odnesl, nebýt Beattyho opus magnum Rudí. Henry Fonda si svůj životní výkon nechal na samý sklonek života a tím získal i svého jediného, ale naprosto zaslouženého Oscara. Katharine Hepburn v roli milé a starostlivé manželky podala další ze svých životních výkonů a odnesla si za něj už svého v pořadí čtvrtého Oscara a potvrdila pověst nejúspěšnější herecky všech dob. Další významnou roli zde sehrála Henryho dcera Jane Fonda, která nedostala tolik prostoru, ale určitě nějak významně nezaostala. Nenapadá mě ani jeden záporný fakt, který bych snímku vytkl, takže nezbývá než všem vřele doporučit....... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy Chelsea skáče šipku, aby se předvedla svému otci, měla Jane Fonda připravenou dublérku, protože nesnáší studenou vodu. Katharine Hepburn (Ethel) se jí ale zeptala, zda skočí sama, a Jane bylo trapné odmítnout, a tak několik týdnů trénovala a ve filmu pak šipku skočila sama. (Verunka84)
  • Ve filmu se Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) setkal nejen se svou dcerou, ale před kamerou se poprvé mihl i jeho vnuk Troy Garity. (Kulmon)
  • Jedná se o jediný film, ve kterém se setkaly dvě legendy stříbrného plátna – Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) a Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Před natáčením tohoto snímku se dokonce nikdy ani nesetkali, přestože měli společné přátele a známé. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama