Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (695)

castor 

všechny recenze uživatele

První polovina poměrně funguje. Divák toho s ohledem na klesající kvalitu přibývajících pokračování vlastně ani moc neočekává. Smrt si pro hrdiny přichází v relativně realistickém provedení, některá jsou dokonce skvostná (hlavně napínavé očekávání při návštěvě kadeřníka). Pravidla žánru se neporušují, což je dobře, opět ale šustěním papíru trpí hlavně druhá polovina. Přesto rozpočet je velkorysý, některé momenty mají skutečně švih a nápad, ostatně rozumná je celá délka filmu. To je ale asi tak všechno.. Každý díl měl něco, jednička i dvojka nabídly za málo peněz hodně muziky, po technické i dějové stránce šlo o rafinované jednohubky, spotřební trojka pak z pochopitelných důvodů těšila nejmíň. Čtyřce už hodně ubírá nesmyslná vata (kupříkladu hodně laciná zpověď černocha, varovné vidiny hlavního hrdiny) mezi jednotlivými úmrtími a také to, co předchozím dílům nechybělo. Nadpřirozený řetěz nejrůznějších náhod byl totiž alespoň trochu „uvěřitelný“, jenže tady se samy pohybují tuby gelu v kadeřnictví a postavy jednoduše naklušou někam, kde to pak už jen pohodlně schytají. Právě na postavy se tu kašle asi nejvíc, nikdo je neřeší a banda tuctových mladíků a mladic toho moc svým „herectvím“ nebo nedej bože „charismatem“ nezachrání. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už trojka bola celkom zbytočná... a štvorku má ospravedlniť prítomnosť 3-D atrakcií. Ungh! Ak má 3-D nahrádzať akýkoľvek príbeh či originálny nápad (a tu to platí), tak vravím, že táto technologická vymoženosť je Zlo. V kontraste s napínavou, atmosférickou jednotkou a zábavným gorefestom dvojky je toto iba sled načisto samoúčelných killovacích scén. Všetko medzi nimi je nudná, nezaujímavá, zle napísaná a príšerne zahraná vata. Samozrejme, niekomu budú jednotlivé "smrte" pripadať zábavné - pri vtipne vypointovanej scénke v kaderníctve či v bazéne sa ani nečudujem, sú chutné. Mňa však tých pár digitálnych mŕtvol nevzrušilo a najlepšou časťou filmu zostávajú úvodné titulky so súhrnom úmrtí z predchádzajúcich dielov v podaní röntgenových kostier... geniálne! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak aby sme si to zrekapitulovali. Kazda cast sa nataca kazde tri roky (2000, 2003, 2006 a 2009). Jednotku a trojku natocil James Wong a dvojku a stvorku kaskader David R. Ellis, co sa preukazalo aj v dvojke brutalnou havariou na ceste alebo terajsou havariou na pretekoch - proste havarie su Ellisove speciality :-) V jednotke vybuchlo lietadlo a v trojke sa povolili koliecka na husenkovej drahe, ak ste trojku nevideli, urcite si mozete domysliet, ake to malo nasledky. Vsetky dalsie casti nemozu priniest nic nove, jedine ak desiatky roznych necakanych brutalnych umrti, pri ktorych niektori ludia so slabsou povahou otacaju hlavou do vsetkych smerov hlavne prec od platna alebo obrazovky. Tak ako sa mi vlastne pacila stvorka? Mam zmiesane pocity, ale urcite viac, nez trojka. Ta explozia v kine nemala chybu a pacila sa mi viac, ako samotna havaria na zaciatku, kde bolo pouzitych az prilis vela citelnych alebo na dnesnu dobu nie prilis kvalitnych vizualnych efektov. Proste Ellisovi sa dvojka podla mna podarila lepsie. Zatial moje najoblubenejsie casti su teda dvojka a jednotka, ale uz by s tym asi mali tvorcovia skoncit, lebo to uz nic nove priniest nemoze, jedine by to mohlo ist dolu vodou, tak ako SAW. Reziser David R. Ellis natocil este napriklad CELLULAR (2004) s Kim Basinger alebo HADI V LETADLE (2006) so Samuelom L. Jacksonom. _________ Bobby Campo - (Nick O´Bannon) +++ Shantel VanSanten - (Lori Milligan) +++ Nick Zano - (Hunt Wynorski) +++ Haley Webb - (Janet Cunningham) +++ Mykelti Williamson - (George Lanter) +++ Krista Allen - (Samantha) +++ Andrew Fiscella - (Mechanik) +++ Justin Welborn - (Rasista) +++ (Videl v kine 08.09.2009) +++ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

75 minutové zpestření nedělního večera. Hodnocení jednotlivých dílů není náhodné, každý díl opravdu je o těch zhruba 10% slabší, takže se musím připravit na to že 5. díl bude lehce olizovat hranici koukatelnosti. Několikrát jsem se ale musel usmát nad situacemi typu, že chlápek je zatlačený v plotě tak že z něj začnou vypadávat jednotlivé dílečky a jeden z našich hrdinů se zeptá "Ježiši, není vám nic?" Anebo když zahradník nalívá do traktůrku benzín a vesele u toho žmoulá cigáro. Stále tedy čekám na nějakou 3-D pecku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ellis se vrátil a já se opět královsky bavil. Nechápu to mizerný hodnocení tady. Pravda je to už hodně velkej provar a recyklace toho co jsme viděli v předchozích dílech, ale to vůbec nevadí, protože to tempo je tak vražedný, že se prostě nemůžete stihnout nudit. Navíc úvodní a závěrečný titulky jsou prostě naprosto vymazlený. Ellis tu opět potvrdil, že prostě uměl (věčná škoda, že už není tento znamenitý a osobitý režisér mezi námi) a přišel tu znovu z některými svými typicky černohumornými prvky a kreativními a zábavnými smrťáky (hlavně ta smrt rasisty je fakt best) Jinak je to jeden z mála filmů na kterým jsem byl v kině na 3D a fakt jsem si to maximálně užil. Skutečně jeden z mála snímků kde je to 3déčko opravdu kvalitně využitý a vylepšuje divácký zážitek. Úvodní katastrofa průměrná, možná mohla být lepší, ale zbytek filmu včetně tradičního konce už je pak naprosto ok. Musíte prostě jenom zapomenout na to, že už je to čtvrtý díl a z toho velmi originálního původního námětu se přeci jenom začíná trochu stávat klišé. Prostě to chce vypnou mozek, nic neřešit a jenom si to užít. Poslední vydařený díl série, na pětku už se měli radši vysrat.75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Kavárna, ve které se na konci filmu sejdou přeživší, se jmenuje "Death by Caffeine" (Smrt kofeinem) a na jídelním lístku má několik položek souvisejících se smrtí. (Duoscop)
  • Prvý film série, ktorý obsahuje sexuálnu scénu. (ČSFD)
  • Reklama na "Clear Rivers Water", která se ve filmu objevuje, odkazuje na Clear Riversovou, jednu z hlavních postav prvních dvou filmů, kterou hrála Ali Larter. (pajik)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama