Reklama

Reklama

Sandy (Catherine Zeta-Jones) je šťastně vdaná, má dvě děti a myslí, že už jí v životě nic nechybí. Jednoho dne náhodou odhalí nevěru svého manžela. Rozhodne se k radikální- mu kroku: opustí ho a přestěhuje se i s dětmi do New Yorku, najde si práci, přátele a začíná nový život. Brzy po příjezdu Sandy nečekaně vstoupí do života sympatický mladíček Aram (Justin Bartha), který pracuje v kavárně pod jejím bytem. Aram Sandy občas hlídá děti, které jeho společnost a zábavné hry přímo zbožňují. Také Sandy začíná nechtěně podléhat jeho neodolatelnému klukovskému šarmu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím, že je to předvídatelná romantika jako každá jiná. Celý vývoj je tak nějak realističtější (až na ten závěr filmu). Láska vzniká postupně a i procitnutí a uvědomění si věkového rozdílu je na romantickou komedii podivné, vždyť na věku nezáleží a mají být spolu přes všechny nesnáze. Ano, na věku opravdu nezáleží, důležitější je zralost a vhodné načasování. A to, že se opět nakonec sejdou již ve správné době a oba sami, to je opravdu teprve ta romanticky neuvěřitelná část. A co kdyby se oba po letech sešli a bylo by to ono, oba naladěni na stejnou vlnu a nebyli by sami. Měli by být ještě spolu? Film se mi moc líbil. Bavila mě interakce páru, ve kterém je větší věkový rozdíl. Vzrušující dva světy a ta propast, když přijde řeč na rodinu, zajištění, budoucnost. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale buď mám hodně špatnou ruku při výběru nových komedií, nebo už fakt nejsou to, co dřív… A proč? Třeba proto, že (opět) jedna vynikající herečka a jeden lepší herec odříkávají dialogy, které jsme milionkrát slyšeli, protože to „je ze života“… Samozřejmě i vychytralé děti jsou zcela reálné… A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale nechci. To, že Catherine JE Sexy 40 nepopírám a klidně to podepíšu krví, jenže to neznamená, že se kvůli tomu musím dívat na hodně, hodně dlouhý film, který mě nudil a který jsem v podstatě dokoukal jen kvůli Catherine (tak jo, ani ten Justin nebyl špatný.) P. S. Když jsem v titulcích uviděl, že hudba je od génia Clinta Mansella (který složil dokonalou hudbu pro filmy Requiem za sen nebo Moon) tak jsem zpozorněl, nicméně tohle nebylo ani zdaleka to, na co jsem od génia jeho formátu zvyklý. Zcela rutinní, ničím nezajímavý hudební doprovod. Pro tohle je vás škoda, Clinte a Catherine… P. S. 2. A české distributory bych ocenil medailí (kolikátou už?) za přesný překlad, kdy vystihli ty malé drobnosti a proto The Rebound přeložili jako Sexy 40. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

On oslavil pětadvacetiny, její věk se přehoupl přes pro ženu nevábnou číslovku čtyřicet. On žije u rodičů, od kterých dostává „cenné“ životní rady a pracuje v kavárně, ona zabředla ve stereotypu života na předměstí, vychovávajíc dvě děti. On se přiopije po jednom pivu, pro ni jsou rána po flámu horší a horší. On se momentálně vyrovnává s milostným francouzským fiaskem, ona přistihla manžela, kterak strká svůj úd do úst jiné. Oba jsou ve fázi, kdy je třeba vykročit tou správnou nohou. A samozřejmě to přes „chůvovskou linii“ dají dohromady. Právě hrdinčiny prostořeké děti se starají o komediální vsuvky, nutno podotknout poměrně funkční vsuvky, on a ona zde vystupují jako vcelku postavy z masa a kostí a s docela uvěřitelnými starostmi a radostmi. Vyhneme se tak násilným „jejda, ooops“ scénám, u kterých se divák cítí trapně za hrdiny. Catherine Zeta-Jones (výtečné první a rovnou i poslední rande s chiropraktikem) a Justin Bartha naštěstí dávají téhle látce civilní nádech, a abych to víc neprotahoval, tuctová romantická komedie se tentokrát naštěstí nekoná. I proto dám čtyři hvězdy, protože v téhle sestavě mi bylo až překvapivě příjemně a nic na tom nemění fakt, že se ve finále vše jen tak mimochodem vyřeší. Vlastně se to nevyřešilo vůbec špatně!! Vtipné, dojemné, vkusné. A Zeta-Jones JE proklatě sexy.. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Konečně inteligentní, vtipná vztahovka ze života s patřičným nadhledem.....NE, bohužel nic takového se nekoná aneb další (marný) pokus Milana „polidštit“ a přivést na žánr romantická „komedie“ made in USA. Catherine to i na prahu 40-ky zatraceně sluší, ale to je asi tak všechno, co vám snímek „ dá „. Už samotná šablona vzbuzuje (mé) velké rozpaky. Sandy je šťastně vdaná, nic ji nechybí až do kamžiku, kdy zjistí, že si to její manžel rozdává s její kamarádkou. V ten moment ( jako mávnutím kouzelného proutku ) zjišťuje, že celý její dosavadní život stál za hovno. Rozhoduje se k radikálnímu kroku. Klidně mě ukamenujte, ale takto já si rozhodně „ vztahovku ze života „ nepředstavuju, ikdyž udělat tlustou čáru a zapomenout na nevydařené manželství v posteli s 25-tým „kolouškem“ Aramem, to se ( v případě Catherine ) dá lehce pochopit :o) Vyserte se jednou američané na zaběhnuté šablony a zkuste natočit „obyčejný „ příběh. Chci toho zase tak příliš? Zřejmě ANO... 40?.., MNĚ téměř taky. Dokoukání tohoto snímku mě totiž 10 let života a pár šedin určitě stálo. p.s. shodou okolností jsem naposledy shlédl snímek Play It again, Sam s Woody Allenem v hlavní roli. Kdybych tomuto snímku dal více jak 2,5 * byl by to vůči tomuto snímku Herberta Rosse výsměch, musel bych se nutně pominout a ztratit veškerou soudnost a to i přestože v daném žánru existují MNOHEM, MNOHEM horší snímky. To ale není polehčující okolnost. 1* za „ TOP GUN :o)„ zbytek za těch pár světlých momentů, víc ani ťuk.... ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Když jsem vcházel do sálu, vůbec nic jsem od filmu neočekával, snažil jsem se vyhledat spíš film na odpočinek a kupodivu jsem se trefil báječně! Po prvních pár minutách filmu jsem si spíš říkal, že se dívám na další tuctovou americkou romanci, ale po uspěchaném začátku se příběh začal pomalu uklidnovat a já si obě postavy (především role pro Justina Barthu byla pěkně napsaná) oblíbil. Sandy s Aramem tvoří charizmatický pár, který se snaží vypořádat s věkovým rozdílem. Ve filmu se často střídají romantické chvíle s vtipnými hláškami a scénami, ikdyž nutno poznamenat, že některé z nich byly dost zvláštní. Sexy 40 narozdíl od podobných žánrových snímků člověka nejen utlumí na 95 min, ale dokonce ho zabaví. Jak jsem již psal, film není založen na přehnaně "sladkých" scénách, kde si jednotliví aktéři vylévají své srdce, přesto film má hloubku. Jako mírně nadprůměrná žánrovka velmi dobré. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • V době, kdy nebylo ještě rozhodnuto ani o obsazení rolí, měli tvůrci snímku díky hrozící stávce na přípravné práce a předprodukci pouhých sedm a půl týdne. (znamka22)

Reklama

Reklama