foto

Justin Bartha

  • nar. 21.7.1978 (40 let)
    West Bloomfield, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Justin Bartha se narodil 21. července roku 1978 ve Fort Lauderdalu na Floridě v USA. Jeho původní rodné jméno je Justin Lee Bartha a je židovského původu. Narodil se otci Stephenovi, který se dodnes pohybuje v oblasti realit a matce Betty, která je dodnes učitelkou ve škole. Spolu s rodinou se přestěhovali do West Bloomfieldu, Michiganu (předměstí Detroitu), když Justinovi bylo devět let.

Mezitím na vysoké škole se zbláznil do herectví, krátce poté, když utrpěl zlomeninu zápěstí ve školním tenisovém týmu. Následně po nakousnutí role ve hře „A Midsummer Night's Dream“ v místní škole, začal být členem dětského divadelního kroužku, kde provázel děti z nemocnice a ze základní školy. Po vystudování vysoké školy ve West Bloomfieldu v roce 1996, soustředil pozornost na město New York, konkrétně na Univerzitu v New Yorku, kde by si mohl zdokonalit své umění v oblasti herectví.

Svou hereckou kariéru začal za kamerou jako asistent produkce, kdy spolupracoval na filmu „Analyze This“. Jeho herecký debut přišel o rok později v krátkém snímku zvaným „Tag“. Napsal a také režíroval krátký film s názvem HIGHS AND LOWS, který diváci měli možnost zhlédnout na filmovém festivalu v roce 2003 v New Yorku. Dodatečně psal také pro MTV, režíroval a také hrál ve snímku „The Dustin and Justin Show“. Uvedl, že by rád pokračoval v práci za kamerou i do budoucna. Vedle tohoto úspěchu měl menší role ve snímku LÁSKA S RIZIKEM spolu s Benem Affleckem a Jennifer Lopez, kde si zahrál uneseného chlapce a také ve snímku CARRIVAL SUN.

Krátce po těchto snímcích měl možnost zahrát si v zatím nejúspěšnějším filmu v jeho kariéře LOVCI POKLADŮ (2004) spolu s Nicolasem Cagem jako jeho asistent Riley Poole. V roce 2006 měl Bartha vedlejší roli ve filmu LEMRA LÍNÁ a také si zahrál v televizním sitcomu TEACHERS, kde představuje univerzitního profesora. Tento sitcom se ale příliš dlouho v televizích neudržel. Premiéru měl 28. května 2006 na NBC a byl stáhnut 15. května 2006.

Momentálně Justin dělí svůj život bydlením mezi New Yorkem a v Californií.

Crazer

Herecká filmografie

Filmy

2018 Driven
Headlock
Sorry for Your Loss
2016 Návrat domů
White Girl
2013 Brahmin Bulls
CBGB: Kolébka punku
Pařba na třetí
2011 Pařba v Bangkoku
Černý kůň
2010 Božská extáze
2009 Pařba ve Vegas
Sexy 40
Station, The (TV film)
Ztraceni v lásce
2008 New Yorku, miluji Tě!
2007 Lovci pokladů: Kniha tajemství
2006 Lemra líná
2005 Nevěřte mužům
2004 Lovci pokladů
Osobní prohlídka (TV film)
2003 Carnival Sun
Láska s rizikem

TV seriály

2018 Dobrý boj (TV seriál)
Day 492 (S02E13)
Day 478 (S02E11)
Day 471 (S02E10)
další epizody (10)
2017 Dobrý boj (TV seriál)
Chaos (S01E10)
Self Condemned (S01E09)
Reddick v Boseman (S01E08)
další epizody (10)
2015 Cooper Barrett's Guide to Surviving Life (TV seriál)
2013 Úplně normální (TV seriál)
The Big Day (E22)
Finding Name-O (E21)
About a Boy Scout (E20)
další epizody (11)
2012 Úplně normální (TV seriál)
Baby Proofing (E11)
The XY Factor (E10)
Pardon Me (E09)
další epizody (11)
2006 Teachers. (TV seriál)

Dokumentární

2009 2. světová válka: Ztracené filmy (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace