Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stallone klasicky jednotvárny, ale v roli nájomného vraha mi to neprekáža. Naopak Banderas tu predvádza herecký koncert a so svojou mimikou pracuje jak cirkusový virtuóz. Julianne Moore výrazná tým, že aj po 20 rokoch vyzerá zhruba rovnako, ak ju porovnáte s dneškom.To však nestačí na dokonalý snímok, pretože tento je taký priemerný. Dosť pretiahnutý čo sa týka času, dej viac akčný než so zápletkou a záver predvídateľný. Tri hviezdy teda dávam za herecké umenie, nie za film, ten bol horší.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajn casting, herecký je to dobre zahrané (výborný Sylvester Stallone, skvelý Antonio Banderas a kočka Julianne Moore), akčné scény sú dobre natočené a majú atmosféru, príbeh napínavý, no trošku film brzdí pomalé tempo. Jeden s tých lepších filmov nie len Slya, ale aj režiséra Richarda Donnera. 80% - 4* ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zářná ukázka toho, že i když máte na papíře scénář, kterého by byla škoda snad i na vytření zadku, nemusíte zoufat, protože vás z bryndy obstojně dokážou vytáhnout dvě vynikající herecké ikony, z nichž jedna dokonce dokáže hrát. Oba páni nám rozpoutali solidní kolotoč kolem necelého 1,5 MB dat. Film neztrácel čas blbostmi. Od začátku do konce je to téměř celé blok akce. Velice slušná zábava. Vhodné ke konzumaci malého i většího objemu alkoholu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film mám sám o sobě rád, je i docela napínavý, ale štve mne ten naprostý zmatek v úvodní části, změny rytmu a tempa vyprávění, a naprosto zoufalá je podle mne Julianne Moore, která neví, co má hrát, a navíc to hraje blbě. Ve chvíli, kdy se film „uklidní“, už odsýpá docela příjemně, napětí se zde objevuje, jen mi vadí zase nepodařená závěrečná scéna se zmrtvýchvstáním padoucha a ono nijak drsné, jak by mělo být, cameo se šéfem. Ale jak říkám, atmosféru to má, určité napětí taky, dobře se na to dívá i přes strašlivě špatnou Juliannu, ale na víc jak dvě hvězdy to objektivně fakt není. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že zde Antonio Banderas divoce přehrává, ale to je opravdu jen mylný dojem vyvolaný tím, že akční veterán Richard Donner obsadil do hlavní role Sylvestra Stalloneho, který potvrzuje fakt, že mu pomalu hrozí důchod i svou pěknou vestičkou, kterou nosí každý druhý děda. Stallone zde totiž nasazuje zhruba tři výrazy a je tak ďábelským Banderasem odsunut do pozadí. U mě to dokonce došlo až tak daleko, že jsem vždycky fandil spíše fešákovi ze Španělska. K Julianne Moore můžu říct jen, že je to snad jediný film, kde mi přišla přitažlivá. Jinak jsou Nájemní vrazi celkem příjemně natočený film, kdy střih má slušnou kadenci, akce je napínavá a nápaditá a člověk se při dlouhé stopáži nezačne nudit. Takže jsou to celkem zasloužené 4* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 30,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 83,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama