Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Musíš se naučit sdílet. Nenechat se prosit od přítelkyně“….. Ačkoliv to začíná jako na vojně (,,MUSÍM DBÁT NA ZÁSADY, JINAK TU VŠICHNI ZVLČÍ“), se šikanou a podobnými jevy to má pramálo společnýho. Dívka s nebojácným duchem a odvahou, přináší na internát, do jejich týmu, do nalajnovaného života a uzavřenýho světa povážlivé TRHLINY. Zde je totiž vítaný jen ten, kde nechce vyčnívat, kdo neruší jeho koloběh. Jak by bylo Vám, kdyby někdo zpochybnil Váš dosavadní smysl života? Někdo, jenž prožil to, o čem vy jen sníte! Někdo, kdo se nechce smířit s tím, že je to napořád! Její přítomnost mění běh věcí zažitých a samozřejmých, což sebou přináší rizika a možné tragédie. Příjemná hudba, dobře rozehrané a uvěřitelné drama s výrazným hereckým – téměř divadelním výkonem E.Green. A je zajímavý pročítat komentáře, jak si hodně lidí z filmu vzalo ,,jen to svoje“. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád koukám na nahý mladý holky. 2.) Baví mě filmy z uzavřené komunity, kde stačí málo a o drama je postaráno. 3.) Hledám pro dceru internát. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I když se tam v podstatě jen skáče do vody a hrajou k tomu klavíry, tak mě to bavilo. A to hlavně díky psychopatické lesbě Evě Green. Taková Juno Temple byla také dobrá, ale Eva Green tomu dodávala ten vyšinutej drajv. Dost mě to překvapilo asi i díky tomu, že jsem od toho naprosto nic nečekal, ale znova bych se na to taky nepodíval. A po vizuální stránce je to nezpochybnitelné. Prostě jednou za čas mě nějakej babskej film nezabije. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silné cosi, snad bez jediné mužské postavy (takový opak Master & Comander), jenže... Sakra... Ta gradace, ta úchvatná kamera (některé scény je prostě potěcha sledovat, neb jsou úchvatně a takřka dokonale nasnímány a to se ani nemusí zrovna jednat o Evu Green nahou plovoucí za měsíčku), děj je super a člověk si ani nemá šanci všimnout že se to odehrává v pár místnostech, louce, lesíku a jednom tentononcu na skákání do vody. Výborně mě překvapili herecké výkony, kde se krom Evy Green ve výborném světle ukázali i dívčiny Temple a Valverde. Závěr filmu neskutečně graduje a přináší nečekané mrazení v zádech (obzvlášť ten souboj pohledů!). A... A vůbec, mám slabost pro filmy z prostředí internátních škol a tady se k tomu přidává i dosti zajímavá citová linie. " Nezůstane nic než... Rozklad této nádherné trosky, nezměrné a nahé. Osamělé vrstvy písku rozloží se v dáli... " PS: co se skvostného vizuálu týče - Ridleyho potěr se pozná. PPS: já zapomněl velebit hudbu? hanba mi! ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Film Trhliny mě nijak zvlášť neuchvátil, možná jen tím, že jsem od něho očekávala zázraky, ale ty se nakonec nekonaly. Hlavní role velmi pěkně zahraná, ovšem téma dívčí školy skýtalo mnoho míst, kdy se prakticky nic nedělo a jen jsem čekala, kdy už se to pohne, ta místa nešla ani nějak prorozjímat čímsi hlubším. Knihu jsem nečetla a možná v ní by se dala najít náplň pro ona inkriminovaná místa a narážky, které nebyly nijak dotažené jako rozdílnost náboženství mezi nově příchozí a ostatními, čili úplně zbytečné. Ve většině případů bývá lepší nejdřív vidět film a pak přečíst knihu, v opačném pořadí bývám pravidelně zklamaná, tenhle film mě dokázal zklamat i bez předchozí četby a rozhodně podruhé už se na něj nepodívám, ke knize bych se nechala přemluvit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tohle není nejistý režijní debut kde se chodí opatrně po špičkách. Vypadá to totiž na další ženu režisérku, která ma koule (po Bigelow) a nebojí se říct divákům jasnou message. Cracks mají především fantastické herecké výkony, kterým dominuje duševně rozervaná a zakomplexovaná Eva Green, která se z filozifií nabité moderní učitelky postupně vyloupne v šílenou harpii schopnou naprosto všeho. Potěší výborně napsané, plastické vedlejší postavy a artové britské prostředí maloměsta s patřičně okázalými přírodními scenériemi. Má to ty správné grády a konec, ačkoliv očekávatelný, velmi povedený. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu od Sheily Kohlerové. (R´Hell)
  • Scenár bol napísaný podľa rovnomenného románu Sheily Kohlerovej z roku 1999. (Arsenal83)
  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama