Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Musíš se naučit sdílet. Nenechat se prosit od přítelkyně“….. Ačkoliv to začíná jako na vojně (,,MUSÍM DBÁT NA ZÁSADY, JINAK TU VŠICHNI ZVLČÍ“), se šikanou a podobnými jevy to má pramálo společnýho. Dívka s nebojácným duchem a odvahou, přináší na internát, do jejich týmu, do nalajnovaného života a uzavřenýho světa povážlivé TRHLINY. Zde je totiž vítaný jen ten, kde nechce vyčnívat, kdo neruší jeho koloběh. Jak by bylo Vám, kdyby někdo zpochybnil Váš dosavadní smysl života? Někdo, jenž prožil to, o čem vy jen sníte! Někdo, kdo se nechce smířit s tím, že je to napořád! Její přítomnost mění běh věcí zažitých a samozřejmých, což sebou přináší rizika a možné tragédie. Příjemná hudba, dobře rozehrané a uvěřitelné drama s výrazným hereckým – téměř divadelním výkonem E.Green. A je zajímavý pročítat komentáře, jak si hodně lidí z filmu vzalo ,,jen to svoje“. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád koukám na nahý mladý holky. 2.) Baví mě filmy z uzavřené komunity, kde stačí málo a o drama je postaráno. 3.) Hledám pro dceru internát. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jediny zajimavy na tomhle filmu je to, že tam nehraje žádnej chlap (když nepočítám těch pár, co se mihne v pozadí). Ni taková obecně uznávaná herečka, jako je Eva Green, to nevytrhne. Dobově se to zdá ok, ale jinak je to... prostě nuda. Banda pubošek z kláštera nebo co to je, kterejm se zapalujou lejtka a kromě toho nemaj rády nové schovanky (hlavní roli tam hraje očividně závist). Toť vše. A nevím, kde se vzali tu se vzali, Ridley a Tony Scott jako producenti... aha, už mi to došlo... ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama plné skvělých výkonů. Eva Green zahrála naprosto fantasticky a její výkon byl perfektní. Kdybych nevěděl, že je rozená Francouzka, myslel bych si, že je učitelkou výslovnosti anglického jazyka na nějáké univerzitě. Celkově je film zajímavý svojí tvrdou angličtinou, která mě neskutečně bavila. Výběr dívek do tohoto filmu nejdříve diváka zmátne, všechny vypadají jako porcelánové panenky a působí roztomile. Čím dál postupuje děj, tím se zvětšuje jejich nevraživost, která není ničím jiným, než pubertální naivitou. Proměna "G" je ovšem vrchol celého filmu a právě na ní se nejvíce vyřádil scénárista. Viděl jsem spoustu podobných filmů, které mě zklamaly, byly ale v chlapeckém podání. Ženy a zvláště mladé dívky jsou o dost složitější osobnosti, proto mě příběh, kde se až na minutu neobjeví žádný muž, bavil o dost více. Je nutno podotknout, že zvrat v názorech Di byl ke konci trochu přehnaný a surově natlačený do děje, ale pokud se od toho odprostím, pak mi zůstal skvěle natočený film, který vypráví jednoduché téma pomalým stylem, ale celou stopáž dokáže zužitkovat a natočit tak, aby skvěle bavila. 87% 05.09. 2010 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zpackané. Nadějný námět slibující opravdu vzrušující podívanou, precizně vystavěné prostředí, ale totálně utopené v metaforách. Postavy mluví jak herci na shakespearovských slavnostech, proměna miss G z velebené učitelky v posedlou fúrii je jen slabý anglický čajíček. Erotikou se bohužel šetřilo víc, než bychom chtěli. María Valverde ale překrásná. Podomácku dělané české titulky překládal asi nějaký Španěl, který přivlastňovacími zájmeny nešetřil. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Nebyť ústrednej trojky herečiek, film by nestál za nič. Dievčatá skáču do vody a hrajú sa, hádajú, nenávidia... a to všetko aby sa na konci zachovali ako úplné jebliny, majstrovstvo Evy Green sa dokonalo a táto nuda sa skončila. Bez Evy by som o tento film ani nezakopol a rovnako by aj tie dve hviezdy bez nej asi neboli. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se převážně v Irsku od 5.2008. (ČSFD)
  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)
  • Slečna G (Eva Green) fajčí cigarety s filtrom, ktoré v čase natáčania filmu (30. roky 20. storočia) neboli dostupné. (Arsenal83)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama