Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (798)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Shane Black si na svojom prvom scenári dal naozaj záležať a v spolupráci s Richardom Donnerom vztýčil základný etalón parťáckych filmov. Po Lethal Weapon sa jednoducho svet akčných filmov zmenil. A bolo to rozhodne k lepšiemu. Prvý diel z klasickej akčnej série o dvojke polišov, ktorí sa skvele dopĺňajú. Bol som však sklamaný, že film trpí typickým neduhom akčných filmov hollywoodskej produkcie, a to tým, že hlavní hrdinovia sa tu vyhnú všetkým guľkám a dokážu sa vyhrabať aj z tých najväčších sračiek, čo je veľmi nadnesené. Preto len 4 hviezdy. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika a ikona buddy-movies. Gibson-Glover je skvělá dvojka, akce a násilí je tu dostatek (mučení a prostřílení se ven), stejně jako povedených fórků (Shane Black je pojem sám o sobě). Přestože druhý díl se mi líbil víc (a možná to bude tím nesmyslným a totálně zbytečným závěrečným soubojem), první Lethal Weapon má to neopakovatelné kouzlo setkání parťáků na policejní stanici a začátek jednoho velkého přátelství. Takové fluidum už nynější filmy nemají. [Přesná stopáž: 112 min - Director's cut] ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Stará oldschool " kovbojka " . Sentiment ma po rokoch zasiahol do srdca, mocno ukolísaný plazivými tonmi saxofonu, ktoré sa objavili v snád každom filme tamojšej doby. Vždy si ma podmanili ' parťácke- buddy- filmy, kde jeden bol ten " polite " a druhý outsider, okorenené cinickým humorom: " No, já jsem tak slabej. " " Aby ne, když Ti vaří tvoje žena. " a na koniec správna bitka so správnymi kecami, ako to bolo v 80- ich rokoch zvykom, film pekne natiahnuť. A nedajbože, aby divák opustil sedadlo kina, čo i len na minútu sa ísť vyšťať, a tak oželel svojich 12 Kčs :) P. S. A Gary Busey hrá tích grázlov snád doteraz.... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

"Smrtonosná zbraň“ je klasika, které se žádná pokračování nevyrovnala. Mel Gibson, Danny Glover, Richard Donner a Shane Black – právě tihle mužové se zasloužili o to, že je „Lethal Weapon“ briliantem bez jediného kazu a to nejen v rámci žánru buddy-movies! Povedlo se jim definovat jak má taková nesourodá dvojice policistů vypadat - ovšem jejich duo Riggs-Murtaugh nasadilo laťku ostatním tvůrcům neskutečně vysoko. Nechce se mi rozepisovat o tom, proč je „Smrtonosná zbraň“ tak skvělá, absolutní hodnocení (které dávám jen výjimečně) mluví jasně – pět hvězdiček si zaslouží scénář, režie, kamera, herci, tempo, atmosféra. Na nejvyšším stupínku pro mě ovšem stojí báječně vyšinutý Mel Gibson a jeho Beretta 92F. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu vznikla asi nejlepší nejzábavnější a nejnapínavější akční série, kterou jsem si už odmala zamiloval. Dvojka se k sobě totiž prakticky vůbec nehodí. Černošský taťka Roger Murtaugh, který ani z přestřelek nenabyl o pár jizev navíc a psychopat Martin Rigs, jemuž zemře manželka a on myslí na jedno...na sebevraždu. Podstatný je, že ho z toho Roger dostane a tak se z nich v tu ránu stává jedna z nejlepších a nejprostorovějších dvojek, které se na plátně kdy objevila. A právě díky tomu je tak zábavná a dodává příběhu a prakticky celé sérii patřičný punc kvality, který se překvapivě táhne až do čtvrtého dílu. První díl je počátek přátelství a výborného zadostiučinění mezi bandity, jenž je navždy budou po tom, co zde udělali respektovat a plné parádních akčních scén a zábavných vtípků, které se nikdy nezapomenou. To se takticky táhne až do čtyřky, ale stejnak první díl inovuje akční styl a dodává mu překvapivý svižný zápřah. --- Když to neposerem, budem hvězdy a budem dělat reklamy na holící krémy. - Při naší smůle tak akorát na náhrobky. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (74)

  • Když jsou Murtaugh (Danny Glover) a Riggs (Mel Gibson) na policejní střelnici a Riggs střílí do terče, padne pět ran. Když následně přijede terč, kam Riggs vystřílel do obrysu hlavy „smajlíka“, je v něm osm děr. (TomKey)
  • Když Alfréd (Donald Gooden) popisuje podezřelého, tak se mu mění poloha papírových brýlích na hlavě. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy se Murtaugh (Danny Glover) a Riggs (Mel Gibson) seznamují v podzemní garáži a následně nasedají do auta, má Riggs v každém záběru jinak ohořelou cigaretu. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama