Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (799)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Urcite kvalitni start do kvalitni serie asi nejdrsnejsi a nejmin komedialni ze vsech dilu ovsem ze skvelou souhrou dua Gibson Glover Gary Busey jako zaporak urcite taky skvela volba musim rict ze dvojku mam radsi tady preci jenom misty tempo trochu drhlo a hlasky nebyly tak kruty ale i presto spokojenost pribeh jednoduchej ale naprosto funkcni ze dvou frajeru co se moc nemusej se postupne stanou nejznamnejsi policejni partaci vsech dob ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejlepších akčních filmů 80. let. Jednička ja super, ale zástávám názor, že dvojka i trojka je lepší. Na těchhle filmech jsem vyrostl, mám je všechny rád, ale kdo ví jestli by první díl, bez pokračování neupadl do zapomění. Scénárista vytvořil skvělé věrohodné duo a skvělý je tak hudební doprovod Michaela Kamena, který dodal filmu něco z jeho jedinčnosti. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, potažmo celá série, má klukovská léta nějak minuly a když jsem si je konečně půjčil, zjistil jsem, že jsou to přesně ty filmy, ze kterých si pamatuju nedokoukané a ospalé střípky předchozích televizních projekcí. Jedno se ovšem prvnímu dílu upřít nedá. Ta typologie postav, prostředí, replik, ten saxík... 80's jak vyšitá! Celkem osobní hodnocení. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika a ikona buddy-movies. Gibson-Glover je skvělá dvojka, akce a násilí je tu dostatek (mučení a prostřílení se ven), stejně jako povedených fórků (Shane Black je pojem sám o sobě). Přestože druhý díl se mi líbil víc (a možná to bude tím nesmyslným a totálně zbytečným závěrečným soubojem), první Lethal Weapon má to neopakovatelné kouzlo setkání parťáků na policejní stanici a začátek jednoho velkého přátelství. Takové fluidum už nynější filmy nemají. [Přesná stopáž: 112 min - Director's cut] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V dospelosti ma jednotka baví oveľa viac ako v detstve, kedy som preferoval komediálne pokračovania. Je to najmä pre jej hustú atmosféru rozpáleného Los Angeles za zvukov neskutočnej jazzovej hudby Michaela Kamena, čo predstavuje úplne definičný genius loci dekády i žánru. Čo ma stále nebaví je posledná tretina, ktorá napriek napätiu a akcii je strašne naťahovaná až ubíjajúca. Má štyri nosné pasáže - v púšti, v sklade, v meste a pred domom - pričom každá z nich by mohla byť regulérnym finále. Čo je nutné odstupom času poznamenať, dnes by asi nebolo možné nakrútiť seriózny film o dvoch hrdinských policajtoch, ktorí nedokážu nič vyriešiť (všetky stopy im priniesla náhoda), ale zato veselo strieľajú okolo seba a krágľujú jedného za druhým. Vďaka za osemdesiate roky (aj za to, že sú už za nami). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (74)

  • Když se Riggs (Mel Gibson) chce ve svém karavanu zastřelit, vyndá ze zbraně zásobník, stáhne závěr, vyndá náboj z komory, vkládá nový náboj a spouští závěr zbraně. V tu chvíli má natažený kohout. Když si pak zbraň přiloží k hlavě, je kohout vypuštěný a musí ho znovu natáhnout. (JohnSmith)
  • Na začátku závěrečné scény, kdy Riggs (Mel Gibson) vyzývá Joshuu (Gary Busey) na souboj, má košili i vlasy suché. V dalším záběru má však košili i vlasy dokonale promočené. (fifas2)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama